Pisica Siameză

Slabă, elegantă şi foarte comunicativă

Pisica Siameză este cea mai bătrână pisică domestică, cunoscută pentru faptul că este cea mai vocală pisică de casă.

iconŢară de origine: Thailanda, China
iconPersonalitate: Vocală, Afectivă, Inteligentă, Activă, Sociabilă
iconBlana: Păr scurt
iconCulori: Combinaţie distinctă de culori la extremităţile corpului şi ochii albaştrii
iconCaracteristică: Ochi migdalaţi, cap triunghiular, urechi mari
iconSperanţa de viaţă: de la 8 la 15 ani

Pisoii de pisică Siameză

Pisoii de pisică Siameză sunt activi şi energici. Le place să se joace, aşa că asigură-te că ai timp pe parcursul să te joci cu pisoiul tău. Timpul de joacă îndeplineşte nevoile de activitate fizică ale pisicii tale şi îţi oferă o oportunitate excelentă de a crea o legătură cu pisoiul tău. Ori de câte ori încerci să-ţi înveţi pisica să se joace, nu uita să foloseşti recompense, deoarece este cel mai eficient mod de a-ţi antrena pisoiul. În primul lor an de viaţă, pisicile cresc rapid, astfel încât au nevoie de o dietă echilibrată, care să conţină ingrediente sănătoase şi naturale. Kattunge din gama Husse este o hrană uscată pentru pisici, care conţine toţi nutrienţii necesari de care are nevoie pisica ta în primii ani de viaţă, precum taurina ce susţine sănătatea ochilor şi a inimii, vitaminele A şi E pentru întărirea imunităţii pisicuţei, acizi graşi Omega-3 şi Omega-6 pentru menţinerea blănii în cea mai bună formă.

Nutriţia pisicii Siameze

În mod ideal, pisica ta Siameză trebuie să fie hrănită cu o dietă echilibrată, bogată şi variată. O combinaţie de hrană umedă şi uscată, realizată cu ingredinte naturale, de înaltă calitate va funcţiona perfect pentru pisica ta siameză. Aceste feline sunt cunoscute pentru că au probleme digestive, drept urmare hrana acestora trebuie să fie special concepută pentru pisicile care au stomacul sensibil. Opus Lynx şi Exclusive Digest din gama Husse reprezintă doua variante excelente pentru a susţine dieta pisicilor Siameze. Poţi adăuga la dieta pisicii tale Exclusive Aptit, hrană umedă realizată din ingrediente naturale - o poţi servi între mese sau ca suplimentare la hrana uscată a pisicii. Pisicile Siameze adoră să se menţină curate, astfel încât îşi vor petrece majoritatea timpului lingându-se, ceea ce poate duce la formarea ghemurilor de păr în stomac. Suplimentarea cu Kattmalt, o pastă naturală realizată din malţ şi grăsimi specifice care vor reduce riscul de apariţie a ghemurilor de păr, acţionând împotriva apariţiei stării de vomă.

Recomandări pentru pisica Siameză adultă:

EXCLUSIVE DIGEST | Hrană uscată completă Super Premium, fără gluten de grâu, pentru pisici adulte cu sisteme digestive sensibile

Hrană completă Super Premium, FĂRĂ GLUTEN, cu carne de miel și orez, ingrediente ușor digerabile pentru pisicile cu sisteme digestive sensibile și/sau predispuse la alergii.
wheat_gluten_free
Fără gluten de grâu
flora_stimuli
Digestie / Stimularea florei intestinale
Proteină: 33%
Conţinut de grăsime: 19%
Verifică

OPUS LYNX | Hrană uscată completă Super Premium, hipoalergenică, fără cereale și gluten, pentru pisici adulte cu sisteme digestive sensibile sau predispuse la alergii

Opus Lynx este o hrană completă, fără cereale și gluten, inspirată din dieta râsului sălbatic, bogată în proteine ​​și grăsimi, cu conținut scăzut de carbohidrați, fiind excelentă pentru toate pisicile, în special cele cu sistem digestiv sensibil.
grain_free
Fără Cereale
gluten_free
Fără gluten
Proteină: 40.0% (90% Proteină animală din conţinutul total de proteină)
Conţinut de grăsime: 20.0%
Verifică

Descrierea detaliată a pisicii Siameze

Pisicile Siameze sunt o rasă de pisici de talie medie, cu un trup alungit şi picioarele lungi. Una dintre trăsăturile distinctive ale pisicii Siameze este reprezentată de culoarea punctuală, unde faţa, urechile, lăbuţele şi coada sunt mai închise, faţă de restul corpului.

Geneză


Pisica Siameză este considerată cea mai veche rasă de pisici dintre toate. Această rasă a fost pentru prima oară descrisă şi ilustrată în manuscrisele numite "Tamra Maew" (Poezii despre Pisici), despre care se estimează că au fost scrise din secolul al XIV-lea până în secolul al XVIII-lea. În ciuda istoriei lungi a rasei, acestea nu au fost văzute în Europa până la finalul secolului al XIX-lea, când au fost expuse la spectacolul Crystal Palace din Londra. Diplomatul Statelor Unite, staţionat la consulatul din Thailanda, a adus prima pisica Siameză în SUA, ca un cadou pentru preşedintele Rutherford Hayes şi pentru soţia acestuia. Pisica Siameză este o rasă naturală, ceea ce înseamnă că aceste puncte de culoare distinte sunt rezultatul unei mutaţii genetice naturale. Astăzi, pisicile siameze vin într-o varietate de culori.

Aparenţe

Datorită trunchiului zvelt, a picioarelor lungi şi a capului îngust, pisicile Siameze par să fie foarte slabe. Botul şi coada sunt înguste şi se subţiază spre vârf. Blana lor oferă un aspect elegant. Pisicile Siameze ar trebui să aibe faţa, urechile, lăbuţele şi coada mult mai închise la culoare faţă de restul corpului. Această rasă are ochii în formă de migdală, înclinaţi şi albaştri. Urechile mari şi largi sunt aşezate pe părţile laterale ale capului în aşa fel încât să urmeze forma triunghiulară a capului. Trunchiul lor este construit proporţional – braţele pisicilor siameze nu ar trebui să fie mai largi decât şoldurile lor.

Comportament

Pisicile Siameze sunt foarte afectuoase şi adoră să se îmbrăţişeze cu stăpânii lor. Sunt foarte sociabile, dar se pot ataşa în mod special de o singură persoană. În unele cazuri, pisicile Siameze pot dezvolta probleme de anxietate sau chiar depresie, atunci când sunt lăsate singure acasă pentru perioade prea mari de timp. Pentru acest motiv, pisicile din această rasă sunt cumpărate în perechi, astfel încât să îşi poată ţine companie una celeilalte. Pisica Siameză te va acompania cu placere la orice activitate desfăşurată prin casă. Aceste pisici sunt active şi energice şi se vor bucura de orice activitate fizică. Pisicile Siameze sunt, de asemenea, foarte vocale şi îşi pot folosi vocea în timp ce solicită atenţie. Ele sunt, de asemenea, foarte jucăuşe, chiar şi ca adulţi. Adesea sunt descrise ca fiind mai asemănătoare câinilor decât pisicilor.

Cerinţe

Această rasă de pisici poate fi puţin solicitantă. Pisicile Siameze adoră compania şi dezvoltă anxietate şi depresie atunci când sunt lăsate singure. Multă atenţie şi afecţiune îţi poate menţine pisica fericită şi în cea mai bună formă mentală posibilă. Fiind o rasă de pisici destul de inteligentă, pisicile Siameze vor avea nevoie de o anumită stimulare cu jucării puzzle. În plus, aceste pisici au nevoie să desfăşoare activitate fizică şi se vor bucura să se caţere în copacii pentru pisici sau să alerge după jucării.

Îngrijire zilnică

Având în vedere că au blana scurtă, acestea nu necesită o îngrijire suplimentară. Pieptănarea suplimentară poate să fie mai mult decât suficientă pentru a îndepărta firele moarte de păr şi pentru a distribui uleiurile pielii. Pisicile Siameze se pricep de minune să se menţină curate, astfel încât le poţi face o baie doar dacă se murdăresc în mod excesiv. Nu uita să îi tai ghearele în mod regulat.

Produse perfecte pentru pisicile Siameze:

61,00 RON

40,40 RON

79,00 RON

23,00 RON

Nu ești sigur de ce ai nevoie?

Găsește un fel de mâncare perfect pentru animalul tău de companie sau obține un sfat de la furnizorul local.

Găsește furnizorul local

HUSSE. Tailoring the good life

Lola

Lola are acum 4 ani și jumătate și suntem atât de bucuroși că a descoperit Husse când era doar o cățelușă. După ce a încercat alte câteva mărci premium, a suferit de tulburări de stomac, dar odată ce s-a mutat pe hrana Super Premium Husse, toate simptomele au dispărut.

Wolfie

Wolfie are 7 ani și este cel mai pofticios cățel. El și-a ales hrana favorită și mănâncă acum cu drag Sensitive Digest. Gata cu problemele de burtică!

Suntem apreciați de

Alătură-te Husse!

Obține acum Franciza ta Teritorială HUSSE, exclusivă și protejată, pentru regiunea în care locuiești!

Aplică aici

Husse – Hrană suedeză pentru câini, pisici și cai

Husse este un producător suedez de hrană pentru câini, pisici și cai, cu peste 35 de ani de experiență pe piață în întreaga lume. Obiectivul principal în cadrul Husse este promovarea unui stil de viață sănătos pentru animalele de companie și confort pentru “părinții” lor. Toată mâncarea, recompensele și suplimentele Husse sunt făcute doar din ingrediente de cea mai înaltă calitate, atent selecționate. Toate produsele sunt fabricate după formule elaborate științific și rețete tradiționale scandinave, iar liniile de producție sunt sub control veterinar constant. Lângă calitatea de top a produselor Husse, adăugăm servicii la același nivel. Reprezentanții Husse sunt pregătiți temeinic în nutriția animalelor și te vor ajuta cu plăcere să alegi dieta potrivită pentru câinele, pisica sau calul tău. Produsele Husse nu sunt disponibile în rețelele tradiționale de vânzare (magazine specializate sau nu, website-uri - altele decat site-ul official Husse din fiecare țară). Le livrăm personal direct din fabrică către clienti, astfel încât să oferim produse de cea mai înaltă calitate la prețuri competitive. Comandă mâncarea Husse pe site sau direct la consilierul tău nutrițional Husse și îți va fi livrată la ușă, la ore flexibile.

Tot ce ai nevoie pentru animalul tău de companie, într-un singur loc

La Husse vei găsi tot ce poate avea nevoie animalul tău de companie. Mâncarea uscată Husse pentru câini și pisici este baza excelentă a dietei lor – hrana uscată este formulată ca dietă echilibrată, adaptată nevoilor câinilor și pisicilor de diferite talii și în diferite etape ale vieții, de la puiuți la seniori. Ai un câine sau o pisică cu nevoi nutriționale speciale? Avem grijă de nevoile speciale ale animalelor cu un sistem digestiv sensibil și alergii alimentare, a celor de după sterilizare sau castrare și a animalelor de companie cu tendință de supraponderabilitate. Cauți jucării sau accesorii pentru cățelul sau pisica ta? Jucăriile și accesoriile Husse sunt realizate din materiale de cea mai bună calitate, sunt durabile și îi vor oferi animalului tău de companie ore îndelungate de distracție. Poți diversifica dieta sănătoasă și naturală a câinelui, pisicii sau calului tău cu recompense gustoase. Treats-urile pentru câini, pisici și cai sunt un plus gustos la dieta lor și o recompensă grozavă în timpul dresajului. Ai nevoie de produse de îngrijire pentru animalul tău de companie? Ajungem la șampoane, cosmetice de îngrijire, uleiuri și balsamuri cu care vei avea grijă de aspectul frumos și sănătos al câinelui, pisicii sau calului tău.