Animal de companie sedentar în formă excelentă - cum să menții greutatea sănătoasă a unui animal de companie?

SterilizatSupraponderal

Atât câinii, cât și pisicile cu activitate fizică scăzută se pot îngrășa mult mai repede decât animalele de companie mai active. Dacă ai de-a face cu animale de companie care sunt mai leneșe decât restul, trebuie să te concentrezi mai mult pe dietă și pe obiceiurile alimentare sănătoase care pot scădea semnificativ șansele de a câștiga excesul de greutate.

Cum să hrănești un animal de companie sedentar?

Hrănirea ad libitum este Nemesis-ul fiecărui animal de companie sedentar. Accesul nelimitat la hrană duce la gustări frecvente și nu este ușor să monitorizezi aportul zilnic de hrană al animalului tău de companie în acest fel. Este mult mai greu de observat orice modificare în consumul de hrană, adică dacă pisica sau câinele tău a mâncat mai mult decât de obicei. Hrănirea ad libitum poate cauza probleme dacă ai mai mult de un animal de companie în casă. Într-un astfel de caz, nu poți spune câtă hrană a mâncat fiecare, deoarece este des întâlnit ca animalele de companie să fure hrana din bolurile celuilalt.

Mâncarea potrivită pentru animalele de companie mai puțin active

Pisicile și câinii care nu sunt prea activi pe parcursul zilei nu au nevoie de prea multă energie din dieta lor. Formulele pentru animalele de companie mai puțin active sunt de obicei caracterizate de conținut redus de grăsimi. În multe formule pentru animalele de companie mai în vârstă sau mai puțin active puteți găsi și l-carnitină, care poate accelera semnificativ procesul de ardere a grăsimilor. Dietele cu conținut ridicat de fibre pot satisface apetitul animalului tău de companie și îl poate face să se simtă sătul pentru mult mai mult timp.

Ține cont de gustări

Amintește-ți că toate gustările și deliciile pe care le oferi pisicii sau câinelui tău nu ar trebui să depășească niciodată necesarul caloric zilnic al animalului tău de companie. Dacă oferi o cantitate semnificativă de bunătăți în timpul zilei, nu uita să incluzi asta în calculele tale privind aportul zilnic de alimente. Se recomandă ca gustările să nu furnizeze mai mult de 20% din energia animalului tău pe zi. Nu doar cantitatea, ci și calitatea recompenselor contează. Alege gustări cu ingrediente curate si simple, de preferat făcute cu ingrediente naturale.

Recomandări pentru câinii sedentari:

PRIMA PLUS | Hrană uscată completă Super Premium, pentru câinii adulți cu nevoi energetice normale sau scăzute

Prima Plus este potrivită pentru câinii cu cerințe energetice normale sau scăzute. Îmbogățită cu vitamina C, cu un conținut moderat de grăsimi și calorii, aceasta va menține câinele în formă optimă prevenind astfel obezitatea.
l_carnitine
L-Carnitină
mobility
Mobilitate
Dimensiunea rasei: Toate mărimile raselor
Proteină: 22.5% (60% Proteină animală din conţinutul total de proteină)
Conţinut de grăsime: 10.0%
Verifică

OPTIMAL LIGHT | Hrană uscată completă Super Premium, pentru câinii adulți mai puțin activi, supraponderali sau cu tendință de îngrășare

Optimal Light conține doar 9% grăsimi și are un conținut energetic scăzut pentru controlul greutății, fiind potrivită pentru câinii mai puțin activi, supraponderali sau cu tendință de îngrășare.
l_carnitine
L-Carnitină
mobility
Mobilitate
Dimensiunea rasei: Toate mărimile raselor
Proteină: 21.0% (60% Proteină animală din conţinutul total de proteină)
Conţinut de grăsime: 9.0%
Verifică

Încurajează mai multă mișcare

Chiar dacă animalul tău de companie se simte cel mai confortabil relaxându-se pe canapea, ar trebui să încurajezi întotdeauna o activitate fizică în timpul zilei. A face să alerge o pisică sau un câine leneș poate fi mult mai dificil și probabil va trebui să fii creativ. Ține-ți întotdeauna la îndemână niște jucării atractive. Fiecare animal de companie poate avea preferințe diferite când vine vorba de jucării și timpul de joacă, așa că oferă-i câinelui sau pisicii tale o varietate din care să aleagă. Atunci când alegi jucării pentru animalul tău de companie ia în considerare întotdeauna dimensiunea și greutatea jucăriei - o jucărie prea mică poate reprezenta un pericol de sufocare, în timp ce un obiect prea mare și greu poate provoca durere dacă patrupedul încearcă să-l ridice.

Alte produse pentru câinii mai puțini activi:

FRISBEE | Jucăria perfectă pentru câini

Încurajează jocul intercativ

23,00 RON

MINGE | Jucărie din cauciuc

Încurajează jocul interactiv

31,50 RON

HUSSE. Tailoring the good life

Lola

Lola are acum 4 ani și jumătate și suntem atât de bucuroși că a descoperit Husse când era doar o cățelușă. După ce a încercat alte câteva mărci premium, a suferit de tulburări de stomac, dar odată ce s-a mutat pe hrana Super Premium Husse, toate simptomele au dispărut.

Wolfie

Wolfie are 7 ani și este cel mai pofticios cățel. El și-a ales hrana favorită și mănâncă acum cu drag Sensitive Digest. Gata cu problemele de burtică!

Suntem apreciați de

Alătură-te Husse!

Obține acum Franciza ta Teritorială HUSSE, exclusivă și protejată, pentru regiunea în care locuiești!

Aplică aici

Husse – Hrană suedeză pentru câini, pisici și cai

Husse este un producător suedez de hrană pentru câini, pisici și cai, cu peste 35 de ani de experiență pe piață în întreaga lume. Obiectivul principal în cadrul Husse este promovarea unui stil de viață sănătos pentru animalele de companie și confort pentru “părinții” lor. Toată mâncarea, recompensele și suplimentele Husse sunt făcute doar din ingrediente de cea mai înaltă calitate, atent selecționate. Toate produsele sunt fabricate după formule elaborate științific și rețete tradiționale scandinave, iar liniile de producție sunt sub control veterinar constant. Lângă calitatea de top a produselor Husse, adăugăm servicii la același nivel. Reprezentanții Husse sunt pregătiți temeinic în nutriția animalelor și te vor ajuta cu plăcere să alegi dieta potrivită pentru câinele, pisica sau calul tău. Produsele Husse nu sunt disponibile în rețelele tradiționale de vânzare (magazine specializate sau nu, website-uri - altele decat site-ul official Husse din fiecare țară). Le livrăm personal direct din fabrică către clienti, astfel încât să oferim produse de cea mai înaltă calitate la prețuri competitive. Comandă mâncarea Husse pe site sau direct la consilierul tău nutrițional Husse și îți va fi livrată la ușă, la ore flexibile.

Tot ce ai nevoie pentru animalul tău de companie, într-un singur loc

La Husse vei găsi tot ce poate avea nevoie animalul tău de companie. Mâncarea uscată Husse pentru câini și pisici este baza excelentă a dietei lor – hrana uscată este formulată ca dietă echilibrată, adaptată nevoilor câinilor și pisicilor de diferite talii și în diferite etape ale vieții, de la puiuți la seniori. Ai un câine sau o pisică cu nevoi nutriționale speciale? Avem grijă de nevoile speciale ale animalelor cu un sistem digestiv sensibil și alergii alimentare, a celor de după sterilizare sau castrare și a animalelor de companie cu tendință de supraponderabilitate. Cauți jucării sau accesorii pentru cățelul sau pisica ta? Jucăriile și accesoriile Husse sunt realizate din materiale de cea mai bună calitate, sunt durabile și îi vor oferi animalului tău de companie ore îndelungate de distracție. Poți diversifica dieta sănătoasă și naturală a câinelui, pisicii sau calului tău cu recompense gustoase. Treats-urile pentru câini, pisici și cai sunt un plus gustos la dieta lor și o recompensă grozavă în timpul dresajului. Ai nevoie de produse de îngrijire pentru animalul tău de companie? Ajungem la șampoane, cosmetice de îngrijire, uleiuri și balsamuri cu care vei avea grijă de aspectul frumos și sănătos al câinelui, pisicii sau calului tău.