Bulldog Francez

Mare fan al distracţiei şi un câine de oraş grozav

Bulldog-ul francez este un câine de talie mică, dar musculos, care seamănă cu câinii din rasa Bulldog englez, în afară de dimensiunea corpului şi de ,,urechile de liliac”. Bulldog-ul francez este una dintre cele mai populare rase de câini de talie mică şi este un câine grozav, indiferent dacă locuiţi la ţară sau în centrul oraşului.

iconŢara de origine: Anglia, Franţa
iconClasificare FCI: Group 9,  Section 11 Small Molossian Dogs
iconTemperament: Afectuos, Liniştit, Plin de viaţă, Sociabil, Jucăuş
iconCulori: Tigrat, Alb
iconGreutate: Mascul: 9 – 13 kg, Femelă: 8 – 12 kg
iconÎnălţime: Mascul: 28 – 30 cm, Femelă: 28 – 30 cm
iconSperanţa de viaţă: de la 10 la 14 ani

Căţeluşii Bulldog Francez

În ciuda dispoziției lor generale, Bulldogii Francezi pot avea nevoie de un antrenament suficient pentru a-i face însoțitori grozavi. Cu această rasă, socializarea timpurie este necesară pentru a impune un comportament bun în anii adulți. Deși Bulldogii Francezi pot fi puțin încăpățânați, în esență sunt pe placul oamenilor, așa că antrenarea cățelului tău nu ar trebui să fie o provocare prea mare. Alegerea motivației potrivite, de exemplu, deliciile gustoase precum Bravo din gama Husse, poate ajuta în procesul de antrenare. Deoarece obezitatea este destul de populară în rândul câinilor din această rasă, ar trebui să oferiți recompense cu moderație și să hrăniți câinele cu o dietă bine echilibrată și sănătoasă, dezvoltată special pentru cățelușii de rase de talie mică. Valp Mini de la Husse este recomandat pentru cătelușii Bulldog Francez.


Nutriția unui Bulldog Francez

Bulldogii francezi sunt predispuși la obezitate, așa că este necesar să urmărești atât aportul lor caloric, cât și greutatea. Hrănirea câinelui cu o dietă formată din alimente special realizate pentru mărimea și vârsta lui va ajuta la menținerea acestuia într-o formă bună. Optimal Mini din gama Husse este hrană uscată pentru câini de rase mici, creată special pentru a satisface toate nevoile alimentare ale Bulldogului tău francez. Întrucât Buldogii francezi sunt predispuși la obezitate, în cazul în care câinele tău începe să ia în greutate destul de repede, luați în considerare trecerea la Prima Plus, pentru o gestionare mai ușoară a greutății. Deoarece sindromul obstructiv al căilor respiratorii brahicefalice apare la câinii din această rasă, este important să se suplimenteze cu electroliți în lunile mai calde (în special pe vreme foarte caldă). Această rasă poate fi predispusă la o varietate de boli și tulburări care influențează starea oaselor și a articulațiilor, suplimentarea cu glucozamină și condroitină se poate dovedi benefică, în special la Bulldogii francezi adulți sau mai în vârstă. Artro Plus din gama Husse este un supliment grozav, pentru câinii în vârstă ar trebui să considerați o schimbare a dietei cu Senior din gama Husse. Ai grijă ca de fiecare dată când introduci o noua hrană, să respecți perioada de tranziție, pentru a preveni orice probleme cu digestia.

Recomandări pentru un Bulldog Francez adult:

OPTIMAL MINI | Hrană uscată completă Super Premium, fără gluten, pentru câinii adulți de talie mică cu nevoi energetice ridicate

Optimal Mini conține un nivel ridicat de proteine animale pentru a asigura necesarul suplimentar de energie al câinilor de talie mică. Mărimea bobițelor este adaptată pentru fălcile raselor mici pentru a sprijini curățarea mecanică dinților.
energy_plus
Energie+
immune_system
Sistem imunitar
Dimensiunea rasei: Rase de talie mică
Proteină: 29.0% (80% Proteină animală din conţinutul total de proteină)
Conţinut de grăsime: 18.0%
Verifică

PRIMA PLUS | Hrană uscată completă Super Premium, pentru câinii adulți cu nevoi energetice normale sau scăzute

Prima Plus este potrivită pentru câinii cu cerințe energetice normale sau scăzute. Îmbogățită cu vitamina C, cu un conținut moderat de grăsimi și calorii, aceasta va menține câinele în formă optimă prevenind astfel obezitatea.
l_carnitine
L-Carnitină
mobility
Mobilitate
Dimensiunea rasei: Toate mărimile raselor
Proteină: 22.5% (60% Proteină animală din conţinutul total de proteină)
Conţinut de grăsime: 10.0%
Verifică

Descriere detaliată a Bulldogului Francez

În cea mai mare parte, Bulldogul Francez seamănă cu un Bulldogul Englez - ambele rase sunt destul de musculoase, au botul scurt, fețe lăsate și blana scurtă și netedă, dar Bulldogul francez este de dimensiuni mai mici și are urechi mari asemănătoare liliacului, care sunt considerate o trăsătură distinctivă a acestei rase.

Origine

Bulldogii Englezi de talie mică au câștigat popularitate printre locuitorii multor orașe britanice la mijlocul secolului al XIX-lea. Bulldogul de mărimea unei jucării a devenit oarecum o mascotă pentru producătorii de dantelă din Nottingham. Odată cu relocarea multor meșteri din industria dantelăriei în nordul Franței, micii Bulldogi au fost aduși în Franța. Acești câini mici au devenit rapid populari în mediul rural francez, unde s-au stabilit producătorii. În următoarele câteva decenii, în Franța, Bulldogii de talie mica au fost încrucișați cu multe alte rase (înregistrările menționează terieri și pugi). În acest proces, rasa a dezvoltat celebrele urechi de liliac și i s-a dat numele Bouledogue Français. Odată ce rasa a fost descoperită de cetățenii din Paris, Bulldogii Francezi și-au câștigat reputația de un excelent câine urban. Până la sfârșitul secolului al XIX-lea, popularitatea rasei s-a răspândit în Europa și America. La începutul anilor 1900, urechile de liliac ale Bulldogului Francez erau considerate un tip de rasă corect de către entuziaștii Bulldogului francez american.

Aspect

Bulldogii francezi ar trebui să fie de dimensiuni mici, dar cu o construcție musculară și compactă. Capul buldogului francez ar trebui să aibă formă pătrată și mare, cu celebrele lor urechi de liliac. Cu botul lor scurt, acești câini sunt cunoscuți ca o rasă cu față plată. Ochii ar trebui să fie întunecați, aproape negri. Această rasă de câini are o blană scurtă, cu un singur strat, care pare fină și netedă. Bulldogii francezi vin în câteva culori diferite de blană, cele mai frecvente fiind tigrat, cafeniu, cu două sau mai multe culori. Bulldogii francezi, în multe aspecte, seamănă cu Bulldogii Englezi mai mari, din care au fost crescuți. La fel ca vărul lor mai mare, Bulldogii Francezi au fețe ridate cu sprâncene brăzdate care le oferă o gamă de expresii faciale aproape umane. Deoarece Bulldogii Francezi tind să stea cu picioarele din spate întinse, li s-a dat porecla de „câine broască”.

Comportament

Această rasă este un mare iubitor de distracție și un însoțitor grozav. Bulldogii Francezi iubesc toată îngrijirea și atenția pe care o pot primi de la oamenii lor până în punctul în care, atunci când sunt lăsați singuri pentru perioade prelungite de timp, pot dezvolta anxietate. Acest lucru poate duce, la rândul său, ca Bulldogul tău francez calm și cuminte să devină distructiv și ca tot antrenamentul să fie irosit. Câinii din această rasă latră rar și tind să se înțeleagă bine cu alți câini sau animale. Bulldogii Francezi sunt afectuoși, orientați spre oameni și, deși sunt de cele mai multe ori agreabili, veți descoperi că uneori au o tentă încăpățânată.

Cerințe

Există câteva probleme de sănătate pentru această rasă de câini care pot fi ușor evitate cu o îngrijire adecvată și regulată. Ca reprezentant al câinilor care stau întinși, Bulldogii Francezi nu necesită o activitate uriașă. O plimbare rapidă ar trebui să fie mai mult decât suficientă pentru a le satisface nevoile de exerciții fizice. Bulldogii francezi sunt cunoscuți pentru probleme de respirație și probleme de reglare a temperaturii corpului. Pe vreme caldă, ar trebui să monitorizezi temperatura câinelui tău și, de preferință, să îți păstrezi Bulldogul Francez într-o cameră cu aer condiționat. Cu structura corpului lor, în care partea din față este mult mai grea decât spatele lor, Bulldogii Francezi nu sunt înotători buni și, prin urmare, ar trebui ținuți departe de orice corp de apă mai mare și nu trebuie lăsați niciodată nesupravegheați atunci când sunt în cadă sau lângă piscine, râuri, iazuri etc.

Îngrijire zilnică

Blana lor scurtă pica într-un mod minimal, așa că o periere săptămânală a Bulldogului tău francez ar trebui să fie suficientă. Trebuie să îți amintești să cureți între pliurile pielii de pe fața câinelui tău, deoarece neglijarea igienei poate provoca iritații ale pielii și infecții. Această rasă de câini necesită baie doar ocazional. Întrucât buldogii francezi sunt predispuși la obezitate, se recomandă cântăriri zilnice. Taie unghiile câinelui în mod regulat, deoarece pot provoca dureri în labe dacă sunt prea lungi.

Produse perfecte pentru Bulldogul Francez:

67,99 RON

134,50 RON

12,50 RON

9,50 RON

Nu ești sigur de ce ai nevoie?

Găsește un fel de mâncare perfect pentru animalul tău de companie sau obține un sfat de la furnizorul local.

Găsește furnizorul local

HUSSE. Tailoring the good life

Lola

Lola are acum 4 ani și jumătate și suntem atât de bucuroși că a descoperit Husse când era doar o cățelușă. După ce a încercat alte câteva mărci premium, a suferit de tulburări de stomac, dar odată ce s-a mutat pe hrana Super Premium Husse, toate simptomele au dispărut.

Wolfie

Wolfie are 7 ani și este cel mai pofticios cățel. El și-a ales hrana favorită și mănâncă acum cu drag Sensitive Digest. Gata cu problemele de burtică!

Suntem apreciați de

Alătură-te Husse!

Obține acum Franciza ta Teritorială HUSSE, exclusivă și protejată, pentru regiunea în care locuiești!

Aplică aici

Husse – Hrană suedeză pentru câini, pisici și cai

Husse este un producător suedez de hrană pentru câini, pisici și cai, cu peste 35 de ani de experiență pe piață în întreaga lume. Obiectivul principal în cadrul Husse este promovarea unui stil de viață sănătos pentru animalele de companie și confort pentru “părinții” lor. Toată mâncarea, recompensele și suplimentele Husse sunt făcute doar din ingrediente de cea mai înaltă calitate, atent selecționate. Toate produsele sunt fabricate după formule elaborate științific și rețete tradiționale scandinave, iar liniile de producție sunt sub control veterinar constant. Lângă calitatea de top a produselor Husse, adăugăm servicii la același nivel. Reprezentanții Husse sunt pregătiți temeinic în nutriția animalelor și te vor ajuta cu plăcere să alegi dieta potrivită pentru câinele, pisica sau calul tău. Produsele Husse nu sunt disponibile în rețelele tradiționale de vânzare (magazine specializate sau nu, website-uri - altele decat site-ul official Husse din fiecare țară). Le livrăm personal direct din fabrică către clienti, astfel încât să oferim produse de cea mai înaltă calitate la prețuri competitive. Comandă mâncarea Husse pe site sau direct la consilierul tău nutrițional Husse și îți va fi livrată la ușă, la ore flexibile.

Tot ce ai nevoie pentru animalul tău de companie, într-un singur loc

La Husse vei găsi tot ce poate avea nevoie animalul tău de companie. Mâncarea uscată Husse pentru câini și pisici este baza excelentă a dietei lor – hrana uscată este formulată ca dietă echilibrată, adaptată nevoilor câinilor și pisicilor de diferite talii și în diferite etape ale vieții, de la puiuți la seniori. Ai un câine sau o pisică cu nevoi nutriționale speciale? Avem grijă de nevoile speciale ale animalelor cu un sistem digestiv sensibil și alergii alimentare, a celor de după sterilizare sau castrare și a animalelor de companie cu tendință de supraponderabilitate. Cauți jucării sau accesorii pentru cățelul sau pisica ta? Jucăriile și accesoriile Husse sunt realizate din materiale de cea mai bună calitate, sunt durabile și îi vor oferi animalului tău de companie ore îndelungate de distracție. Poți diversifica dieta sănătoasă și naturală a câinelui, pisicii sau calului tău cu recompense gustoase. Treats-urile pentru câini, pisici și cai sunt un plus gustos la dieta lor și o recompensă grozavă în timpul dresajului. Ai nevoie de produse de îngrijire pentru animalul tău de companie? Ajungem la șampoane, cosmetice de îngrijire, uleiuri și balsamuri cu care vei avea grijă de aspectul frumos și sănătos al câinelui, pisicii sau calului tău.