Ciobănesc de Berna

Câine sociabil și inteligent

Ciobănescul de Berna este o rasă de câini mari, din munţii Elveţiei. Câinii din această rasă au o memorie excelentă şi un potenţial intelectual incredibil.

icon

Ţara de origine:

Elveţia
icon

Clasificare FCI:

Grupa II, secţiunea 3, câini de munte elveţieni
icon

Temperament:

Tandru, loial, inteligent, de încredere
icon

Culori:

Negru ars
icon

Greutate:

Mascul: 38-50 kg, Femelă: 36-48 kg
icon

Înălțime:

Mascul: 64-70 cm, Femelă: 58-66 cm
icon

Speranţa de viaţă:

de la 6 la 8 ani

Căţeluşii de Ciobănesc de Berna

Ciobănescul de Berna este o rasă inteligentă şi dornică de activitate. Căţeluşii Bernezi de munte sunt plini de energie, astfel încât vor lua parte cu plăcere la orice tip de activitate doreşti. Câinii din această rasă învaţă de obicei rapid, însă trebuie să ai o doză de consecvență atunci când îi antrenezi - recompensele delicioase pentru câini ar trebui să fie o metodă excelentă pentru a-ţi încuraja câinele să exerseze şi să-şi menţină interesul activ. Căţeluşul tău are nevoie de socializare, astfel încât este recomandat să îl obişnuieşti să socializeze în prezenţa oamenilor şi a altor animale. Aceşti câini sunt de dimensiuni mari, aşa că de la început, îi poţi oferi câinelui tău o dietă bogată în glucozamină şi condroitină, care va susţine sănătatea articulaţiilor. Valp Maxi este o hrană uscată excelentă pentru căţeluşi, care îi vor oferi câinelui tău toţi nutrienţii necesari.

Nutriţia unui Ciobănesc de Berna

Ciobănescul de Berna este o rasă de câini mari şi activi. De aceea, aceşti câini au nevoie de o dietă potrivită pentru câinii de dimensiuni mari, care să le asigure toţi nutrienţii necesari şi un nivel adecvat de energie. O dietă care să sprijine sănătatea articulaţiilor este extrem de importantă atunci când vine vorba de câinii de rase mari. Ciobăneştii de Berna sunt predispuşi la displazie, drept urmare alege o dietă bogată în condroitină şi glucozamină. Aceştia sunt cunoscuţi pentru apetitul lor crescut. Nerespectarea porţiilor poate duce la îngrăşare sau chiar obezitate. Ai grijă la câte gustări şi recompense îi oferi câinelui tău pe parcursul zilei.

Recomandări pentru Ciobănescul de Berna:

Prima Plus | Hrană uscată completă Super Premium, pentru câinii adulți cu nevoie energetice normale sau scăzute

Prima Plus este potrivită pentru câinii cu cerințe energetice normale sau scăzute. Îmbogățită cu vitamina C, cu un conținut moderat de grăsimi și calorii, aceasta va menține câinele în formă optimă prevenind astfel obezitatea.
l_carnitine
L-Carnitină
mobility
Mobilitate
Dimensiunea rasei: Toate mărimile raselor
Proteină: 22.5% (60% Proteină animală din conţinutul total de proteină)
Conţinut de grăsime: 10.0%
Verifică

Digest Sensitive | Hrană uscată completă Super Premium, hipoalergenică pentru câinii cu sensibilități digestive

Sensitive Digest este o hrană Super Premium, fără gluten, cu surse limitate de proteine ​​animale, potrivită pentru câinii predispuși la alergii și/sau care au sisteme digestive sensibile. Proteina de miel, cunoscută că declanșează mai puține alergii, este singura sursă de proteină animală din formulă.
gluten_free
Fără Gluten
hypo_allergenic
Hipoalergenic
Dimensiunea rasei: Rase de talie mică , rase de talie medie
Proteină: 23.0% (72.5% Proteină animală din conţinutul total de proteină)
Conţinut de grăsime: 14.0%
Verifică

Descriere

Ciobănescul de Berna este o rasă de câini de dimensiuni mari, care ani la rând a fost folosit pentru pază, fiind şi câini de turmă în Elveţia. Câinii din această rasă se pot ataşa de stăpânii lor, iar separarea acestora de oameni le produce disconfort.

Origini

Se crede că puii de Ciobănesc de Berna au fost aduşi în Elveţia de către legiunile romane. Deşi descoperirile arheologice din al doilea deceniu al secolului XX indică faptul că această rasă se afla deja pe teritoriul Elveţiei, chiar înainte să apară Romanii. Câinii din această rasă au fost folosiţi în mod obişnuit drept câini de păstor. Odată cu expansiunea industriei brânzeturilor în Elveţia, aceşti câini au fost folosiţi pentru a trage cărucioare grele, încărcate cu produse lactate. Pe măsură ce rasa Saint Bernard a devenit din ce în ce mai populară, populaţia câinilor de munte s-a diminuat. Primii crescători au apărut undeva între secolele al XIX-lea şi al XX-lea. În 1902, rasa aceasta a fost prezentată pentru prima oară în cadrul unui spectacol. Cinci ani mai tarziu a fost creat primul standard de rasă.

Aparenţe

Ciobănescul de Berna este o rasă de câini solizi şi musculoşi. Aceştia sunt masivi, dar nu leneşi. Câinii de munte au o blană lungă şi strălucitoare, uneori şi ondulată. Câinii din această rasă au capete mari şi puternice, cu un bot mare ce formează un unghi aproape perfect de 90 de grade. Au urechi mari şi triunghiulare, întinse pe cap. Picioarele lor sunt puternice şi musculoase, coada şi spatele picioarelor sunt acoperite cu fire de păr groase şi lucioase.

Comportament

Câinii din această rasă sunt animale cu un comportament bun şi prietenos. Câinii mai tineri din această rasă pot fi puţin mai impulsivi, dar odată cu vârsta, devin nişte tovarăşi foarte calmi. Au tendinţa de a se ataşa puternic de stăpânii lor şi nu le place să fie lăsaţi singuri prea mult timp. Câinii din această rasă sunt foarte inteligenţi, învaţă rapid şi sunt întotdeauna gata de activitate. Au o fire răbdătoare şi sunt foarte înţelegători, ceea ce îi face o companie bună pentru copiii de toate vârstele. Aceştia necesită activitate fizică. Dacă nu îşi consumă energia, pot avea un comportament distructiv în jurul casei.

Cerinţe

Căţeluşii de Ciobănesc de Berna pot trage de lesă, atunci când sunt scoşi la plimbare. Obţine pentru câinele tău o zgardă robustă şi o lesă. Încearcă să eviţi zgărzile colorate, acestea pot păta blana din jurul gâtului. Câinii din această rasă necesită jucării durabile, potrivite dimensiunilor lor și evită obiectele mici, pe care câinele tău le poate înghiţi cu uşurinţă.

Îngrijire zilnică

Blana Ciobănescului de Berna necesită periere săptămânală. Atunci când este nevoie, o poţi face şi zilnic. Blana lungă de pe picioare, de pe coadă şi de pe urechi se încurcă mult mai uşor decât restul zonelor. Îi poţi face baie atunci când consideri că este nevoie. Având în vedere că Ciobănescul de Berna necesită multă activitate fizică, nu uita să aplici un balsam hidratant pe lăbuţe.

Produse perfecte pentru Ciobănescul de Berna:

57,50 RON

79,00 RON

57,90 RON

Nu ești sigur de ce ai nevoie?

Găsește un fel de mâncare perfect pentru animalul tău de companie sau obține un sfat de la furnizorul local.

Găsește furnizorul local

HUSSE. Tailoring the good life

Lola

Lola are acum 4 ani și jumătate și suntem atât de bucuroși că a descoperit Husse când era doar o cățelușă. După ce a încercat alte câteva mărci premium, a suferit de tulburări de stomac, dar odată ce s-a mutat pe hrana Super Premium Husse, toate simptomele au dispărut.

Wolfie

Wolfie are 7 ani și este cel mai pofticios cățel. El și-a ales hrana favorită și mănâncă acum cu drag Sensitive Digest. Gata cu problemele de burtică!

Suntem apreciați de

Alătură-te Husse!

Obține acum Franciza ta Teritorială HUSSE, exclusivă și protejată, pentru regiunea în care locuiești!

Aplică aici

Husse – Hrană suedeză pentru câini, pisici și cai

Husse este un producător suedez de hrană pentru câini, pisici și cai, cu peste 35 de ani de experiență pe piață în întreaga lume. Obiectivul principal în cadrul Husse este promovarea unui stil de viață sănătos pentru animalele de companie și confort pentru “părinții” lor. Toată mâncarea, recompensele și suplimentele Husse sunt făcute doar din ingrediente de cea mai înaltă calitate, atent selecționate. Toate produsele sunt fabricate după formule elaborate științific și rețete tradiționale scandinave, iar liniile de producție sunt sub control veterinar constant. Lângă calitatea de top a produselor Husse, adăugăm servicii la același nivel. Reprezentanții Husse sunt pregătiți temeinic în nutriția animalelor și te vor ajuta cu plăcere să alegi dieta potrivită pentru câinele, pisica sau calul tău. Produsele Husse nu sunt disponibile în rețelele tradiționale de vânzare (magazine specializate sau nu, website-uri - altele decat site-ul official Husse din fiecare țară). Le livrăm personal direct din fabrică către clienti, astfel încât să oferim produse de cea mai înaltă calitate la prețuri competitive. Comandă mâncarea Husse pe site sau direct la consilierul tău nutrițional Husse și îți va fi livrată la ușă, la ore flexibile.

Tot ce ai nevoie pentru animalul tău de companie, într-un singur loc

La Husse vei găsi tot ce poate avea nevoie animalul tău de companie. Mâncarea uscată Husse pentru câini și pisici este baza excelentă a dietei lor – hrana uscată este formulată ca dietă echilibrată, adaptată nevoilor câinilor și pisicilor de diferite talii și în diferite etape ale vieții, de la puiuți la seniori. Ai un câine sau o pisică cu nevoi nutriționale speciale? Avem grijă de nevoile speciale ale animalelor cu un sistem digestiv sensibil și alergii alimentare, a celor de după sterilizare sau castrare și a animalelor de companie cu tendință de supraponderabilitate. Cauți jucării sau accesorii pentru cățelul sau pisica ta? Jucăriile și accesoriile Husse sunt realizate din materiale de cea mai bună calitate, sunt durabile și îi vor oferi animalului tău de companie ore îndelungate de distracție. Poți diversifica dieta sănătoasă și naturală a câinelui, pisicii sau calului tău cu recompense gustoase. Treats-urile pentru câini, pisici și cai sunt un plus gustos la dieta lor și o recompensă grozavă în timpul dresajului. Ai nevoie de produse de îngrijire pentru animalul tău de companie? Ajungem la șampoane, cosmetice de îngrijire, uleiuri și balsamuri cu care vei avea grijă de aspectul frumos și sănătos al câinelui, pisicii sau calului tău.