Pomeranian

Preferații multor membrii din familiile regale de-a lungul istoriei

Pomeranianul este o rasă de câini de talie mică de tip Spitz, descendentă din Spitzul German mai mare. Această rasă a fost simpatizată de mulți proprietari regali de-a lungul istoriei.

iconȚara de origine: Polonia și Germania (Pomerania)
iconFCI group: Grupa 5 Spitz și câini primitivi, Secțiunea 4 Spitz European #97e
iconTemperament: Prietenos, Jucăuș, Alert, Plin de viață, Extrovertit
iconCulori: Alb, Negru, Portocaliu, Crem
iconGreutate: Femele: 1,4 până la 3,2 kg, Masculi: 1,4 până la 3,2 kg
iconÎnălțime: Femele: 18 până la 30 cm, Masculi: 18-30 cm
iconSperanța de viață: de la 12 la 16 ani

Puii de Pomeranian

Deși Pomeranienii sunt în general o rasă de câini prietenoasă, uneori pot fi agresivi cu alți câini sau oameni. Această rasă de câini alertă este destul de conștientă de schimbările din mediul înconjurător și va lătra adesea, la apariția lor. Pomeranienii sunt, de asemenea, oarecum teritoriali și pot lătra la orice zgomot exterior. Aceste două comportamente pot dezvolta un obicei de lătrat excesiv, așa că este recomandat să te concentrezi asupra lor în timpul dresajului cățelului. Pomeranienilor le place să fie în centrul atenției și din această cauză ar trebui să fie bine antrenați și ajutați să socializeze corespunzător. În caz contrar, pot deveni dominanți și încăpățânați. Mulți stăpâni ai Pomeranienilor nu cred că este necesar să câștige respectul unui câine atât de mic, dar el poate deveni autoritar cu stăpânul, atunci când nu îl văd ca pe un lider al „haitei”. Fiind o rasă de dimensiuni mici, Pomeranienii au vezici mai mici, așa că vor urina mai des decât alți câini. Dresajul „la oliță” al cățelului Pomeranian va necesita o atenție suplimentară. Pomeranienii sunt o rasă de câini destul de energică, așa că o dietă mai bogată în grăsimi și proteine le va asigura o dezvoltare și o creștere corespunzătoare. Valp Mini din gama Husse este recomandată aici.

Nutriția Pomeranienilor

Pomeranienii tind să fie destul de energici și din această cauză sunt predispuși să slăbească destul de repede, așa că li se recomandă o dietă bogată în grăsimi și proteine. Optimal Mini din gama Husse ar trebui să răspundă tuturor nevoilor alimentare ale acestei rase. Pomeranienii mai în vârstă sunt vulnerabili la carii și la pierderea ulterioară a dinților, așa că trecerea la hrană umedă (în special la tipul Pate din gama Husse) poate fi benefică pentru această rasă de câini. Pomeranienii pot dezvolta o varietate de afecțiuni ale pielii, de aceea o dietă cu un echilibru adecvat de acizi grași omega-3 și omega-6 sau suplimente care îi conțin (cum ar fi Husse Laxolja) pot atenua oarecum astfel de probleme.

Recomandări pentru Pomeranienii adulți:

OPTIMAL MINI | Hrană uscată completă Super Premium, fără gluten, pentru câinii adulți de talie mică cu nevoi energetice ridicate

Optimal Mini conține un nivel ridicat de proteine animale pentru a asigura necesarul suplimentar de energie al câinilor de talie mică. Mărimea bobițelor este adaptată pentru fălcile raselor mici pentru a sprijini curățarea mecanică dinților.
energy_plus
Energie+
immune_system
Sistem imunitar
Dimensiunea rasei: Rase de talie mică
Proteină: 29.0% (80% Proteină animală din conţinutul total de proteină)
Conţinut de grăsime: 18.0%
Verifică

OCEAN CARE SENSITIVE MINI | Hrană uscată completă Super Premium, fără gluten, cu o singură sursă de proteină ​​animală

Ocean Care Mini este un produs fără gluten, potrivit pentru câinii de talie mică cu sistem digestiv sensibil și/sau predispuși la alergii. Cu somon ca singura sursă de proteină animală din formulă și dimensiunea bobițelor adaptată pentru masticația optimă, hrana conține numai ingrediente de cea mai bună calitate, fără adaos de conservanți și coloranți artificiali.
gluten_free
Fără Gluten
mono_protein
Surse restrânse de proteină animală
Dimensiunea rasei: Rase de talie mică
Proteină: 24.0% (75% Proteină animală din conţinutul total de proteină)
Conţinut de grăsime: 14.0%
Verifică

Descriere detaliată a Pomeranienilor

Pomeranianul este o rasă de câini „de jucărie” de talie mică, din familia genetică Spitz. Se consideră că această rasă are una dintre cele mai mici medii de pui născuți, în jur de 3 pui per naștere.

Geneza

Strămoșii Pomeranienilor de astăzi au fost câini de lucru mai mari de tip Spitz. Aduși inițial în Anglia în 1767 de către regina Charlotte, talia mai mică a fost popularizată ulterior, de către regina Victoria. Pomeranianul ei deosebit de mic, cântărind aproximativ 5,4 kg, a declanșat rapid o cerere pentru Pomeranieni mici, așa cum știm astăzi. În timpul domniei reginei Victoria, s-a raportat că dimensiunea rasei Pomeranian a scăzut cu 50%. Printre proprietarii regali ai Pomeranienilor din această perioadă de timp au fost: Napoleon I al Franței și regele George al IV-lea al Angliei. Doi Pomeranieni au fost printre singurii trei câini care au supraviețuit scufundării vasului RMS Titanic în 1912.

Aspectul

Pomeranienii sunt câini mici, compacți și robuști, de talie mică, cu o blană dublă pufoasă și texturată. Blana lor formează un guler caracteristic la gât. Înălțimea Pomeranienilor la greabăn este de obicei de aproximativ 20-36 cm. Această rasă are o coadă pufoasă, așezată sus pe spate. Au ceea ce se numește o față de vulpe, prototipul oficial care se potrivește unui standard de rasă. Pomeranienii au urechi mici triunghiulare, care stau drept în sus. Această rasă poate avea o mare varietate de culori, inclusiv alb, negru, maro, roșu, portocaliu, crem, albastru, samur și orice combinație a acestor culori.

Comportament

Pomeranienii sunt o rasă de câini prietenoși și plini de viață. Se bucură de toată atenția pe care o pot primi. Sunt predispuși la plictiseală și anxietate de separare, ceea ce poate duce la unele manifestări nedorite dacă nu este bine dresat. Ar trebui să oferi câinelui tău suficienți stimuli sub formă de jucării ori de câte ori nu ești prin preajmă pentru a te juca cu el. Pomeranienii pot manifesta o oarecare agresivitate față de alți câini și oameni și pot fi puțin teritoriali. Totuși, ei răspund bine la dresaj și multe dintre defectele rasei pot fi îmblânzite prin el.

Cerințe

Pomeranienii nu ar trebui niciodată lăsați singuri prea mult timp, deoarece pot suferi de anxietate de separare. Această rasă de câini este destul de activă, dar nu necesită exerciții intense. O plimbare de 20 până la 30 de minute ar trebui să fie suficientă. Cu blana groasă de Pomeranian, este important să previi supraîncălzirea. În timpul lunilor de vară, încearcă să stai departe de lumina directă a soarelui și asigură-te că animalul tău de companie bea multă apă înainte de a pleca la plimbare.

Îngrijire zilnică

Cu blana lor groasă, dublă, Pomeranienii au nevoie de îngrijire zilnică pentru a o menține într-o formă optimă. În plus, blana acestei rase trebuie tunsă de la 1 până la 2 luni. În timpul sezonului de năpârlire, blana se poate încurca cu ușurință, așa că periaz-o cu precauție. Unele produse pentru descurcarea blănii pot fi utile aici, de ex. Spray de îngrijire a animalelor de companie Husse care face mult mai ușoară îngrijirea blănii încurcate. Pomeranienilor ar trebui să li se curețe ochii și dinții frecvent, precum și urechile ar trebui să fie verificate la fiecare 6 săptămâni. Băile lunare sunt recomandate pentru această rasă. Amintește-ți întotdeauna să-ți periezi Pomeranianul înainte de a-i face baie.

Produsele perfecte pentru Pomeranieni:

105,50 RON

65,50 RON

57,50 RON

Nu ești sigur de ce ai nevoie?

Găsește un fel de mâncare perfect pentru animalul tău de companie sau obține un sfat de la furnizorul local.

Găsește furnizorul local

HUSSE. Tailoring the good life

Lola

Lola are acum 4 ani și jumătate și suntem atât de bucuroși că a descoperit Husse când era doar o cățelușă. După ce a încercat alte câteva mărci premium, a suferit de tulburări de stomac, dar odată ce s-a mutat pe hrana Super Premium Husse, toate simptomele au dispărut.

Wolfie

Wolfie are 7 ani și este cel mai pofticios cățel. El și-a ales hrana favorită și mănâncă acum cu drag Sensitive Digest. Gata cu problemele de burtică!

Suntem apreciați de

Alătură-te Husse!

Obține acum Franciza ta Teritorială HUSSE, exclusivă și protejată, pentru regiunea în care locuiești!

Aplică aici

Husse – Hrană suedeză pentru câini, pisici și cai

Husse este un producător suedez de hrană pentru câini, pisici și cai, cu peste 35 de ani de experiență pe piață în întreaga lume. Obiectivul principal în cadrul Husse este promovarea unui stil de viață sănătos pentru animalele de companie și confort pentru “părinții” lor. Toată mâncarea, recompensele și suplimentele Husse sunt făcute doar din ingrediente de cea mai înaltă calitate, atent selecționate. Toate produsele sunt fabricate după formule elaborate științific și rețete tradiționale scandinave, iar liniile de producție sunt sub control veterinar constant. Lângă calitatea de top a produselor Husse, adăugăm servicii la același nivel. Reprezentanții Husse sunt pregătiți temeinic în nutriția animalelor și te vor ajuta cu plăcere să alegi dieta potrivită pentru câinele, pisica sau calul tău. Produsele Husse nu sunt disponibile în rețelele tradiționale de vânzare (magazine specializate sau nu, website-uri - altele decat site-ul official Husse din fiecare țară). Le livrăm personal direct din fabrică către clienti, astfel încât să oferim produse de cea mai înaltă calitate la prețuri competitive. Comandă mâncarea Husse pe site sau direct la consilierul tău nutrițional Husse și îți va fi livrată la ușă, la ore flexibile.

Tot ce ai nevoie pentru animalul tău de companie, într-un singur loc

La Husse vei găsi tot ce poate avea nevoie animalul tău de companie. Mâncarea uscată Husse pentru câini și pisici este baza excelentă a dietei lor – hrana uscată este formulată ca dietă echilibrată, adaptată nevoilor câinilor și pisicilor de diferite talii și în diferite etape ale vieții, de la puiuți la seniori. Ai un câine sau o pisică cu nevoi nutriționale speciale? Avem grijă de nevoile speciale ale animalelor cu un sistem digestiv sensibil și alergii alimentare, a celor de după sterilizare sau castrare și a animalelor de companie cu tendință de supraponderabilitate. Cauți jucării sau accesorii pentru cățelul sau pisica ta? Jucăriile și accesoriile Husse sunt realizate din materiale de cea mai bună calitate, sunt durabile și îi vor oferi animalului tău de companie ore îndelungate de distracție. Poți diversifica dieta sănătoasă și naturală a câinelui, pisicii sau calului tău cu recompense gustoase. Treats-urile pentru câini, pisici și cai sunt un plus gustos la dieta lor și o recompensă grozavă în timpul dresajului. Ai nevoie de produse de îngrijire pentru animalul tău de companie? Ajungem la șampoane, cosmetice de îngrijire, uleiuri și balsamuri cu care vei avea grijă de aspectul frumos și sănătos al câinelui, pisicii sau calului tău.