Marele Danez

Cel mai calm dintre câinii de tip molosian.

Marele Danez este cel mai prietenos dintre câinii de tip molosian. Această rasă nu reacționează bine la izolare, iar acești câni cer multă atenție. Aceștia nu ar trebui să fie ținuți vreodată într-o cușcă exterioară, unde nu își pot vedea proprietarii de-alungul zilei.

iconȚara de origine: Germania
iconClasificare FCI: Grupa II, secțiunea 2.1, molosian
iconTemperament: Loial, Încrezător, Prietenos, Iubitor, Blând
iconCulori: Negru cu alb, Gri, Cafeniu, Pestriț
iconGreutate: Masculi: 54–90 kg, Femele: 45–59 kg
iconÎnălțime: Masculi: 76–86 cm, Femele: 71–81 cm
iconSperanța de viață: de la 8 la 10 ani

Puii Marelui Danez

Marii Danezi sunt foarte deștepți și le poți învăța puii absolut orice. În antrenamentul unui Mare Danez, legătura cu proprietarul său joacă un rol crucial – dacă puiul de câine se simte atașat de cel care îl îngrijește va fi mai dispus să coopereze. Menține o motivație adecvată – laudele regulate și recompensele delicioase îi pot încuraja chiar și pe cei mai rezervați cățeluși. Fii consecvent, răbdător și răsplătește-i întotdeauna orice progres. Cățeii de Mare Danez au nevoie de socializare timpurie, care îi va învăța cum să se comporte în preajma altor animale. În primul lor an, cățeii trec printr-o fază de schimbări fizice rapide, iar o dietă sănătoasă joacă un rol important în acest proces. Valp Maxi are o formulă completă pentru cățelușii de rase mari și gigantice - dieta îmbogățită cu glucozamină și condroitină va oferi sprijin articulațiilor, care va fi perfectă pentru puiul tău de Mare Danez.

Nutriția Marilor Danezi

Marii Danezi sunt o rasă oarecum predispusă la dilatare gastrică, așa că ar trebui să își mănânce întotdeauna mesele în liniște și nu ar trebui să facă exerciții fizice imediat după masă. Rasele de câini mari și gigantice sunt predispuse la o multitudine de afecțiuni ale articulațiilor, așa că o dietă cu adaos de glucozamină și condroitină poate oferi articulației câinelui tău sprijinul de care are nevoie. Pentru Marele Danez, alege o dietă concepută pentru rase de câini mari și gigantici - o astfel de dietă va oferi animalului tău de companie suficientă energie și toți nutrienții de care are nevoie. Marele Danez nu este o rasă de câini longevivă și tinde să înceapă să îmbătrânească mai repede decât alte rase de câini. Se estimează că Marii Danezii devin geriatrici în jurul vârstei de 7 ani. În acel moment, se recomandă să schimbi dieta câinelui tău cu o formulă destinată câinilor mai în vârstă - cantitatea redusă de grăsimi va face gestionarea greutății mult mai ușoară. Amintește-ți că fiecare câine este diferit și nevoile energetice reale depind de nivelul de energie, de stilul de viață și de condițiile de viață pe care le are.

Recomandări pentru Marii Danezi adulți:

OPUS OCEAN | Hrană uscată completă Super Premium, fără cereale, pentru câinii activi cu sisteme digestive sensibile

Opus Ocean este un produs fără cereale și gluten potrivit pentru câinii activi care sunt predispuși la alergii și/sau care au sisteme digestive sensibile. O formulă bogată în proteine ​​și grăsimi, cu conținut scăzut de carbohidrați.
grain_free
Fără Cereale
mono_protein
Surse restrânse de proteină animală
Dimensiunea rasei: Toate mărimile raselor
Proteină: 38.0% (82% Proteină animală din conţinutul total de proteină)
Conţinut de grăsime: 18.0%
Verifică

OPTIMAL GIANT | Hrană uscată completă Super Premium care susține nevoile nutriționale ale câinilor de talie mare

Optimal Giant este potrivită pentru câinii de talie mare și uriașă cu cerințe energetice normale. Îmbogățită cu glucozamină pentru susținerea articulațiilor și a oaselor sănătoase. Mărimea bobițelor este adaptată pentru fălcile raselor mari pentru optimizarea curățării mecanice a dinților.
mobility
Mobilitate
taurine
Taurină
Dimensiunea rasei: Rase de talie mare
Proteină: 23.5% (71% Proteină animală din conţinutul total de proteină)
Conţinut de grăsime: 13.0%
Verifică

Descrierea detaliată a Marelui Danez

Deși Marele Danez este un câine de pază uimitor, nu ar trebui să ții niciodată această rasă departe de îngrijitori săi. Danezii Mari sunt foarte sociabili și își vor petrece cu plăcere întreaga zi cu stăpânii lor.

Originea

În secolul al XVI-lea, nobilii din multe țări europene importau câini cu picioare lungi din Anglia, care erau o încrucișare între Mastifful Englez și Wolfhound-ul irlandez. La acea vreme, câinii nu aveau statut de rasă și nici măcar un nume, ci doar termenul „câine englezesc”. În acest fel, termenul englezesc „câine” a devenit popular și în Germania și Franța, unde de la începutul secolului al XVII-lea, câinii Molossoizi cu picioare lungi au fost crescuți independent de cei crescuți în Marea Britanie. În secolul al XIX-lea, progenitorul Marelui Danez avea mai multe nume diferite, iar prin ele, crescătorii germani au vrut să sublinieze rolul lor în dezvoltarea rasei. Numele oficial al rasei a fost obținut în 1888.

Aspectul

Semnul revelator al unui Mare Danez este cu siguranță dimensiunea acestuia. Câinii adulți pot crește până ajung la 90 cm în greabăn și cântăresc până la 90 kg. Acești câini masivi au picioarele lungi și corpurile slabe, dar rezistente. Capul lor este alungit și destul de subțire, botul este dreptunghiular cu buza superioară vizibilă și fălci largi. Urechile sale sunt așezate în partea superioară a capului și picioarele sunt dispuse lejer în laterale. Câinii din această rasă au blana foarte scurtă, care este complet întinsă, cu o suprafață mătăsoasă și strălucitoare. Marii Danezi au de obicei blana neagră, galbenă, albastră și arlechin -în această variantă poate avea nasul de culoarea pielii. Cu orice altă culoare a blănii, nasul său este negru.

Comportament

Marii Danezii sunt prietenoși și foarte atașați de proprietarii lor. Nu le place să fie lăsați singuri. În ciuda dimensiunii masive sunt foarte blânzi și calmi. Aceștia știu să se comporte în preajma animalelor mai mici și a copiilor, dar ar trebui să fii mereu cu ochii pe ei - pot răni doar dând din coada lor puternică. Marii Danezi nu își pierd cumpătul prea repede, dar nu ar trebui să testezi vreodată limitele câinelui tău. Marii Danezii pot fi rezervați față de străini, așa că sunt buni drept câini de pază.

Cerințe

Marii Danezi ating deplina maturitate în jurul vârstei de 3 ani. Până în acel moment, în ciuda faptului că sunt uriași, aceștia acționează ca un cățeluș energic și uneori pot uita cât de puternici sunt cu adevărat. Ei pot răni în timpul unui joc mai intens, așa că acorda-i o atenție suplimentară. Această rasă poate întâmpina frecvent probleme cu ochii și urechile - păstrează-le în stare impecabilă pentru a preveni orice infecție.

Îngrijirea zilnică

Blana Marelui Danez este ușor de îngrijit. Dacă se murdărește, poți doar să îl ștergi cu un prosop sau cu o mănușă de cauciuc. Blana scurtă poate fi periată o dată pe săptămână. Poți să îți periezi câinele mai des în timpul sezonului de năpârlire. Marilor Danezi le plac plimbările lungi - nu uita să-i hidratezi lăbuțele. Păstrează-i ochii și urechile curate - acest lucru va ajuta la prevenirea inflamației.

Produse perfecte pentru Marii Danezi:

56,50 RON

57,00 RON

81,50 RON

Nu ești sigur de ce ai nevoie?

Găsește un fel de mâncare perfect pentru animalul tău de companie sau obține un sfat de la furnizorul local.

Găsește furnizorul local

HUSSE. Tailoring the good life

Lola

Lola are acum 4 ani și jumătate și suntem atât de bucuroși că a descoperit Husse când era doar o cățelușă. După ce a încercat alte câteva mărci premium, a suferit de tulburări de stomac, dar odată ce s-a mutat pe hrana Super Premium Husse, toate simptomele au dispărut.

Wolfie

Wolfie are 7 ani și este cel mai pofticios cățel. El și-a ales hrana favorită și mănâncă acum cu drag Sensitive Digest. Gata cu problemele de burtică!

Suntem apreciați de

Alătură-te Husse!

Obține acum Franciza ta Teritorială HUSSE, exclusivă și protejată, pentru regiunea în care locuiești!

Aplică aici

Husse – Hrană suedeză pentru câini, pisici și cai

Husse este un producător suedez de hrană pentru câini, pisici și cai, cu peste 35 de ani de experiență pe piață în întreaga lume. Obiectivul principal în cadrul Husse este promovarea unui stil de viață sănătos pentru animalele de companie și confort pentru “părinții” lor. Toată mâncarea, recompensele și suplimentele Husse sunt făcute doar din ingrediente de cea mai înaltă calitate, atent selecționate. Toate produsele sunt fabricate după formule elaborate științific și rețete tradiționale scandinave, iar liniile de producție sunt sub control veterinar constant. Lângă calitatea de top a produselor Husse, adăugăm servicii la același nivel. Reprezentanții Husse sunt pregătiți temeinic în nutriția animalelor și te vor ajuta cu plăcere să alegi dieta potrivită pentru câinele, pisica sau calul tău. Produsele Husse nu sunt disponibile în rețelele tradiționale de vânzare (magazine specializate sau nu, website-uri - altele decat site-ul official Husse din fiecare țară). Le livrăm personal direct din fabrică către clienti, astfel încât să oferim produse de cea mai înaltă calitate la prețuri competitive. Comandă mâncarea Husse pe site sau direct la consilierul tău nutrițional Husse și îți va fi livrată la ușă, la ore flexibile.

Tot ce ai nevoie pentru animalul tău de companie, într-un singur loc

La Husse vei găsi tot ce poate avea nevoie animalul tău de companie. Mâncarea uscată Husse pentru câini și pisici este baza excelentă a dietei lor – hrana uscată este formulată ca dietă echilibrată, adaptată nevoilor câinilor și pisicilor de diferite talii și în diferite etape ale vieții, de la puiuți la seniori. Ai un câine sau o pisică cu nevoi nutriționale speciale? Avem grijă de nevoile speciale ale animalelor cu un sistem digestiv sensibil și alergii alimentare, a celor de după sterilizare sau castrare și a animalelor de companie cu tendință de supraponderabilitate. Cauți jucării sau accesorii pentru cățelul sau pisica ta? Jucăriile și accesoriile Husse sunt realizate din materiale de cea mai bună calitate, sunt durabile și îi vor oferi animalului tău de companie ore îndelungate de distracție. Poți diversifica dieta sănătoasă și naturală a câinelui, pisicii sau calului tău cu recompense gustoase. Treats-urile pentru câini, pisici și cai sunt un plus gustos la dieta lor și o recompensă grozavă în timpul dresajului. Ai nevoie de produse de îngrijire pentru animalul tău de companie? Ajungem la șampoane, cosmetice de îngrijire, uleiuri și balsamuri cu care vei avea grijă de aspectul frumos și sănătos al câinelui, pisicii sau calului tău.