Probleme ale tractului urinar - De ce este o problemă atât de comună?

Probleme cu sistemul urinar

Pisicile sălbatice nu au fost obişnuite să bea apă în mod constant. Acestea îşi preluau cantitatea de lichide necesară din prada lor. Deşi pisicile s-au domesticit într-o perioadă lungă de timp, acestea şi-au schimbat mult comportamentul, însă încă se pot observa cateva similarităţi. Faptul că acestea nu obşnuiesc să bea apă, duce la multe probleme urinare.

Pisicile nu aleg în general să bea apă dintr-un castron. Deşi sunt câteva care fac asta, majoritatea aleg sa bea apă de la robinet sau de la o fântână specială pentru pisici. Însă chiar şi cu ajutorul multor trucuri, pisicile tot nu primesc cantitatea necesară de lichide într-o zi. Cum să te asiguri că pisica ta rămâne hidratată.

Hrană umedă vs hrană uscată

Hrana umedă este cea mai bună alegere pentru pisica ta. Cu un conţinut de umiditate de aproximativ 80%, hrana umedă pentru pisici îi poate asigura aportul necesar de fluide pentru întreaga zi. Însă nu poţi uita de preferinţele pisicii tale. Chiar daca doreşti să îţi hrăneşti pisica în totalitate cu hrană umedă, dacă aceasta preferă hrana uscată, este important să îi respectăm dorinţa. Poţi încerca să incorporezi mai multă hrană umedă în dieta pisicii, amestecând hrana uscată împreună cu hrana umedă, însă să nu rămâi surprins dacă pisica ta alege doar bobiţele.

Cu un conţinut de umiditate în jur de 80%, hrana umedă poate cu uşurinţă să asigure necesarul zilnic de lichide

Cum să încorporezi hrana umedă în dieta pisicii?

Nu îi poţi schimba dieta pisicii brusc. Fiecare formulă nouă trebuie introdusă gradual – poţi amesteca hrana actuală cu hrana cea nouă. În acest fel, sistemul digestiv al pisicii se poate acomoda mai uşor cu noua hrană, iar riscurile de apariţie a problemelor digestive sunt minimizate. Hrana uscată pentru pisici poate să fie amestecată cu hrana umedă, la fel și recompensele, ceea ce duce la creşterea paletabilităţii şi la asigurarea aportului necesar de fluide. Cu timpul, poţi încerca să creşti cantitatea de hrană umedă dintr-o masă, astfel poţi ajunge să îi oferi pisicii doar hrană umedă.

Dieta recomandată pentru pisicile care au probleme cu sistemul urinar

Tractul urinar al pisicii este foarte sensibil şi predispus la multe infecţii şi boli. De cele mai multe ori, pisicile se pot confrunta cu pietre la rinichi. O dietă echilibrată poate susţine sănătatea sistemului urinar. Formulele special create pentru pisicile cu sistem digestiv sensibil ajută la reducerea nivelului de pH din urina pisicii.

Adesea, pisicile pot avea pietre la rinichi.

Recomandări pentru pisicile cu probleme urinare:

EXCLUSIVE URINARY | Hrană uscată completă Super Premium, realizată pentru susținerea sistemului urinar al pisicilor adulte

Exclusive Urinary conține extract natural de merișoare și este formulată pentru a reduce pH-ul urinar prin aportul scăzut de magneziu, calciu și fosfor.
ph_low
Nivel scăzut de pH
mg_low
Magneziu redus
Proteină: 26.0%
Conţinut de grăsime: 20.0%
Verifică

EXCLUSIVE STERILISED | Hrană uscată completă Super Premium, pentru pisicile adulte sterilizate

Hrană uscată completă, special formulată pentru pisicile sterilizate sau mai puțin active. Exclusive Sterilised are un conținut energetic scăzut și un aport de minerale atent controlat pentru a reduce formarea pietrelor în sistemul urinar.
energy_control
Controlul energiei
ph_low
Nivel scăzut de pH
Proteină: 29.5%
Conţinut de grăsime: 9.5%
Verifică

Cum să îţi dai seama că pisica ta are probleme cu sistemul urinar?

Pisicile au o toleranţă mai uşoară la durere. Ceea ce înseamnă că este greu să îţi dai seama dacă are o durere. Îţi poţi da seama de probleme urinare prin alte semne, de exemplu, atunci când pisica ta miaună în litieră. Dacă pisica ta începe să urineze în afara litierei, trebuie să acorzi atenţie la ceea ce se întamplă. Cea mai uşoară metodă prin care îţi poţi da seama dacă pisica ta are probleme urinare este prin a face analize urinei. Colectarea urinei poate să fie puţin complicată, însă dacă vrei să te asiguri, poţi folosi un nisip special creat pentru a indica problemele din tractul urinar.

Alte produse pentru susţinerea sistemului urinar:

23,00 RON

97,00 RON

HUSSE. Tailoring the good life

Lola

Lola are acum 4 ani și jumătate și suntem atât de bucuroși că a descoperit Husse când era doar o cățelușă. După ce a încercat alte câteva mărci premium, a suferit de tulburări de stomac, dar odată ce s-a mutat pe hrana Super Premium Husse, toate simptomele au dispărut.

Wolfie

Wolfie are 7 ani și este cel mai pofticios cățel. El și-a ales hrana favorită și mănâncă acum cu drag Sensitive Digest. Gata cu problemele de burtică!

Suntem apreciați de

Alătură-te Husse!

Obține acum Franciza ta Teritorială HUSSE, exclusivă și protejată, pentru regiunea în care locuiești!

Aplică aici

Husse – Hrană suedeză pentru câini, pisici și cai

Husse este un producător suedez de hrană pentru câini, pisici și cai, cu peste 35 de ani de experiență pe piață în întreaga lume. Obiectivul principal în cadrul Husse este promovarea unui stil de viață sănătos pentru animalele de companie și confort pentru “părinții” lor. Toată mâncarea, recompensele și suplimentele Husse sunt făcute doar din ingrediente de cea mai înaltă calitate, atent selecționate. Toate produsele sunt fabricate după formule elaborate științific și rețete tradiționale scandinave, iar liniile de producție sunt sub control veterinar constant. Lângă calitatea de top a produselor Husse, adăugăm servicii la același nivel. Reprezentanții Husse sunt pregătiți temeinic în nutriția animalelor și te vor ajuta cu plăcere să alegi dieta potrivită pentru câinele, pisica sau calul tău. Produsele Husse nu sunt disponibile în rețelele tradiționale de vânzare (magazine specializate sau nu, website-uri - altele decat site-ul official Husse din fiecare țară). Le livrăm personal direct din fabrică către clienti, astfel încât să oferim produse de cea mai înaltă calitate la prețuri competitive. Comandă mâncarea Husse pe site sau direct la consilierul tău nutrițional Husse și îți va fi livrată la ușă, la ore flexibile.

Tot ce ai nevoie pentru animalul tău de companie, într-un singur loc

La Husse vei găsi tot ce poate avea nevoie animalul tău de companie. Mâncarea uscată Husse pentru câini și pisici este baza excelentă a dietei lor – hrana uscată este formulată ca dietă echilibrată, adaptată nevoilor câinilor și pisicilor de diferite talii și în diferite etape ale vieții, de la puiuți la seniori. Ai un câine sau o pisică cu nevoi nutriționale speciale? Avem grijă de nevoile speciale ale animalelor cu un sistem digestiv sensibil și alergii alimentare, a celor de după sterilizare sau castrare și a animalelor de companie cu tendință de supraponderabilitate. Cauți jucării sau accesorii pentru cățelul sau pisica ta? Jucăriile și accesoriile Husse sunt realizate din materiale de cea mai bună calitate, sunt durabile și îi vor oferi animalului tău de companie ore îndelungate de distracție. Poți diversifica dieta sănătoasă și naturală a câinelui, pisicii sau calului tău cu recompense gustoase. Treats-urile pentru câini, pisici și cai sunt un plus gustos la dieta lor și o recompensă grozavă în timpul dresajului. Ai nevoie de produse de îngrijire pentru animalul tău de companie? Ajungem la șampoane, cosmetice de îngrijire, uleiuri și balsamuri cu care vei avea grijă de aspectul frumos și sănătos al câinelui, pisicii sau calului tău.