Deparazitarea cățeilor pe scurt
SănătateStomac
Deparazitarea unui cățeluș este o condiție obligatorie înainte ca acesta să poată face oricare dintre vaccinurile sale de bază. Câinii tineri sunt extrem de predispuși la infecții parazitare și statisticile spun că aproape 100% dintre pui suferă de infecție cu viermi rotunzi.
De ce să deparazităm puii de câine?
Câinii, mai ales la o vârstă fragedă, sunt creaturi excepțional de curioase. În timpul unei plimbări, când evaluează împrejurimile, ei vor adulmeca, linge sau chiar vor încerca să mănânce orice consideră interesant. În acest fel, paraziții au acces la sistemul digestiv al câinelui, unde găsesc condiții favorabile pentru a crește. Infecția parazitară netratată poate duce la o mare varietate de probleme de sănătate. Viermii din corpul câinelui reprezintă o amenințare pentru oricine intră în contact cu acesta, deoarece oamenii se pot infecta cu ușurință cu același tip de paraziți.
Programarea deparazitării
Cel mai devreme poți deparazita un cățeluș este după ce acesta împlinește 3 săptămâni. A doua rundă de deparazitare se administrează de obicei cățeilor care au împlinit 5 săptămâni. A treia rundă de deparazitare ar trebui să fie administrată după ce împlinește 8 săptămâni. A patra deparazitare ar trebui programată după ce împlinește 11 săptămâni. Deparazitarea este de obicei administrată cu o săptămână înainte de vaccinările de bază, profilactice. După cele patru doze-cheie de deparazitare, medicamentul este administrat de obicei în funcție de nivelul de expunere posibilă la orice paraziți. Pentru a reduce riscul de infecție, puteți deparazita câinele la fiecare 4-6 luni.
Ce să folosim la deparazitarea unui cățel?
Pentru a deparazita un cățel, mergi la medicul tău veterinar. La clinică, câinele tău va fi cântărit și verificat, astfel încât medicul veterinar să îți poată administra doza potrivită de medicament. Nu îți deparazita niciodată cățelul dacă nu esti sigur cum să dozezi corect medicamentul și nu cunoști greutatea exactă a cățelușului sau starea lui de sănătate. Poți folosi o multitudine de produse pentru a îți deparazita câinele, de la tablete, picături până la unguente. În cazul în care câinelui tău nu-i place prea mult să-și mănânce tabletele, poți folosi picături pe care le aplici pe gâtul lui - sunt ușor de aplicat și foarte eficiente.
DIGEST SENSITIVE | Hrană uscată completă Super Premium, fără gluten, pentru câini cu sensibilități digestive sau predispuși la alergii
VERMI TABS | Produs natural obținut din plante cu proprietăți de deparazitare
Cățelușii după deparazitare
Deparazitarea poate influența digestia și excreția câinelui tău. Imediat după ce i s-a administrat deparazitarea acesta poate avea diaree, dar este o reacție tipică. Fiecare câine poate reacționa diferit la deparazitare - câinele tău poate avea unele vărsături, somnolență sau apatie. Efectele secundare nu ar trebui să dureze mult, așa că dacă se confruntă cu simptome care durează mai mult de o zi sau două, apelează imediat medicul veterinar.