Primul consult veterinar al cățelușului – când și de ce?

CățelSănătate

Prima vizită la veterinar este o situație extrem de stresantă pentru cățelul tău. Din păcate, nu poți sări peste acest pas - cățelul tău are nevoie de vaccinurile sale de bază, care îi vor oferi protecție împotriva multor boli infecțioase.

Care este momentul pentru a merge la veterinar?

Nici să nu te gândești să îți duci cățelul la veterinar în prima săptămână de când locuiește cu tine. Este un stres inutil - primele zile într-un loc nou sunt deja destul de grele pentru cățelul tău. Mai important, în timpul primului control la veterinar, medicul îți va pune multe întrebări detaliate cu privire la comportamentul lui, așa că ai nevoie de suficient timp pentru a aduna câteva informații. Odată ce cățelul tău se va simți confortabil în prezența ta, va fi mult mai ușor să-l ajuți să se relaxeze în timpul unei experiențe stresante. Atâta timp cât nu se întâmplă nimic îngrijorător, când cățelul tau nu vomita, nu are diaree, are un apetit normal și nu pare apatic, îl poți duce la veterinar după ce a trecut prima sau chiar a doua săptămână.

Ce reprezintă prima vizită la veterinar?

Primul control la cabinetul veterinar este în principal o oportunitate pentru a evalua starea generală de sănătate și bunăstare a cățelușului tău. Veterinarul îl va cântări pentru a evalua rata de creștere. Un pui de câine sănătos ar trebui să ia în greutate în mod regulat, ceea ce este un semn important al dezvoltării sănătoase. Determinarea greutății corporale a cățelușului tău este esențială pentru a stabili cantitatea potrivită de medicamente necesare, în cazul în care este nevoie să administrezi. După ce a cântărit cățelul, medicul veterinar va verifica starea generală a animalului de companie uitându-se la ochii, urechile, gura și pielea acestuia. Ultimul pas este de obicei verificarea temperaturii corpului, auscultarea plămânilor și palparea abdominală. Uneori, în timpul primei vizite, medicul veterinar va administra câteva vaccinuri de bază sau medicamente. La finalul vizitei, medicul veterinar vă va informa despre următorul control obligatoriu.

Recomandări pentru căței (Iubirea față de puii de câine):

VALP PLUS (Puppy) | Hrană uscată completă Super Premium, cu psyllium și fibre vegetale pentru o digestie optimă

Valp Plus este o hrană Super Premium fără grâu, recomandată cățelușilor cu sisteme digestive sensibile și/sau intoleranță la gluten. Bogată în fibre vegetale precum celuloza și psyllium pentru a stimula sănătatea și motilitatea intestinală. Conține clinoptilolit, un mineral care susține consistența scaunului și contribuie la o digestie optimă.
flora_stimuli
Digestie / Stimularea florei intestinale
wheat_gluten_free
Fără gluten de grâu
Dimensiunea rasei: Toate mărimile raselor
Proteină: 29.0% (80% Proteină animală din conţinutul total de proteină)
Conţinut de grăsime: 18.0%
Verifică

PĂTURĂ HUSSE | Pătură Husse moale și confortabilă, fabricată din fleece

Pătură Husse din lână, caldă și confortabilă.
easy_to_clean
Ușor de curățat
2_sizes
2 mărimi
Verifică

Întrebări și îngrijorări?

O vizită la veterinar este un moment excelent pentru a pune orice întrebări care ți-au venit în minte de când ți-ai adus cățelul acasă. Mai ales dacă ești pentru prima dată proprietarul unui câine, nu fi timid și întreabă - medicul veterinar îți va răspunde cu plăcere la toate întrebările pentru a te ajuta să ai grijă de cățel în cel mai bun mod posibil. Dacă te preocupă ceva în comportamentul animalului tău de companie sau nu îl înțelegi, discută cu medicul veterinar. Primele momente cu acesta pot fi provocatoare și vei avea nevoie de timp pentru a-ți înțelege pe deplin noul prieten. Te întrebi ce dietă ar trebui să alegi pentru cățelul tău? Nu știi ce jucării să alegi pentru el? Veterinarul te poate ajuta cu orice și îți va oferi cu plăcere câteva sfaturi de care ai atât de mult nevoie.

Alte produse pentru căței:

43,50 RON

81,50 RON

65,50 RON

105,50 RON

HUSSE. Tailoring the good life

Lola

Lola are acum 4 ani și jumătate și suntem atât de bucuroși că a descoperit Husse când era doar o cățelușă. După ce a încercat alte câteva mărci premium, a suferit de tulburări de stomac, dar odată ce s-a mutat pe hrana Super Premium Husse, toate simptomele au dispărut.

Wolfie

Wolfie are 7 ani și este cel mai pofticios cățel. El și-a ales hrana favorită și mănâncă acum cu drag Sensitive Digest. Gata cu problemele de burtică!

Suntem apreciați de

Alătură-te Husse!

Obține acum Franciza ta Teritorială HUSSE, exclusivă și protejată, pentru regiunea în care locuiești!

Aplică aici

Husse – Hrană suedeză pentru câini, pisici și cai

Husse este un producător suedez de hrană pentru câini, pisici și cai, cu peste 35 de ani de experiență pe piață în întreaga lume. Obiectivul principal în cadrul Husse este promovarea unui stil de viață sănătos pentru animalele de companie și confort pentru “părinții” lor. Toată mâncarea, recompensele și suplimentele Husse sunt făcute doar din ingrediente de cea mai înaltă calitate, atent selecționate. Toate produsele sunt fabricate după formule elaborate științific și rețete tradiționale scandinave, iar liniile de producție sunt sub control veterinar constant. Lângă calitatea de top a produselor Husse, adăugăm servicii la același nivel. Reprezentanții Husse sunt pregătiți temeinic în nutriția animalelor și te vor ajuta cu plăcere să alegi dieta potrivită pentru câinele, pisica sau calul tău. Produsele Husse nu sunt disponibile în rețelele tradiționale de vânzare (magazine specializate sau nu, website-uri - altele decat site-ul official Husse din fiecare țară). Le livrăm personal direct din fabrică către clienti, astfel încât să oferim produse de cea mai înaltă calitate la prețuri competitive. Comandă mâncarea Husse pe site sau direct la consilierul tău nutrițional Husse și îți va fi livrată la ușă, la ore flexibile.

Tot ce ai nevoie pentru animalul tău de companie, într-un singur loc

La Husse vei găsi tot ce poate avea nevoie animalul tău de companie. Mâncarea uscată Husse pentru câini și pisici este baza excelentă a dietei lor – hrana uscată este formulată ca dietă echilibrată, adaptată nevoilor câinilor și pisicilor de diferite talii și în diferite etape ale vieții, de la puiuți la seniori. Ai un câine sau o pisică cu nevoi nutriționale speciale? Avem grijă de nevoile speciale ale animalelor cu un sistem digestiv sensibil și alergii alimentare, a celor de după sterilizare sau castrare și a animalelor de companie cu tendință de supraponderabilitate. Cauți jucării sau accesorii pentru cățelul sau pisica ta? Jucăriile și accesoriile Husse sunt realizate din materiale de cea mai bună calitate, sunt durabile și îi vor oferi animalului tău de companie ore îndelungate de distracție. Poți diversifica dieta sănătoasă și naturală a câinelui, pisicii sau calului tău cu recompense gustoase. Treats-urile pentru câini, pisici și cai sunt un plus gustos la dieta lor și o recompensă grozavă în timpul dresajului. Ai nevoie de produse de îngrijire pentru animalul tău de companie? Ajungem la șampoane, cosmetice de îngrijire, uleiuri și balsamuri cu care vei avea grijă de aspectul frumos și sănătos al câinelui, pisicii sau calului tău.