Cane corso

Câine uimitor de pază, necesită multă atenţie

Cane Corso este o rasă italiană de câini de pază de tip mastiff. Câinii din această rasă acționează drept câini de pază sau câini de urmărire.

iconŢară de origine: Italia
iconFCI group: Grupa II, Secțiunea 2.1, Molosian
iconTemperament: Liniştit, Echilibrat, Calm, Rezervat
iconCulori: Negru, Gri
iconGreutate: Mascul: 45–50 kg, Femelă: 40–45 kg
iconÎnălţime: Mascul: 62–70 cm, Femelă: 58–66 cm
iconSperanța de viață: de la 10 la 12 ani

Căţeluşii de Cane Corso

Cane Corso este o rasă de câini inteligenţi care adoră să stea alături de oameni, însă uneori pot fi destul de încăpăţânaţi. În timp ce îţi antrenezi câinele, încearcă să fii strict şi consecvent, dar nu dur. Puii din această rasă răspund cel mai bine la sesiunile distractive de antrenament, pline de recompense delicioase. Odată ce căţeluşul tău asociază sesiunile de antrenament cu distracţia, vei vedea rezultate mult mai rapide. Aceştia necesită socializare de la o vârstă fragedă, ceea ce mai târziu va duce la un comportament foarte bun. Căţeluşii Cane Corso nu trebuie împinşi peste limita lor fizică. Antrenamentele prea intense le pot provoca stres şi pot duce la leziuni articulare. Poţi susţine sănătatea articulară a căţeluşului tău printr-o dietă adecvată – Valp Maxi este o hrană potrivită pentru căţeluşii care provin dintr-o rasă de talie mare. Suplimentele care conţin condroitină şi glucozamină vor asigura sănătatea oaselor şi a articulaţiilor.

Nutriţia unui Cane Corso

Fiind un câine masiv, Cane Corso poate avea probleme cu articulaţiile. La rasele de câini de talie mare sau gigantice, este necesară suplimentarea dietei cu condroitină şi glucozamină, care ajută la susţinerea sistemului articular şi osos. Alegeţi o dietă care să conţină toţi nutrienţii necesari. Menţinerea greutăţii sănătoase reprezintă cheia bunăstării generale a câinelui tău. Excesul de greutate poate pune presiune pe articulaţiile câinelui, ceea ce poate duce la probleme grave. Nu-ţi supraalimenta câinele şi asigură-te că desfăşoară suficientă activitate fizică pe tot parcursul zilei. Cane Corso este o rasă predispusă la dilatarea gastrică - un bol pentru hrănire lentă poate scădea foarte mult şansele de răsucire a stomacului.

Recomandări pentru câinii adulţi Cane Corso:

DIGEST GIANT SENSITIVE | Hrană uscată completă Super Premium, hipoalergenică pentru câinii de talie mare cu sensibilități digestive

Digest Giant este un produs fără gluten, monoproteic, potrivit pentru câinii predispuși la alergii și/sau care au sisteme digestive sensibile. Hrană Super Premium îmbogățită cu glucozamină pentru a susține sănătatea articulațiilor, mărimea bobițelor fiind adaptată pentru masticația raselor mari optimizând astfel curățarea mecanică a dinților.
hypo_allergenic
Hipoalergenic
mobility
Mobilitate
Dimensiunea rasei: Rase de Talie Mare
Proteină: 24.0% (73.5% Proteină animală din conţinutul total de proteină)
Conţinut de grăsime: 14.0%
Verifică

OPTIMAL GIANT | Hrană uscată completă Super Premium care susține nevoile nutriționale ale câinilor de talie mare

Optimal Giant este potrivită pentru câinii de talie mare și uriașă cu cerințe energetice normale. Îmbogățită cu glucozamină pentru susținerea articulațiilor și a oaselor sănătoase. Mărimea bobițelor este adaptată pentru fălcile raselor mari pentru optimizarea curățării mecanice a dinților.
mobility
Mobilitate
taurine
Taurină
Dimensiunea rasei: Rase de talie mare
Proteină: 23.5% (71% Proteină animală din conţinutul total de proteină)
Conţinut de grăsime: 13.0%
Verifică

Descrierea detaliată a rasei Cane Corso

Cane Corso reprezintă un câine excelent de pază. Aceştia adoră să se joace şi le sunt foarte loiali stăpânilor. Sunt nişte câini grozavi de familie şi de obicei se înţeleg foarte bine cu copiii. Aceştia au nevoie de socializare timpurie, care îi poate ajuta să formeze relaţii bune şi cu alte animale.

Origini

Rasa Cane Corso este descendentă din câinii care i-au însoţit pe romani în cuceririle lor. În vremurile străvechi, existau două tipuri de câini Molossian, cei mari erau folosiţi în războaie, iar cei mici păzeau turmele. Multe menţiuni ale acestui câine se regăsesc în arta renaşterii. Ani de zile, Cane Corso era foarte populat în Italia. După război, populaţia rasei a scăzut semnificativ, iar programul de reproducere a fost reluat în anii 1980. Antonio Morsiani a recunoscut această rasă în 1987, iar FCI a recunoscut oficial rasa în 1996.

Aparenţe

Cane Corso sunt nişte câini atletici. Aceştia au picioarele solide şi musculoase, iar gâtul lor este lat. Au blana scurtă, dar groasă, astfel încât nu necesită o îngrijire deosebită. Câinii din această rasă au capul pătrat, iar botul este asemănător câinilor de tip Molossian. Urechile acestora au formă triunghiulară, ce atârnă pe o parte şi pe cealaltă. Aceştia pot avea blana în mai multe culori, de la gri şi negru, până la crem. Câinii din această rasă au, de obicei, un semn negru pe bot şi o pată albă pe piept.

Comportament

Această rasă de câini se ataşează foarte tare de stăpânii lor. Cane Corso sunt foarte călduroşi cu membrii familiei. Aceştia adoră să îşi acompanieze stăpânii la desfăşurarea oricăror activităţi în jurul casei. Au tendinţa să îşi apere stăpânii, atunci când simt că ceva nu este în regulă. Câinii din această rasă nu sunt agresivi în general, însă nu trebuie să fie provocaţi - pot deveni ostili. Socializarea timpurile îi poate ajuta să aibe un comportament excelent atunci când vor deveni adulţi.

Cerinţe

Câinii Cane Corso iubesc compania oamenilor şi necesită mult timp şi multă afecţiune. Antrenamentele pot fi puţin provocatoare - aceşti câini au nevoie de un profesor consecvent şi de socializare timpurie.

Îngrijire zilnică

Având în vedere că aceşti câini au blana scurtă, nu este foarte greu de îngrijit. Îi poţi peria o dată pe săptămână, însă în anumite perioade este posibil să fie nevoie să treci la periatul zilnic. Blana lor nu se murdăreşte foarte uşor, iar după o plimbare îţi poţi şterge câinele cu un prosop umed sau cu o mănuşă de cauciuc. Poţi folosi şampon uscat pentru a reîmprospăta blana câinelui din când în când. Este recomandat să îi faci baie atunci când este foarte murdar. Nu uita să îi tai unghiile câinelui tău, atunci când acestea devin prea lungi. Poţi aplica balsam pe lăbuțele câinelui atunci când acestea devin prea uscate. Verifică periodic urechile şi ochii câinelui.

Produse perfecte pentru Cane Corso:

134,50 RON

57,00 RON

125,00 RON

Nu ești sigur de ce ai nevoie?

Găsește un fel de mâncare perfect pentru animalul tău de companie sau obține un sfat de la furnizorul local.

Găsește furnizorul local

HUSSE. Tailoring the good life

Lola

Lola are acum 4 ani și jumătate și suntem atât de bucuroși că a descoperit Husse când era doar o cățelușă. După ce a încercat alte câteva mărci premium, a suferit de tulburări de stomac, dar odată ce s-a mutat pe hrana Super Premium Husse, toate simptomele au dispărut.

Wolfie

Wolfie are 7 ani și este cel mai pofticios cățel. El și-a ales hrana favorită și mănâncă acum cu drag Sensitive Digest. Gata cu problemele de burtică!

Suntem apreciați de

Alătură-te Husse!

Obține acum Franciza ta Teritorială HUSSE, exclusivă și protejată, pentru regiunea în care locuiești!

Aplică aici

Husse – Hrană suedeză pentru câini, pisici și cai

Husse este un producător suedez de hrană pentru câini, pisici și cai, cu peste 35 de ani de experiență pe piață în întreaga lume. Obiectivul principal în cadrul Husse este promovarea unui stil de viață sănătos pentru animalele de companie și confort pentru “părinții” lor. Toată mâncarea, recompensele și suplimentele Husse sunt făcute doar din ingrediente de cea mai înaltă calitate, atent selecționate. Toate produsele sunt fabricate după formule elaborate științific și rețete tradiționale scandinave, iar liniile de producție sunt sub control veterinar constant. Lângă calitatea de top a produselor Husse, adăugăm servicii la același nivel. Reprezentanții Husse sunt pregătiți temeinic în nutriția animalelor și te vor ajuta cu plăcere să alegi dieta potrivită pentru câinele, pisica sau calul tău. Produsele Husse nu sunt disponibile în rețelele tradiționale de vânzare (magazine specializate sau nu, website-uri - altele decat site-ul official Husse din fiecare țară). Le livrăm personal direct din fabrică către clienti, astfel încât să oferim produse de cea mai înaltă calitate la prețuri competitive. Comandă mâncarea Husse pe site sau direct la consilierul tău nutrițional Husse și îți va fi livrată la ușă, la ore flexibile.

Tot ce ai nevoie pentru animalul tău de companie, într-un singur loc

La Husse vei găsi tot ce poate avea nevoie animalul tău de companie. Mâncarea uscată Husse pentru câini și pisici este baza excelentă a dietei lor – hrana uscată este formulată ca dietă echilibrată, adaptată nevoilor câinilor și pisicilor de diferite talii și în diferite etape ale vieții, de la puiuți la seniori. Ai un câine sau o pisică cu nevoi nutriționale speciale? Avem grijă de nevoile speciale ale animalelor cu un sistem digestiv sensibil și alergii alimentare, a celor de după sterilizare sau castrare și a animalelor de companie cu tendință de supraponderabilitate. Cauți jucării sau accesorii pentru cățelul sau pisica ta? Jucăriile și accesoriile Husse sunt realizate din materiale de cea mai bună calitate, sunt durabile și îi vor oferi animalului tău de companie ore îndelungate de distracție. Poți diversifica dieta sănătoasă și naturală a câinelui, pisicii sau calului tău cu recompense gustoase. Treats-urile pentru câini, pisici și cai sunt un plus gustos la dieta lor și o recompensă grozavă în timpul dresajului. Ai nevoie de produse de îngrijire pentru animalul tău de companie? Ajungem la șampoane, cosmetice de îngrijire, uleiuri și balsamuri cu care vei avea grijă de aspectul frumos și sănătos al câinelui, pisicii sau calului tău.