Dieta pisicuţei - De ce este dieta atât de importantă?

Pisicuţa

În primul an de viaţă, pisicuţa ta se confruntă cu o creştere rapidă în greutate. Multe schimbări psihice şi mentale se pot observa în comportamentul pisicii tale, de-a lungul timpului. Este un moment crucial, când pisicile învaţă cum să se comporte acasă, cum să socializeze cu oamenii şi cu alte animale. În primele 12 luni de viaţă, pisicile trec prin tranformari drastice – cresc, acumulează greutate şi se maturizează sub ochii tăi.

Cum să hrăneşti o pisicuţă?

Sistemul digestiv al pisicii nu este încă pe deplin dezvoltat. Pisicuţele au un stomac mic şi sensibil, de aceea ar trebui să îi împarţi hrana pisicuţei tale în porţii mici, pe parcursul zilei. Odată cu creşterea pisicuţei, îi poţi reduce numărul meselor, până când îi poţi da o singură porţie mare de hrană. Pisicile ar trebui să mănânce la ore fixe, astfel încât nu este recomandat să laşi bolul plin cu hrană, dacă pisica ta nu vrea să mănânce. Atunci când îi este foame, cu siguranţă o să mănânce toata hrana. Nu îţi hrăni pisica în exces – asta poate duce la obiceiuri nesănătoase, ceea ce ulterior poate duce la îngrăşare.

Recomandări pentru alimentaţia adecvată a pisicuţei:

EXCLUSIVE KATTUNGE | Hrană uscată completă Super Premium, pentru pisicuțe și femele care alăptează

Exclusive Kattunge este recomandată pentru pisicuțe de la înțărcare până la 12 luni. Conține proteine de origine animală de înaltă calitate pentru o dezvoltare optimă. Îmbogățită cu taurină, un aminoacid esențial pentru funcțiile oculare, cardiace și reproductive. Exclusive Kattunge conține acizi grași Omega-3 și Omega-6 pentru o piele sănătoasă și o blană stralucitoare. Potrivită și pentru pisicile gestante sau care alăptează.
growth_plus
Creștere
energy_plus
Energie+
Proteină: 34%
Conţinut de grăsime: 21%
Verifică

APTIT KYCKLING | Hrană umedă complementară, un aperitiv delicios pentru pisici adulte

Bucăți gustoase de pui proaspăt, asezonate cu sos delicios, fără conservanți sau arome artificiale. Mâncare umedă complementară pentru pisici adulte.
water_intake
Aport de apă
grain_free
Fără cereale
Proteină: 13.0%
Conţinut de grăsime: 0.56%
Verifică

Hrană umedă sau uscată?

Când vine vorba despre alimentaţia pisicii, există păreri contradictorii în ceea ce priveşte hrana umedă sau uscată. Pisicile nu au reuşit să se obişnuiască să consume apă, astfel încât multor pisici de casă nu le place să bea apă dintr-un castron. Aportul scăzut de apă, face ca pisicile să fie predispuse la boli ale tractului urinar. Hrana umedă oferă pisicii suficiente lichide, în timp ce hrana uscată ajută la curăţarea mecanică a dinţilor. Daca decizi să îi dai pisicii tale hrană uscată, nu uita că poţi creşte palatabilitatea şi conţinutul de umiditate al mâncării prin amestecarea acesteia cu hrană umedă sau cu gustări sănătoase.

De ce contează dieta?

Alimentaţia pisicii reprezintă baza pentru o bună dezvoltare şi pentru sănătatea pisicii. Hrana potrivită pentru pisoi trebuie să ofere animalului tău toţi nutrienţii necesari, astfel încât pisicuţa ta să poată creşte şi să devină o pisică adultă sănătoasă. Hrana pentru pisoi trebuie să ofere niveluri echilibrate de calciu şi fosfor, care asigură oase puternice şi dinţi sănătoşi. O dietă bogată în antioxidanţi va proteja pisica de radicalii liberi. Formulele îmbogăţite cu vitaminele A şi E pot întări sistemul imunitar al pisoiului tău, iar acizii graşi Omega-3 şi Omega-6 ajută la prevenirea inflamaţiilor. Taurina reprezintă un aminoacid esenţial pentru sănătatea ochilor şi a inimii. Organismul pisicii nu este capabil să producă taurină, astfel încât hrana lor trebuie să conţină acest animoacid benefic.

Când să schimbi mâncarea pisicii tale?

Hrana pentru pisici ar trebui să fie oferită până când pisica împlineşte 1 an. După primele 12 luni, poţi începe să îţi hrăneşti pisica cu formulele special create pentru pisici adulte. Nu uita să respecţi perioada de tranzitie, astfel încât sistemul digestiv al pisicii să se poată obişnui cu noua hrană. În primele două zile ale perioadei de tranziţie, poţi amesteca hrana, astfel încât să conţină ¼ din hrana nouă şi ¾ din hrana curentă. În ziua 3 sau 4, poţi amesteca 50% hrană nouă cu 50% hrană curentă. Drept urmare, în ziua 5 sau 6, poţi să îi dai pisicii tale ¼ din hrana curentă şi ¾ din noua hrană. După această perioadă de 7 zile, ar trebui să îi oferi pisicii tale în totalitate hrană nouă, fără probleme. Deşi unele rase de pisici ajung la maturitate abia în jurul vârstei de 3 ani.

Poate să fie util pentru pisicuţa ta:

89,99 RON

267,00 RON

40,40 RON

65,50 RON

HUSSE. Tailoring the good life

Lola

Lola are acum 4 ani și jumătate și suntem atât de bucuroși că a descoperit Husse când era doar o cățelușă. După ce a încercat alte câteva mărci premium, a suferit de tulburări de stomac, dar odată ce s-a mutat pe hrana Super Premium Husse, toate simptomele au dispărut.

Wolfie

Wolfie are 7 ani și este cel mai pofticios cățel. El și-a ales hrana favorită și mănâncă acum cu drag Sensitive Digest. Gata cu problemele de burtică!

Suntem apreciați de

Alătură-te Husse!

Obține acum Franciza ta Teritorială HUSSE, exclusivă și protejată, pentru regiunea în care locuiești!

Aplică aici

Husse – Hrană suedeză pentru câini, pisici și cai

Husse este un producător suedez de hrană pentru câini, pisici și cai, cu peste 35 de ani de experiență pe piață în întreaga lume. Obiectivul principal în cadrul Husse este promovarea unui stil de viață sănătos pentru animalele de companie și confort pentru “părinții” lor. Toată mâncarea, recompensele și suplimentele Husse sunt făcute doar din ingrediente de cea mai înaltă calitate, atent selecționate. Toate produsele sunt fabricate după formule elaborate științific și rețete tradiționale scandinave, iar liniile de producție sunt sub control veterinar constant. Lângă calitatea de top a produselor Husse, adăugăm servicii la același nivel. Reprezentanții Husse sunt pregătiți temeinic în nutriția animalelor și te vor ajuta cu plăcere să alegi dieta potrivită pentru câinele, pisica sau calul tău. Produsele Husse nu sunt disponibile în rețelele tradiționale de vânzare (magazine specializate sau nu, website-uri - altele decat site-ul official Husse din fiecare țară). Le livrăm personal direct din fabrică către clienti, astfel încât să oferim produse de cea mai înaltă calitate la prețuri competitive. Comandă mâncarea Husse pe site sau direct la consilierul tău nutrițional Husse și îți va fi livrată la ușă, la ore flexibile.

Tot ce ai nevoie pentru animalul tău de companie, într-un singur loc

La Husse vei găsi tot ce poate avea nevoie animalul tău de companie. Mâncarea uscată Husse pentru câini și pisici este baza excelentă a dietei lor – hrana uscată este formulată ca dietă echilibrată, adaptată nevoilor câinilor și pisicilor de diferite talii și în diferite etape ale vieții, de la puiuți la seniori. Ai un câine sau o pisică cu nevoi nutriționale speciale? Avem grijă de nevoile speciale ale animalelor cu un sistem digestiv sensibil și alergii alimentare, a celor de după sterilizare sau castrare și a animalelor de companie cu tendință de supraponderabilitate. Cauți jucării sau accesorii pentru cățelul sau pisica ta? Jucăriile și accesoriile Husse sunt realizate din materiale de cea mai bună calitate, sunt durabile și îi vor oferi animalului tău de companie ore îndelungate de distracție. Poți diversifica dieta sănătoasă și naturală a câinelui, pisicii sau calului tău cu recompense gustoase. Treats-urile pentru câini, pisici și cai sunt un plus gustos la dieta lor și o recompensă grozavă în timpul dresajului. Ai nevoie de produse de îngrijire pentru animalul tău de companie? Ajungem la șampoane, cosmetice de îngrijire, uleiuri și balsamuri cu care vei avea grijă de aspectul frumos și sănătos al câinelui, pisicii sau calului tău.