Maine Coon

Un uriaş blând şi un iubitor al ieşirilor în afara casei

Maine Coon este cea mai mare rasă de pisici domestice. Este una dintre cele mai vechi rase din America de Nord. Maine Coon este o pisică cu părul lung, originară din statul Maine Coon, un stat oficial din Maine.

iconȚară de origine: Statele Unite
iconPersonalitate: Blând, Inteligent, Activ, Curios, Loial, Curajos
iconBlană: Păr lung
iconCulori: Maro, Tigrat, Roșu, Ciocolatiu, Căprui
iconCaracteristici: Blană lungă, coadă stufoasă
iconSperanță de viață: de la 9 la 13 ani

Pisoii de Maine Coon

Întrucât rasa Maine Coon este cunoscută pentru inteligenţa lor peste medie, antrenamentul pisoiului Maine Coon ar trebui să se dovedească destul de uşor. Începe antrenamentul cât de curând poţi, astfel încât, atunci când se va face mare, să respecte limitele pe care le-ai setat. Antrenamentele pot satisface nevoia zilnică de stimulare fizică şi mentală a pisicii. Nu uita să foloseşti o atitudine pozitivă în timp ce îţi dresezi pisica. De fiecare dată când pisica ta face ceva de neacceptat, foloseşte o jucărie pentru a-i distrage atenţia către panoul de zgârieturi pe care îl poate folosi. Încă din primele zile, învaţă pisoiul să fie liniştit atunci când vine vorba de tăierea unghiilor, curăţarea dinţilor, a ochilor şi a urechilor. Acest lucru o sa ducă la un bun comportament al pisicii în timpul controalelor veterinare şi în timpul îngrijirii zilnice. Acestea se înţeleg bine cu alte animale, însă este necesar ca încă de la început, să îţi înveţi pisica să socializeze. Pentru a ajuta la creşterea sănătoasă a pisicii, alege o dietă echilibrată, alcătuită din ingrediente de înaltă calitate, care să se potrivească nevoilor pisicuţei tale. Kattunge din gama Husse este creată special pentru a se adapta nevoilor pe care le au pisicuţele în primul an de viaţă.

Nutriţia pisicilor Maine Coon

Fiind cea mai mare rasă de pisici domestice şi foarte energică, pisicile Maine Coons trebuie hrănite cu hrană de calitate, cu un aport echilibrat de proteine şi grăsimi, care să satisfacă aportul zilnic caloric. Exclusive Lyster Care din gama Husse este o hrană uscată, care susţine necesarul de nutrienţi de care pisicile Maine Coon au nevoie pentru a se menţine într-o formă şi condiţie bună. Exclusive Lyster Care susţine sănătatea inimii şi a blănii, deoarece este o hrană bogată în acizi graşi Omega-3 şi Omega-6. Fiind cea mai mare rasă de pisici care a fost domesticită, pisicile pot avea displazie de şold, astfel încât suplimentarea cu condroitină şi glucozamină este recomandată la pisicile adulte din această rasă. Artro Plus din gama Husse vor promova forța şi sănătatea articulaţiilor.

Recomandări pentru adulţii Maine Coon:

OPUS LYNX | Hrană uscată completă Super Premium, hipoalergenică, fără cereale și gluten, pentru pisici adulte cu sisteme digestive sensibile sau predispuse la alergii

Opus Lynx este o hrană completă, fără cereale și gluten, inspirată din dieta râsului sălbatic, bogată în proteine ​​și grăsimi, cu conținut scăzut de carbohidrați, fiind excelentă pentru toate pisicile, în special cele cu sistem digestiv sensibil.
grain_free
Fără Cereale
gluten_free
Fără gluten
Proteină: 40.0% (90% Proteină animală din conţinutul total de proteină)
Conţinut de grăsime: 20.0%
Verifică

EXCLUSIVE LYSTER CARE | Hrană uscată completă Super Premium, pentru pisici adulte active, cu piele sensibilă sau cu probleme dermatologice

Datorită nivelului ridicat de energie conținut, Exclusive Lyster Care este recomandată și pisicilor active care au acces sau trăiesc în exteriorul casei.
healthy_shiny_coat
Piele și blană
energy_plus
Energie+
Proteină: 32.0%
Conţinut de grăsime: 21.0%
Verifică

Descrierea detaliată a rasei Maine Coon

Cu titlul de cea mai mare rasă de pisici domestice, Maine Coon are dimensiuni între 25 şi 41 cm înălţime şi poate atinge o lungime de până la 97 cm. Maine Coon sunt pisici mari şi robuste, care rezistă la clima aspră.

Geneză

Deşi originea rasei este necunoscută, există câteva speculaţii şi poveşti populare. Una dintre poveşti o include pe Marie Antoinette, regina Franţei. Se presupune că, înainte de moartea ei în 1793, aceasta a încercat să evadeze din Franţa la bordul unei nave, cu cele mai preţuite lucruri. Printre acestea, se numărau şi 6 dintre pisicile sale favorite (Angora Turcească sau Siberiană). Din păcate, ea nu a ajuns niciodată pe ţărmul Statelor Unite, însă pisicile ei şi-au găsit drumul către Wiscasset, Maine, unde se presupune că au crescut împreună cu alte rase care aveau părul scurt, ceea ce a dus la apariţia rasei moderne Maine Coon.

Aspect

Pisicile Maine Coon au dimensiuni mari, masculii ajungând până la 97 cm lungime. Pisicile din această rasă au blana lungă şi netedă. Acestea au un cap de mărime medie şi un bot vizibil pătrat. Au un corp musculos şi solid, iar pieptul este lat. Coada acestora este lungă şi foarte îmblănită, asemănătoare cu coada unui raton. Această rasă are ochi mari şi expresivi. Ajung mai greu la maturitatea fizică, faţă de alte animale - ajung la dimensiunea lor normală atunci când împlinesc între 3 şi 5 ani, în timp ce alte pisici ajung la maturitate în jurul vârstei de un an.

Comportament

Pisicile Maine Coon sunt cunoscute pentru inteligenţa lor peste medie, ceea ce le face uşor de antrenat. Pisicile din această rasă sunt cunoscute ca “gentle giants” datorită dispoziţiei lor blânde. Acestea sunt loiale familiei lor, însă nu sunt foarte lipicioase. Ele tind să se înţeleagă foarte bine cu oamenii şi cu câinii, chiar se simt foarte relaxate în prezenţa acestora. Această rasă are o oarecare fascinaţie pentru apă şi sunt de obicei destul de vocale.

Cerinţe

Nivelul ridicat de inteligenţă al acestei rase înseamnă că aceste pisici au nevoie de mai multă stimulare mentală pentru a le menţine sănătoase şi fericite. Pentru a le ajuta să se menţină la performanţa lor maximă, le poţi provoca la diverse jocuri. Având în vedere că adoră să iasă la plimbare, vor învăţa să se plimbe în lesă şi te însoţească la plimbare. Aceste pisici au un nivel mediu de energie, astfel încât o plimbare zilnică în grădină sau într-un parc, poate să fie suficientă pentru a-şi îndeplini nevoia de stimulare fizică.

Îngrijirea zilnică

Această rasă de pisici are părul destul de lung. Periatul de 2-3 ori pe săptămână ajută la înlăturarea firelor moarte de păr şi la prevenirea oricărei încurcături. Nu uita să nu îi faci baie mai mult de o dată pe lună şi să foloseşti doar şampoane speciale pentru pisici. Unii proprietari aleg să le tundă blana pisicilor. Când este necesar, taie unghiile pisicii.

Produse perfecte pentru Maine Coon:

9,50 RON

57,50 RON

35,50 RON

125,00 RON

Nu ești sigur de ce ai nevoie?

Găsește un fel de mâncare perfect pentru animalul tău de companie sau obține un sfat de la furnizorul local.

Găsește furnizorul local

HUSSE. Tailoring the good life

Lola

Lola are acum 4 ani și jumătate și suntem atât de bucuroși că a descoperit Husse când era doar o cățelușă. După ce a încercat alte câteva mărci premium, a suferit de tulburări de stomac, dar odată ce s-a mutat pe hrana Super Premium Husse, toate simptomele au dispărut.

Wolfie

Wolfie are 7 ani și este cel mai pofticios cățel. El și-a ales hrana favorită și mănâncă acum cu drag Sensitive Digest. Gata cu problemele de burtică!

Suntem apreciați de

Alătură-te Husse!

Obține acum Franciza ta Teritorială HUSSE, exclusivă și protejată, pentru regiunea în care locuiești!

Aplică aici

Husse – Hrană suedeză pentru câini, pisici și cai

Husse este un producător suedez de hrană pentru câini, pisici și cai, cu peste 35 de ani de experiență pe piață în întreaga lume. Obiectivul principal în cadrul Husse este promovarea unui stil de viață sănătos pentru animalele de companie și confort pentru “părinții” lor. Toată mâncarea, recompensele și suplimentele Husse sunt făcute doar din ingrediente de cea mai înaltă calitate, atent selecționate. Toate produsele sunt fabricate după formule elaborate științific și rețete tradiționale scandinave, iar liniile de producție sunt sub control veterinar constant. Lângă calitatea de top a produselor Husse, adăugăm servicii la același nivel. Reprezentanții Husse sunt pregătiți temeinic în nutriția animalelor și te vor ajuta cu plăcere să alegi dieta potrivită pentru câinele, pisica sau calul tău. Produsele Husse nu sunt disponibile în rețelele tradiționale de vânzare (magazine specializate sau nu, website-uri - altele decat site-ul official Husse din fiecare țară). Le livrăm personal direct din fabrică către clienti, astfel încât să oferim produse de cea mai înaltă calitate la prețuri competitive. Comandă mâncarea Husse pe site sau direct la consilierul tău nutrițional Husse și îți va fi livrată la ușă, la ore flexibile.

Tot ce ai nevoie pentru animalul tău de companie, într-un singur loc

La Husse vei găsi tot ce poate avea nevoie animalul tău de companie. Mâncarea uscată Husse pentru câini și pisici este baza excelentă a dietei lor – hrana uscată este formulată ca dietă echilibrată, adaptată nevoilor câinilor și pisicilor de diferite talii și în diferite etape ale vieții, de la puiuți la seniori. Ai un câine sau o pisică cu nevoi nutriționale speciale? Avem grijă de nevoile speciale ale animalelor cu un sistem digestiv sensibil și alergii alimentare, a celor de după sterilizare sau castrare și a animalelor de companie cu tendință de supraponderabilitate. Cauți jucării sau accesorii pentru cățelul sau pisica ta? Jucăriile și accesoriile Husse sunt realizate din materiale de cea mai bună calitate, sunt durabile și îi vor oferi animalului tău de companie ore îndelungate de distracție. Poți diversifica dieta sănătoasă și naturală a câinelui, pisicii sau calului tău cu recompense gustoase. Treats-urile pentru câini, pisici și cai sunt un plus gustos la dieta lor și o recompensă grozavă în timpul dresajului. Ai nevoie de produse de îngrijire pentru animalul tău de companie? Ajungem la șampoane, cosmetice de îngrijire, uleiuri și balsamuri cu care vei avea grijă de aspectul frumos și sănătos al câinelui, pisicii sau calului tău.