Cum să hrănești un câine castrat sau sterliziat?

SterilizatSupraponderal

Castrarea sau sterilizarea influențează într-un mod major echilibrul hormonal al câinelui tău. Câinii castrați sau sterilizați sunt de 4 ori mai predispuși să devină supraponderali sau obezi. Chiar dacă fluctuațiile hormonale joacă un rol important în luarea în greutate, nu reprezintă singurul motiv pentru care după procesul de sterilizare sau castrare câinii iau câteva kilograme în plus.

De ce iau câinii sterilizați în greutate?

Atât sterilizarea cât și castrarea influențează nivelul zilnic de energie al câinelui. Cheia succesului în menținerea unei greutăți optime după aceste intervenții constă în schimbarea dietei. Este recomandat ca dieta unui câine sterilizat sau castrat să fie cu 30% mai puțin bogată în calorii, decât cea precedentă. Un regim alimentar potrivit poate reduce considerabil luarea în greutate. Mai ales în cazul unor rase precum Labrador, Golden Retriever, Beagle, Pug și Bulldog Francez este foarte important ca mesele zilnice să fie monitorizate.

Schimbarea obiceiurilor alimentare

Dacă până acum ți-ai hrănit câinele ad libitum, oprește-te și învață-ți animalul de companie să mănânce la ore prestabilite. Atunci când oferim acces nelimitat la hrană, există tendința de a consuma continuu și este greu de monitorizat volumul mâncat. Întotdeauna dă-i câinelui tău cantitatea de hrană recomandată ori de către veterinar, ori cea care se regăsește scrisă pe ambalaj. Ține minte faptul că fiecare câine este diferit și nevoile câinelui tău pot fi diferite, în funcție de rasă și mărime. Contorizează greutatea câinelui tău în mod regulat și fii atent la cât de multă mâncare îi dai pe parcursul unei zile. Aportul meselor neregulate poate sări cu ușurință peste media recomandată de calorii, iar în acest fel câinele tău câștigă în greutate. Gustările zilnice nu trebuie să depășească cu mai mult de 20% nivelul de energie normal al câinelui.

Alegerea unei diete corecte

Dieta corectă pentru câinii sterilizați sau castrați este la fel de importantă precum controlul porțiilor de mâncare oferite. Un obicei alimentar corect va facilita întreținerea unei greutăți sănătoase. Când alegi mâncare pentru câinii sterilizați sau castrați, alege întotdeauna o variantă cu o cantitate redusă de grăsimi, dar cu un volum crescut de fibre, deoarece acestea oferă o senzație mai îndelungată de sațietate. Un ingredient important, pe care este indicat să îl cauți în dietele câinilor sterilizați sau castrați este L-carnitina, pentru că ajută în grăbirea procesului de ardere a grăsimilor. Dar mâncarea nu este totul. Oferă atenție tuturor recompenselor pe care le oferi câinelui tău. Alege întotdeauna opțiuni cu ingrediente naturale, cu o listă de ingrediente clară și simplă, care să fie săracă în grăsimi.

Recomandări pentru câinii sterilizați:

STERILISED | Hrană uscată completă Super Premium pentru a satisface nevoile unice ale câinilor adulți sterilizați

Sterilised are un nivel mai scăzut de energie, un conținut ridicat de proteine ​​și L-carnitină pentru a ajuta la arderea grasimilor. Formulă ajustată pentru a susține nevoile câinilor sterilizați.
energy_control
Controlul energiei
l_carnitine
L-Carnitină
Dimensiunea rasei: Rase de talie medie , rase de talie mare
Proteină: 28.0% (81% Proteină animală din conţinutul total de proteină)
Conţinut de grăsime: 11.0%
Verifică

STERILISED MINI | Hrană uscată completă Super Premium pentru satisfacerea nevoilor unice ale câinilor adulți sterilizați de talie mică

Sterilied Mini are o formulă cu un nivel mai scăzut de energie, conținut ridicat de proteine și L-carnitină pentru a ajuta la arderea grăsimilor. Formulă ajustată pentru a susține nevoile raselor mici sterilizate cu o mărime adaptată a bobițelor pentru o masticație optimă.
energy_control
Controlul energiei
l_carnitine
L-Carnitină
Dimensiunea rasei: Rase de talie mică
Proteină: 28.0% (81% Proteină animală din conţinutul total de proteină)
Conţinut de grăsime: 11.0%
Verifică

Petrece timpul activ

Menținerea unei diete nu este singurul factor care contribuie la menținerea câinelui tău într-o formă bună. Încurajează-ți câinele să facă mișcare și să fie activ – în acest fel poți reduce riscul de creștere în greutate.

Alte produse pentru câinii sterilizați:

HUSSE. Tailoring the good life

Lola

Lola are acum 4 ani și jumătate și suntem atât de bucuroși că a descoperit Husse când era doar o cățelușă. După ce a încercat alte câteva mărci premium, a suferit de tulburări de stomac, dar odată ce s-a mutat pe hrana Super Premium Husse, toate simptomele au dispărut.

Wolfie

Wolfie are 7 ani și este cel mai pofticios cățel. El și-a ales hrana favorită și mănâncă acum cu drag Sensitive Digest. Gata cu problemele de burtică!

Suntem apreciați de

Alătură-te Husse!

Obține acum Franciza ta Teritorială HUSSE, exclusivă și protejată, pentru regiunea în care locuiești!

Aplică aici

Husse – Hrană suedeză pentru câini, pisici și cai

Husse este un producător suedez de hrană pentru câini, pisici și cai, cu peste 35 de ani de experiență pe piață în întreaga lume. Obiectivul principal în cadrul Husse este promovarea unui stil de viață sănătos pentru animalele de companie și confort pentru “părinții” lor. Toată mâncarea, recompensele și suplimentele Husse sunt făcute doar din ingrediente de cea mai înaltă calitate, atent selecționate. Toate produsele sunt fabricate după formule elaborate științific și rețete tradiționale scandinave, iar liniile de producție sunt sub control veterinar constant. Lângă calitatea de top a produselor Husse, adăugăm servicii la același nivel. Reprezentanții Husse sunt pregătiți temeinic în nutriția animalelor și te vor ajuta cu plăcere să alegi dieta potrivită pentru câinele, pisica sau calul tău. Produsele Husse nu sunt disponibile în rețelele tradiționale de vânzare (magazine specializate sau nu, website-uri - altele decat site-ul official Husse din fiecare țară). Le livrăm personal direct din fabrică către clienti, astfel încât să oferim produse de cea mai înaltă calitate la prețuri competitive. Comandă mâncarea Husse pe site sau direct la consilierul tău nutrițional Husse și îți va fi livrată la ușă, la ore flexibile.

Tot ce ai nevoie pentru animalul tău de companie, într-un singur loc

La Husse vei găsi tot ce poate avea nevoie animalul tău de companie. Mâncarea uscată Husse pentru câini și pisici este baza excelentă a dietei lor – hrana uscată este formulată ca dietă echilibrată, adaptată nevoilor câinilor și pisicilor de diferite talii și în diferite etape ale vieții, de la puiuți la seniori. Ai un câine sau o pisică cu nevoi nutriționale speciale? Avem grijă de nevoile speciale ale animalelor cu un sistem digestiv sensibil și alergii alimentare, a celor de după sterilizare sau castrare și a animalelor de companie cu tendință de supraponderabilitate. Cauți jucării sau accesorii pentru cățelul sau pisica ta? Jucăriile și accesoriile Husse sunt realizate din materiale de cea mai bună calitate, sunt durabile și îi vor oferi animalului tău de companie ore îndelungate de distracție. Poți diversifica dieta sănătoasă și naturală a câinelui, pisicii sau calului tău cu recompense gustoase. Treats-urile pentru câini, pisici și cai sunt un plus gustos la dieta lor și o recompensă grozavă în timpul dresajului. Ai nevoie de produse de îngrijire pentru animalul tău de companie? Ajungem la șampoane, cosmetice de îngrijire, uleiuri și balsamuri cu care vei avea grijă de aspectul frumos și sănătos al câinelui, pisicii sau calului tău.