Pug

Delicat, calm și grozav cu copiii

Pug este o rasă de câini mici, dar musculoși, cu o față ridată caracteristică și un bot scurt, care îi face capabili de expresii mimice aproape umane. Odată însoțitori al împăraților chinezi, acești câini iubitori se înțeleg de minune cu oameni de toate vârstele și se simt confortabil atât ca animale de companie, cât și în haită.

iconȚara de origine: China
iconClasificare FCI: Grupa 9, Secțiunea 11 Câini Molosieni Mici #253
iconTemperament: Docil, Fermecător, Inteligent, Încăpățânat, Sociabil, Jucăuș, Liniștit, Atent
iconCulori: Negru, Cafeniu, Argintiu, Portocaliu-caisa
iconGreutate: 6,4 - 8,2 kg
iconÎnălțime: Masculi: 30 cm, Femele: 25 cm
iconSperanța de viață: de la 12 la 15 ani

Puii de Pug

Există o concepție generală greșită, conform căreia Pugii nu sunt cei mai inteligenți câini și prin urmare ar fi greu de dresat. Dimpotrivă, Pugii sunt o rasă de câini destul de deștepți, dar le poate fi greu să se concentreze pe sarcini sau dresaj. Cel mai bine este să-ți dresezi cățelușii într-un mod distractiv și atractiv și să ai mereu la îndemână recompense în timpul unei sesiuni de dresaj. Gustările Bravo din gama Husse sunt moi, pot fi rupte cu ușurință în bucăți mai mici și vor funcționa grozav ca delicii pentru dresaj. Pentru cățeii tăi Pug de talie mică, cel mai bine este să le oferi o dietă care vizează în mod special câinii de talie mică, cum ar fi Valp Mini. Deoarece Pugii sunt o rasă de câini predispusă la obezitate, trebuie să monitorizezi aportul de hrană al câinelui tău din primele zile. Amintește-ți să incluzi orice gustări și recompense în aportul zilnic de calorii al câinelui și să-i oferi doar cantitatea recomandată pentru greutatea specifică lui.

Nutriția câinilor Pug

Deoarece Pugii sunt o rasă predispusă la obezitate, trebuie să monitorizezi consumul de calorii și greutatea câinelui. Ori de câte ori îi oferi câinelui tău vreo gustare sau recompensă, asigură-te că incluzi asta în calculele consumului de calorii zilnic și că reduci în consecință cantitatea de hrană uscată sau umedă. Deoarece Pugii sunt o rasă de câini de talie mică, ei ar trebui hrăniți cu o dietă special concepută pentru un câine de mărimea lor, așa că Optimal Mini din gama Husse va fi cea mai bună alegere posibilă pentru Pugul tău. Deoarece această rasă este cunoscută pentru că duce o viață sedentară și pentru că este chiar puțin leneșă, este posibil ca animalul tău de companie să câștige în greutate destul de repede. Optimal Light, o hrană uscată Husse dezvoltată pentru câini supraponderali, poate ajuta la accelerarea procesului de slăbire și la readucerea Pugului la cea mai bună formă a sa.

Recomandări pentru câinii Pug adulți:

PRIMA PLUS | Hrană uscată completă Super Premium, pentru câinii adulți cu nevoi energetice normale sau scăzute

Prima Plus este potrivită pentru câinii cu cerințe energetice normale sau scăzute. Îmbogățită cu vitamina C, cu un conținut moderat de grăsimi și calorii, aceasta va menține câinele în formă optimă prevenind astfel obezitatea.
l_carnitine
L-Carnitină
mobility
Mobilitate
Dimensiunea rasei: Toate mărimile raselor
Proteină: 22.5% (60% Proteină animală din conţinutul total de proteină)
Conţinut de grăsime: 10.0%
Verifică

OPTIMAL MINI | Hrană uscată completă Super Premium, fără gluten, pentru câinii adulți de talie mică cu nevoi energetice ridicate

Optimal Mini conține un nivel ridicat de proteine animale pentru a asigura necesarul suplimentar de energie al câinilor de talie mică. Mărimea bobițelor este adaptată pentru fălcile raselor mici pentru a sprijini curățarea mecanică dinților.
energy_plus
Energie+
immune_system
Sistem imunitar
Dimensiunea rasei: Rase de talie mică
Proteină: 29.0% (80% Proteină animală din conţinutul total de proteină)
Conţinut de grăsime: 18.0%
Verifică

Descrierea detaliată a câinilor Pug

Acest câine mic, dar solid, cu botul său scurt și fața ridată, capabil de o varietate de expresii umane, nu poate fi confundat cu nicio altă rasă de câini. Pugii au corpuri pătrate, piept adânc, formă bine musculată și cozi strâns ondulate.

Geneza

Pug este o rasă străveche și originile sale pot fi urmărite cu până la 2000 de ani în trecut. Împărații chinezi erau foarte pasionați de rasele de câini „de jucărie” cu fața plată, cum ar fi Pechinez, Shih Tzu și Pug. Toți au fost crescuți ca animale de companie pentru împărat, familia sa și membrii curții. La început, Pugii erau considerați o comoară, iar străinii norocoși îi puteau dobândi doar ca daruri. În anii 1500, Pugii au fost aduși în Europa de către comercianții olandezi. Se crede că Pugul a devenit mascota Casei Olandei de Orange când un câine din această rasă l-a avertizat pe Prințul de Orange despre un atac al trupelor spaniole. Odată cu sosirea lui William și Mary of Orange în Anglia, au adus și Pugii lor, devenind populari în rândul națiunii britanice.

Aspectul

Cea mai caracteristică trăsătură a Pug-ului este cu siguranță fața ridată, cu ochi mari și strălucitori și sprâncene brăzdate, care oferă acestui câine o varietate expresivă, similară cu cea a unui om. Dinții inferiori ies în afară, de obicei, mai mult decât cei superiori, rezultând o sub-mușcătură vizibilă. Pugii au boturi scurte și plate și urechi în formă de nasturi sau trandafiri, care sunt negre atunci când blana are culori mai deschise. Această rasă are o blană scurtă și lucioasă, care poate să fie portocaliu-caisă, cafenie, cafeniu-argintie sau neagră. Pugii sunt destul de musculoși și au o formă compactă. Cozile lor sunt răsucite strâns peste șold.

Comportament

De obicei, Pugii au o personalitate fermecătoare și sunt câini de familie uimitori, deoarece tind să se înțeleagă bine cu copiii. Acești câini iubesc atenția și vor tânji după afecțiunea stăpânilor lor. Pugii sunt cunoscuți pentru că își urmăresc oamenii prin casă, deoarece sunt curioși și doresc să participe la orice se întâmplă în casă. De obicei, sunt foarte intuitivi și sensibili la starea de spirit a proprietarilor lor și sunt dornici să facă pe plac. Această rasă se poate adapta cu ușurință la nevoile familiei lor și devine mai docilă dacă este necesar. Pot chiar să pară sedentari, deoarece vor petrece cu plăcere mult timp dormind. Pugii pot fi uneori voinici, dar rareori sunt agresivi.

Cerințe

Datorită boturilor lor scurte, Pugii pot întâmpina unele dificultăți la respirație și la reglarea temperaturii corpului. Având în vedere acest lucru, ei se vor simți cel mai confortabil la temperaturi moderate. În timpul lunilor de vară, redu la minimum expunerea Pugului tău la lumina directă a soarelui și la căldură și nu-l supune la niciun dresaj intens. Botul lor scurt și crestele proeminente ale sprâncenelor îi fac foarte susceptibili la leziuni oculare, așa că dacă Pugul tău are ocazia să se joace cu alți câini sau animale, nu-i lăsa niciodată nesupravegheați.

Îngrijirea zilnică

Deoarece Pugii au o blană scurtă, netedă și lucioasă, necesită întreținere minimă - periajul săptămânal va fi suficient. Pe de altă parte, Pugii au multe riduri pe față și au nevoie de curățare regulată a pliurilor pielii pentru a preveni iritația și infecțiile. Cel mai bine este să îți speli Pugul numai atunci când devine în special murdar sau urât mirositor. În afară de asta, unghiile lor ar trebui să fie tăiate în mod regulat, deoarece unghiile mai lungi pot răni labele câinelui.

Produsele perfecte pentru câinii Pug:

67,99 RON

32,50 RON

65,50 RON

9,50 RON

Nu ești sigur de ce ai nevoie?

Găsește un fel de mâncare perfect pentru animalul tău de companie sau obține un sfat de la furnizorul local.

Găsește furnizorul local

HUSSE. Tailoring the good life

Lola

Lola are acum 4 ani și jumătate și suntem atât de bucuroși că a descoperit Husse când era doar o cățelușă. După ce a încercat alte câteva mărci premium, a suferit de tulburări de stomac, dar odată ce s-a mutat pe hrana Super Premium Husse, toate simptomele au dispărut.

Wolfie

Wolfie are 7 ani și este cel mai pofticios cățel. El și-a ales hrana favorită și mănâncă acum cu drag Sensitive Digest. Gata cu problemele de burtică!

Suntem apreciați de

Alătură-te Husse!

Obține acum Franciza ta Teritorială HUSSE, exclusivă și protejată, pentru regiunea în care locuiești!

Aplică aici

Husse – Hrană suedeză pentru câini, pisici și cai

Husse este un producător suedez de hrană pentru câini, pisici și cai, cu peste 35 de ani de experiență pe piață în întreaga lume. Obiectivul principal în cadrul Husse este promovarea unui stil de viață sănătos pentru animalele de companie și confort pentru “părinții” lor. Toată mâncarea, recompensele și suplimentele Husse sunt făcute doar din ingrediente de cea mai înaltă calitate, atent selecționate. Toate produsele sunt fabricate după formule elaborate științific și rețete tradiționale scandinave, iar liniile de producție sunt sub control veterinar constant. Lângă calitatea de top a produselor Husse, adăugăm servicii la același nivel. Reprezentanții Husse sunt pregătiți temeinic în nutriția animalelor și te vor ajuta cu plăcere să alegi dieta potrivită pentru câinele, pisica sau calul tău. Produsele Husse nu sunt disponibile în rețelele tradiționale de vânzare (magazine specializate sau nu, website-uri - altele decat site-ul official Husse din fiecare țară). Le livrăm personal direct din fabrică către clienti, astfel încât să oferim produse de cea mai înaltă calitate la prețuri competitive. Comandă mâncarea Husse pe site sau direct la consilierul tău nutrițional Husse și îți va fi livrată la ușă, la ore flexibile.

Tot ce ai nevoie pentru animalul tău de companie, într-un singur loc

La Husse vei găsi tot ce poate avea nevoie animalul tău de companie. Mâncarea uscată Husse pentru câini și pisici este baza excelentă a dietei lor – hrana uscată este formulată ca dietă echilibrată, adaptată nevoilor câinilor și pisicilor de diferite talii și în diferite etape ale vieții, de la puiuți la seniori. Ai un câine sau o pisică cu nevoi nutriționale speciale? Avem grijă de nevoile speciale ale animalelor cu un sistem digestiv sensibil și alergii alimentare, a celor de după sterilizare sau castrare și a animalelor de companie cu tendință de supraponderabilitate. Cauți jucării sau accesorii pentru cățelul sau pisica ta? Jucăriile și accesoriile Husse sunt realizate din materiale de cea mai bună calitate, sunt durabile și îi vor oferi animalului tău de companie ore îndelungate de distracție. Poți diversifica dieta sănătoasă și naturală a câinelui, pisicii sau calului tău cu recompense gustoase. Treats-urile pentru câini, pisici și cai sunt un plus gustos la dieta lor și o recompensă grozavă în timpul dresajului. Ai nevoie de produse de îngrijire pentru animalul tău de companie? Ajungem la șampoane, cosmetice de îngrijire, uleiuri și balsamuri cu care vei avea grijă de aspectul frumos și sănătos al câinelui, pisicii sau calului tău.