British Shorthair

Cea mai mare rasă de pisici cu păr scurt

British shorthair este cea mai mare rasă de pisici cu părul scurt. După al Doilea Război Mondial, rasa a început să dispară. Încrucişarea cu pisica persana nu doar că a întărit populaţia acestei pisici, dar a influenţat și aspectul pisicilor British cu părul scurt.

iconŢară de origine: Regatul Unit al Marii Britanii
iconCaracter: Inteligent, Sociabil, Echitabil, Ataşat
iconBlană: Păr scurt
iconCulori: Albastru, Liliac, Crem, Roşu, Ciocolatiu, Negru, Alb
iconCaracteristici: Blană groasă, de pluş, cap şi ochi rotunzi
iconSperanţă de viaţă: între 14 şi 20 de ani

Pisoii British Shorthair

Pisicile British Shorthair sunt considerate o rasă de pisici care nu aduc prea multe probleme - se obişnuiesc rapid cu situaţii noi, se descurcă grozav în contact cu copiii şi se înţeleg bine cu alte animale. De asemenea, sunt niște pisici destul de inteligente - pisicuţele British Shorthair stăpânesc cu măiestrie o mulţime de trucuri. Pisicuţele tind să răspundă cel mai bine la antrenamente, astfel încât este recomandat să ai mereu la tine gustări delicioase, pentru a le recompensa. Tuna Recipe şi Kycklinfile pot reprezenta nişte recompense excelente. Nu uita că o dietă echilibrată reprezintă cheia către sănătatea creşterii pisicuţei tale şi pentru o bună dezvoltare. Înainte ca pisicuţa ta să împlinească 1 an de viaţă, este important ca hrana pe care o consumă să conţină o formulă specială pentru pisicuţe, bogată în toţi nutrienţii necesari.

Nutriţia pisicilor British Shorthair

La fel ca în cazul oricărei rase de pisici domestice, pisica British shorthair ajunge la maturitate la vârsta de 3 ani. Dacă procesul de maturizare durează mai mult, asta nu înseamnă că aceasta trebuie hrănită cu hrană de pisoi în continuare, pentru o perioadă mai lungă de timp. Oricând ar împlini vârsta de 1 an, pisica British trebuie să treacă la hrana pentru adulţi. Hrănirea cu o formulă specială pentru vârsta pisicii reprezintă un factor important pentru a o menţine în cea mai bună formă fizică posibilă. Pisicile din această rasă pot întâmpina unele probleme articulare, astfel fiind predispuse la obezitate. O dietă bogată în glucozamină poate susţine sănătatea articulară, iar conţinutul de L-carnitină adăugat poate ajuta la prevenirea obezităţii.

Recomandări pentru pisica British Shorthair adultă:

KYCKLINGFILÉ | File de pui delicios, gătit la cuptor, pentru pisici

File de pui, o recompensă sănătoasă, gătită la cuptor. Gustări delicioase, bogate în proteine, ideale pentru pisicile pretențioase.
high_quality_protein
Conținut ridicat de proteine
grain_free
Fără cereale
Proteină: 48.0%
Conţinut de grăsime: 2.0%
Verifică

OPUS LYNX | Hrană uscată completă Super Premium, hipoalergenică, fără cereale și gluten, pentru pisici adulte cu sisteme digestive sensibile sau predispuse la alergii

Opus Lynx este o hrană completă, fără cereale și gluten, inspirată din dieta râsului sălbatic, bogată în proteine ​​și grăsimi, cu conținut scăzut de carbohidrați, fiind excelentă pentru toate pisicile, în special cele cu sistem digestiv sensibil.
grain_free
Fără Cereale
gluten_free
Fără gluten
Proteină: 40.0% (90% Proteină animală din conţinutul total de proteină)
Conţinut de grăsime: 20.0%
Verifică

Descrierea detaliată a pisicii British Shorthair

British shorthair este una dintre cele mai mari rase de pisici domesticite. Este o pisică cu blană voluminoasă, asemănătoare cu catifeaua.

Origine 

Se crede că strămoşii pisicilor British shorthair au venit în Regatul Unit al Marii Britanii cu legiuni romane. La început, au fost ţinute ca pisici de lucru pentru prinderea rozătoarelor. Pisica şi-a câştigat notorietatea în cadrul unui show la Crystal Palace în anul 1871. Câştigătoarea spectacolului, o pisică British cu parul scurt şi blana argintie, îi aparţinea unui judecător Harrison Weir şi a fost declarată pisica naţională a Marii Britanii. Pe atunci, aspectul acestei rase era diferit faţă de standardul de astăzi - pisicile erau mari, cu capul mare, ochi rotunzi şi blânzi, iar blana lucioasă. Odată cu începutul secolului al XX-lea, pisicile cu părul lung au devenit o tendinţă, iar populaţia de pisici British a început să scadă. Pentru a salva această rasă de la dispariţie, pisicile British cu păr scurt au fost încrucişate cu pisici Persane.

Aspect

Aspectul de astăzi al pisicilor British Shorthair este puţin diferit faţă de cel al progeniturilor rasei. Pisicile British din zilele noastre sunt mai masive şi mai voluminoase. Capul acestora este mai mare, obrajii mai largi, iar forma nasului se datorează pisicilor Persane cu care au fost încrucişate dupa al Doilea Război Mondial. Pisicile British Shorthair au ochii mari şi rotunzi, de obicei coloraţi portocaliu, albastru sau verde. De obicei, au fiecare ochi într-o altă culoare. Pisicile British au corpurile puternic construite, picioare scurte, dar voluminoase, cozi groase şi nu prea lungi, cu vârfuri vizibil rotunjite şi urechi mici. Celebra lor blană albastră o au de la pisicile Chartreux.

Comportament

Pisicile British sunt sociabile, prietenoase şi se pot ataşa de oameni imediat. Pisicile din această rasă sunt foarte inteligente şi calme, cărora le place joaca cu moderaţie. În ciuda naturii lor calme şi a răspunsului lor la orice atingere (ceea ce le face o companie excelentă pentru copii), acestor pisici nu le place să fie cărate prin împrejurimi. Pisicile British nu sunt prea pasionate de căţărări, vor fi mult mai fericite dacă lenevesc pe canapea sau pe jos.

Cerinţe

Pisicile British shorthair nu sunt pasionate de căţărări, astfel încât nu au nevoie de un copac înalt pentru pisici. Acestea au nevoie de activităţi moderate pe parcursul zilei. Aceste pisici provin dintr-o rasă de dimensiuni mari, astfel încât litiera, patul pisicii şi panoul de zgârieturi trebuie să fie de dimensiuni mari şi rezistente.

Îngrijire

Pisicile British shorthair au nevoie de periere zilnică, pentru a le ajuta să elimine părul mort. În afară de periajul obişnuit, au nevoie doar de tratamentele standard de îngrijire, cum ar fi tăierea unghiilor şi curăţarea urechilor.

Produse perfecte pentru British Shorthair:

79,00 RON

69,00 RON

439,50 RON

81,50 RON

Nu ești sigur de ce ai nevoie?

Găsește un fel de mâncare perfect pentru animalul tău de companie sau obține un sfat de la furnizorul local.

Găsește furnizorul local

HUSSE. Tailoring the good life

Lola

Lola are acum 4 ani și jumătate și suntem atât de bucuroși că a descoperit Husse când era doar o cățelușă. După ce a încercat alte câteva mărci premium, a suferit de tulburări de stomac, dar odată ce s-a mutat pe hrana Super Premium Husse, toate simptomele au dispărut.

Wolfie

Wolfie are 7 ani și este cel mai pofticios cățel. El și-a ales hrana favorită și mănâncă acum cu drag Sensitive Digest. Gata cu problemele de burtică!

Suntem apreciați de

Alătură-te Husse!

Obține acum Franciza ta Teritorială HUSSE, exclusivă și protejată, pentru regiunea în care locuiești!

Aplică aici

Husse – Hrană suedeză pentru câini, pisici și cai

Husse este un producător suedez de hrană pentru câini, pisici și cai, cu peste 35 de ani de experiență pe piață în întreaga lume. Obiectivul principal în cadrul Husse este promovarea unui stil de viață sănătos pentru animalele de companie și confort pentru “părinții” lor. Toată mâncarea, recompensele și suplimentele Husse sunt făcute doar din ingrediente de cea mai înaltă calitate, atent selecționate. Toate produsele sunt fabricate după formule elaborate științific și rețete tradiționale scandinave, iar liniile de producție sunt sub control veterinar constant. Lângă calitatea de top a produselor Husse, adăugăm servicii la același nivel. Reprezentanții Husse sunt pregătiți temeinic în nutriția animalelor și te vor ajuta cu plăcere să alegi dieta potrivită pentru câinele, pisica sau calul tău. Produsele Husse nu sunt disponibile în rețelele tradiționale de vânzare (magazine specializate sau nu, website-uri - altele decat site-ul official Husse din fiecare țară). Le livrăm personal direct din fabrică către clienti, astfel încât să oferim produse de cea mai înaltă calitate la prețuri competitive. Comandă mâncarea Husse pe site sau direct la consilierul tău nutrițional Husse și îți va fi livrată la ușă, la ore flexibile.

Tot ce ai nevoie pentru animalul tău de companie, într-un singur loc

La Husse vei găsi tot ce poate avea nevoie animalul tău de companie. Mâncarea uscată Husse pentru câini și pisici este baza excelentă a dietei lor – hrana uscată este formulată ca dietă echilibrată, adaptată nevoilor câinilor și pisicilor de diferite talii și în diferite etape ale vieții, de la puiuți la seniori. Ai un câine sau o pisică cu nevoi nutriționale speciale? Avem grijă de nevoile speciale ale animalelor cu un sistem digestiv sensibil și alergii alimentare, a celor de după sterilizare sau castrare și a animalelor de companie cu tendință de supraponderabilitate. Cauți jucării sau accesorii pentru cățelul sau pisica ta? Jucăriile și accesoriile Husse sunt realizate din materiale de cea mai bună calitate, sunt durabile și îi vor oferi animalului tău de companie ore îndelungate de distracție. Poți diversifica dieta sănătoasă și naturală a câinelui, pisicii sau calului tău cu recompense gustoase. Treats-urile pentru câini, pisici și cai sunt un plus gustos la dieta lor și o recompensă grozavă în timpul dresajului. Ai nevoie de produse de îngrijire pentru animalul tău de companie? Ajungem la șampoane, cosmetice de îngrijire, uleiuri și balsamuri cu care vei avea grijă de aspectul frumos și sănătos al câinelui, pisicii sau calului tău.