Maltez

Câine frumos, orientat către oameni, cu origini misterioase

Maltezul este o rasă de câini mici, din grupul „câinilor de jucărie”. Crescut cu secole în urmă ca însoțitor al nobililor europeni, Maltezul este de fapt o rasă de câini mediteraneeni, în ciuda asemănărilor cu multe rase de câini „de jucărie” estice.

iconȚara de origine: Bazinul Mediteranean
iconClasificare FCI: Grupa 9, Secțiunea 1.1 Bichoni #65
iconTemperament: Docil, Afectuos, Prietenos, Inteligent, Vioi, Receptiv, Neînfricat, Amabil, Jucăuş, Activ, Blând
iconCulori: Alb
iconGreutate: Masculi: 3–4 kg, Femele: 3–4 kg
iconÎnălțime: Masculi: 21–25 cm, Femele: 20–23 cm
iconSperanța de viață: de la 12 la 15 ani

Puii Bichonului Maltez

Ca rasă, Maltezii sunt foarte inteligenți. Cu ani de experiență ca și câine de companie, au învățat cum să obțină ceea ce își doresc de la oameni. Având în vedere asta, trebuie să fii consecvent în dresajul Maltezului. Acești câini pot fi încăpățânați și hotărâți uneori, dar ar trebui să răspundă bine oricăror metode de dresaj pozitive, inclusiv laudelor, răsfățurilor și afecțiunii. Maltezii au o dorință naturală de a-și mulțumi proprietarul și prin consecvență ar trebui să învețe destul de repede comenzile de bază. Puii Maltezi pot avea uneori episoade de încăpățânare, în care nu vor asculta comenzile. În această situație niște recompense, laude și afecțiunea ar trebui să funcționeze. Reține că Maltezii se pot îngrășa destul de repede, așa că pentru dresaj alege recompense care pot fi împărțite cu ușurință în bucăți mai mici, la fel ca Bravo din gama Husse. Fiind o rasă de câini de talie mică, singurul mod de a se apăra sunt dinții lor. Când sunt încolțiți sau speriați (mai ales cu insistențe negative în dresaj) pot recurge la mușcături, așa că este indicat să-ți dresezi cățelușii Maltezi doar prin modalități pozitive. Hrănește-ți cățelușul Maltez cu o dietă special concepută pentru câini de talie mică - Valp Mini va fi alegerea potrivită.

Nutriția Maltezilor

Maltezilor le este recomandată o dietă bine echilibrată și de înaltă calitate, care este dezvoltată special pentru câinii mici sau „de jucărie”. Deoarece această rasă de câini este exclusiv albă, cel mai bine este să alegi o dietă cu cantități reduse de cupru și beta-caroten, care în cantități normale poate duce la decolorarea blănii albe. Ocean Care Mini va fi cea mai bună alegere pentru un Maltez, deoarece este hrană uscată pentru câini făcută special pentru rase de talie mică, cu blană albă. Suplimentat cu probiotice și acizi grași esențiali, Ocean Care Mini ajută la menținerea pielii și a blănii sănătoase - un bonus suplimentar pentru un Maltez cu păr lung.


Recomandări pentru Maltezii adulți:

OCEAN CARE SENSITIVE MINI | Hrană uscată completă Super Premium, fără gluten, cu o singură sursă de proteină ​​animală

Ocean Care Mini este un produs fără gluten, potrivit pentru câinii de talie mică cu sistem digestiv sensibil și/sau predispuși la alergii. Cu somon ca singura sursă de proteină animală din formulă și dimensiunea bobițelor adaptată pentru masticația optimă, hrana conține numai ingrediente de cea mai bună calitate, fără adaos de conservanți și coloranți artificiali.
gluten_free
Fără Gluten
mono_protein
Surse restrânse de proteină animală
Dimensiunea rasei: Rase de talie mică
Proteină: 24.0% (75% Proteină animală din conţinutul total de proteină)
Conţinut de grăsime: 14.0%
Verifică

DIGEST SENSITIVE | Hrană uscată completă Super Premium, fără gluten, pentru câini cu sensibilități digestive sau predispuși la alergii

Sensitive Digest este o hrană Super Premium, fără gluten, cu surse limitate de proteine ​​animale, potrivită pentru câinii predispuși la alergii și/sau care au sisteme digestive sensibile. Proteina de miel, cunoscută că declanșează mai puține alergii, este singura sursă de proteină animală din formulă.
gluten_free
Fără Gluten
hypo_allergenic
Hipoalergenic
Dimensiunea rasei: Rase de talie mică , rase de talie medie
Proteină: 23.0% (72.5% Proteină animală din conţinutul total de proteină)
Conţinut de grăsime: 14.0%
Verifică

Descrierea detaliată a Maltezilor

Maltezul este un câine mic, cu un corp compact, care este pe atât de lung, cât este înalt. Maltezul este acoperit cu un singur strat de blană alb, lung și mătăsos. În ciuda numelui său, această rasă de câini nu are nicio legătură verificată cu insula Malta.

Geneză

Există puține informații cu privire la originea acestei rase de câini. Este posibil ca Maltezii să fi fost aduși pe insula Malta de către fenicieni, care au domnit în Mediterană înaintea Greciei. Grecii și romanii antici erau fascinați de Maltezi. Referințele pot fi găsite atât în literatura greacă antică, cât și în literatura romană. Aristotel a vorbit despre limba malteză în jurul anului 370 î.Hr. Mulți scriitori timpurii au considerat că insula Melita este casa maltezilor, deși în acel moment al istoriei existau două insule care purtau acest nume. Cu mai multe mențiuni în literatură și poezie ale maltezilor originari din Melita în Sicilia, Mdina, fosta capitală a Maltei sau o insulă adriatică Méléda, este greu de identificat locul exact de origine al Maltezilor. Printre aristocrații Imperiului Roman, această rasă de câini a fost considerată un simbol de statut și o declarație de modă. După căderea Romei, crescătorii chinezi i-au împiedicat pe maltezi de la dispariție în timpul Evului Întunecat al Europei, pentru a returna apoi un Maltez rafinat Europei.

Aspect

Maltezii au craniul ușor rotunjit, nas negru și ochi căprui cu o margine de piele mai închisă, ceea ce le oferă acestor câini aspectul expresiv. Sunt mici și compacți, cu o coadă ondulată. Urechile atârnă și uneori pot avea păr lung pe ele. Maltezii au o blană lungă și mătăsoasă, fără un substrat care ar trebui să fie alb pur. Urechile pot fi uneori colorate în fildeș pal, ceea ce este perfect normal. Este demn de remarcat faptul că maltezii nu năpârlesc, așa că această rasă este o alegere excelentă pentru persoanele cu alergii la câini. În lunile mai reci, cu mai puțină lumină solară, nasul negru al maltezului poate deveni roz sau maro deschis. Ceea ce se numește „nas de iarnă” revine la negru , odată cu expunerea crescută la soare. Unii proprietari de Maltezi preferă să tundă blana câinelui scurt, de doar câțiva centimetri lungime.

Comportament

Deși Maltezii sunt de dimensiuni mici, sunt extrem de curajoși și pot fi niște câini de pază minunați. De obicei sunt considerați jucăuși, plăcuți și calmi. Maltezii răspund foarte pozitiv la afecțiune, ceea ce nu este surprinzător ținând cont de istoria lor ca și câine mic de companie al aristocrației. Această rasă de câini are maniere deosebit de bune și este destul de blândă - maltezii nu se implică în activități agresive. Sunt o rasă destul de activă și atletică, care se bucură de timpul de joacă și de jocul „Aport”. Maltezii sunt robuști și pot ține cu ușurință pasul cu câinii de două ori mai mari. Deoarece sunt destul de activi, acești câini ar trebui să se bucure întotdeauna de timpul de joacă recomandat, în caz contrar cei care se comportă de obicei bine pot deveni distructivi. Spre deosebire de alte rase „de jucărie”, maltezii sunt foarte ușor de dresat.

Cerințe

Maltezii sunt câini foarte orientați către oameni și nu le place să fie lăsați singuri pentru perioade prelungite de timp. Anxietatea de separare poate apărea la câinii din această rasă. Datorită dimensiunii lor mici, au și o vezică mică, așa că dresajul în casă poate fi o provocare. Maltezii au nevoie să urineze des și poți să nu observi cu ușurință, iar acest lucru duce la crearea unui obicei prost. Ca și în cazul multor altor rase mici, maltezii își văd dinții ca singura lor unealtă de protecție. Ei pot recurge la mușcături atunci când sunt stresați sau intimidați. Această rasă poate da dovadă de încăpățânare, mai ales în timpul dresajului. Nu neglija niciodată dresajul cu Maltezul tău și respectă cu strictețe regulile pe care le-ai stabilit.

Îngrijire zilnică

Cu blana lor lungă și mătăsoasă, Maltezii necesită periaj frecvent, deoarece în caz contrar blana se poate încurca și mătui. Pe lângă periaj, ar trebui să li se facă băi regulate cu balsam pentru blană, pentru a-și menține aspectul cât mai plăcut. Unghiile lor cresc destul de repede, așa că trebuie tăiate frecvent. La Maltezi pot apărea unele urme de lacrimi - ar trebui să monitorizezi îndeaproape zona și dacă se observă o colorare excesivă, este necesară o vizită la un medic veterinar. Este necesar să periezi dinții Maltezului - oferirea de produse care promovează curățarea mecanică va ajuta la igiena orală a câinelui tău.

Produsele perfecte pentru Maltezi:

69,00 RON

65,50 RON

43,50 RON

Nu ești sigur de ce ai nevoie?

Găsește un fel de mâncare perfect pentru animalul tău de companie sau obține un sfat de la furnizorul local.

Găsește furnizorul local

HUSSE. Tailoring the good life

Lola

Lola are acum 4 ani și jumătate și suntem atât de bucuroși că a descoperit Husse când era doar o cățelușă. După ce a încercat alte câteva mărci premium, a suferit de tulburări de stomac, dar odată ce s-a mutat pe hrana Super Premium Husse, toate simptomele au dispărut.

Wolfie

Wolfie are 7 ani și este cel mai pofticios cățel. El și-a ales hrana favorită și mănâncă acum cu drag Sensitive Digest. Gata cu problemele de burtică!

Suntem apreciați de

Alătură-te Husse!

Obține acum Franciza ta Teritorială HUSSE, exclusivă și protejată, pentru regiunea în care locuiești!

Aplică aici

Husse – Hrană suedeză pentru câini, pisici și cai

Husse este un producător suedez de hrană pentru câini, pisici și cai, cu peste 35 de ani de experiență pe piață în întreaga lume. Obiectivul principal în cadrul Husse este promovarea unui stil de viață sănătos pentru animalele de companie și confort pentru “părinții” lor. Toată mâncarea, recompensele și suplimentele Husse sunt făcute doar din ingrediente de cea mai înaltă calitate, atent selecționate. Toate produsele sunt fabricate după formule elaborate științific și rețete tradiționale scandinave, iar liniile de producție sunt sub control veterinar constant. Lângă calitatea de top a produselor Husse, adăugăm servicii la același nivel. Reprezentanții Husse sunt pregătiți temeinic în nutriția animalelor și te vor ajuta cu plăcere să alegi dieta potrivită pentru câinele, pisica sau calul tău. Produsele Husse nu sunt disponibile în rețelele tradiționale de vânzare (magazine specializate sau nu, website-uri - altele decat site-ul official Husse din fiecare țară). Le livrăm personal direct din fabrică către clienti, astfel încât să oferim produse de cea mai înaltă calitate la prețuri competitive. Comandă mâncarea Husse pe site sau direct la consilierul tău nutrițional Husse și îți va fi livrată la ușă, la ore flexibile.

Tot ce ai nevoie pentru animalul tău de companie, într-un singur loc

La Husse vei găsi tot ce poate avea nevoie animalul tău de companie. Mâncarea uscată Husse pentru câini și pisici este baza excelentă a dietei lor – hrana uscată este formulată ca dietă echilibrată, adaptată nevoilor câinilor și pisicilor de diferite talii și în diferite etape ale vieții, de la puiuți la seniori. Ai un câine sau o pisică cu nevoi nutriționale speciale? Avem grijă de nevoile speciale ale animalelor cu un sistem digestiv sensibil și alergii alimentare, a celor de după sterilizare sau castrare și a animalelor de companie cu tendință de supraponderabilitate. Cauți jucării sau accesorii pentru cățelul sau pisica ta? Jucăriile și accesoriile Husse sunt realizate din materiale de cea mai bună calitate, sunt durabile și îi vor oferi animalului tău de companie ore îndelungate de distracție. Poți diversifica dieta sănătoasă și naturală a câinelui, pisicii sau calului tău cu recompense gustoase. Treats-urile pentru câini, pisici și cai sunt un plus gustos la dieta lor și o recompensă grozavă în timpul dresajului. Ai nevoie de produse de îngrijire pentru animalul tău de companie? Ajungem la șampoane, cosmetice de îngrijire, uleiuri și balsamuri cu care vei avea grijă de aspectul frumos și sănătos al câinelui, pisicii sau calului tău.