Timpul pentru joacă și învățarea cu puiul tău de cățel

Cățelul

În dezvoltarea fizică și mentală a unui cățel, timpul de joacă reprezintă un rol crucial. În timpul jocului, cățeii își pot dezvolta abilitățile motorii, precum și abilitățile sociale. Este o modalitate uimitoare de a îți cunoaște mai bine animalul de companie, de a construi o legătură cu el și chiar de a-i stabili un comportament de bază. În fiecare zi, petrece puțin timp pentru a te juca cu cățelul tău și învață-l câteva lucruri esențiale. Răbdarea și consecvența sunt cheia în dresajul cățelului tău. Nu uita să lauzi și să recompensezi întotdeauna puiul tău de cățel pentru că a răspuns corect la antrenament sau la orice situații pe care le poate întâlni. Cel mai bine este să începi să-ți înveți cățelul chiar din prima zila în noua lui casă.

Comenzile de bază

Cățelul tău trebuie să fie conștient ca există limite - ce este permis și ce nu. Pentru a face acest lucru, trebuie să-l înveți comenzi care vă vor face comunicarea mai ușoară. Antrenamentul este, de asemenea, o oportunitate excelentă de a întări legătura dintre tine și cățelul tău. Amintește-ți că puii de câine au multă energie și de obicei nu se pot concentra asupra unui singur lucru pentru perioade lungi de timp. Sesiunile de dresaj cu catelușii ar trebui să fie scurte, de preferință cateva minute, de cateva ori pe zi. Se recomandă să începi să îți înveți cățelușul comenzile de bază undeva între a 3-a și a 5-a lună.

Antrenamentul esențial

Rezervă-ți un moment în fiecare zi pentru a învăța cu animalul tău de companie. Răbdarea și consecvența reprezintă pietrele fundamentale ale dresajului. Nu uita să îl lauzi și să îl recompensezi întotdeauna pentru executarea corectă a comenzii pe care i-ai dat-o, sau pentru un comportament adecvat cerințelor tale. Recompensele sunt o sursă importantă de motivație pentru a învăța. Cel mai bine este să începi să-ți dresezi animalul de companie din ziua în care l-ai luat acasă. Cum să înveți un câine să treacă prin proces rapid și plăcut?

Cheamă-ți cățelul

Începe să îți antrenezi cățelul învățându-l să răspundă la numele lui. Cheamă-ți animalul de companie pe nume și răsplătește-l cu o recompensă sau cu o mângâiere de fiecare dată când reacționează și se apropie de tine. Odată ce cățelul tău și-a reținut numele, poți trece la învățarea celei mai importante comenzi pe care trebuie să o știe și în urma căreia el vine la tine atunci când îl chemi. Acesta ar putea fi „Vino la mine!”. Convocarea este un element esențial al siguranței animalului tău de companie. Îți va ajuta câinele să evite pericolele și i-ar putea salva viața atunci când acesta iese la plimbare fără lesă. Asociază chemarea cu ceva plăcut – câinele o va învăța mult mai repede atunci când asociază comanda cu o recompensă pe care o va primi când vine la tine.

Obișnuirea cu mediul înconjurător

Socializarea cățeilor este o parte foarte importantă a dezvoltării lor, deoarece în felul acesta este evitată situația în care câinele adult devine agresiv sau fricos. A 3-a lună de viață a unui cățel este momentul perfect pentru a începe să socializeze un alt câine tânăr. În acest proces, el trebuie să se familiarizeze cu alte persoane, locuri și animale. O modalitate grozavă de a-l ajuta să socializeze este să-l iei cu tine oriunde este posibil. Datorită acestui fapt, câinele își va dezvolta rapid simțurile, va cunoaște o întreagă gamă de stimuli și va învăța relații adecvate cu oamenii, animalele și mediul.

"Nu!" sau "Ajunge!"

Învață câinele ce nu trebuie să facă cu comanda „Nu!” sau „Ajunge!”. Această comandă îl va învăța să nu mai facă ceva care nu este de dorit sau care poate fi dăunător pentru el sau pentru tine. De asemenea, este foarte eficient să-i distragi atenția câinelui pentru a preveni comportamentul nepotrivit. Nu uita să îți recompensezi întotdeauna animalul de companie dacă răspunde în mod corespunzător la o comandă.

"Șezi!”

Una dintre cele mai de bază și utile comenzi pe care le poți învăța animalului tău de companie este „Șezi!”. Cum să înveți un câine să stea jos? Pune o recompensă în mână și atrage atenția câinelui asupra ei. Ridică încet mâna deasupra capului câinelui, forțându-l să ridice privirea. Ridicarea capului în sus va muta greutatea corpului către picioarele din spate, iar câinele ar trebui să stea în șezut. Răsplătește-l cu un snack și cu o mângâiere, dacă se așează. Totuși, nu te supăra dacă animalul tău de companie nu se așează imediat. Repetă acest exercițiu de mai multe ori și de îndată ce cățelul tău începe să se ridice, adaugă comanda „Șezi!”, înainte de a ridica mâna deasupra capului său.

"Culcat!"

Când animalul tău de companie a deprins comanda „Șezi”, poți continua să-l înveți comanda „Culcat!”. Cum să înveți un câine să se întindă? Pentru instruire, vei avea nevoie de o modalitate prin care să îl încurajezi să urmeze instrucțiunile. Poți începe prin a-i spune câinelui tău „Stai!”. În pozitia așezat, arată cainelui recompensa ascunsă în mâna ta și începe sa o apropii de sol, în acelasi timp dându-i câinelui comanda „Culcat!”. Dacă animalul tău de companie se întinde pe pământ, laudă-l și oferă-i un snack delicios ca recompensă.

"Stai!"

Odată ce animalul tău de companie a stăpânit comenzile „Nu!”, "Ajunge!" și „Șezi” poți continua să-l înveți comanda „Stai!”. Comandă-i câinelui „Șezi!” și în loc să-l răsplătești, arată-i o mână deschisă și adaugă comanda „Stai!” la acest gest. Dacă acesta rămâne pe loc, dă-i recompensă și laudă-l. Când începe să se ridice, comandă-i „Nu!” sau "Ajunge!" și nu-l recompensa dacă o face.

Extinderea comenzilor

Când observi că animalul tău rămâne nemișcat, începe să crești treptat timpul în care rămâne așezat. Încearcă să faci un pas înapoi și să revii în același loc, încă cu mâna deschisă. În cazul în care câinele încă stă frumos, oferă-i o recompensă. În timp începe să te îndepărtezi de animalul tău de companie, în direcții diferite. În această etapă, câinele trebuie să înțeleagă că mișcarea ta nu înseamnă că se poate mișca și el. Dacă acesta încă stă bine, răsplătește-i comportamentul cu un snack.

În ultima etapă a exercițiului, trebuie să-ți înveți cățelul că în ciuda faptului că te îndepărtezi de el la mai mult de câțiva pași, ar trebui să rămână tot acolo unde se află. Dacă reușește și câinele stă liniștit așteptând premiul, laudă-l și oferă-i un snack.

Adu-ți aminte că puii de câine au foarte mută energie și de obicei nu se pot concentra pe un singur lucru pentru perioade îndelungate de timp.

Produse recomandate pentru antrenarea cățeilor:

CLICKER | Accesoriu esențial pentru dresajul câinilor

Accesoriu pentru antrenament cu clicker, o metodă de antrenament simplă și extrem de eficientă.
Verifică

SNACKS | Recompense cu miel, presate la rece, fără gluten de grâu

Gustări delicioase presate la rece, fără gluten, bogate în miel delicios dezvoltate pentru câinii cu sisteme digestive sensibile și/sau intoleranță la gluten. Îmbogățite cu vitamine și substanțe minerale pentru extra-nutriție.
gluten_free
Fără Gluten
l_carnitine
L-Carnitină
Proteină: 24.0%
Conţinut de grăsime: 8.0%
Verifică

Obișnuirea cu dresajul

Între a 3-a și a 12-a lună de viață a cățelușului tău, ar trebui să-ți petreci ceva timp antrenându-l. Poți începe pur și simplu să vorbești cu cățelul tău, ceea ce va duce la obișnuința lui cu prezența ta. După un timp, puiul tău va începe să-ți caute atenția singur, iar asta este fix ceea ce îți dorești. Este extrem de important ca animalul tău de companie să aibă deplină încredere în tine și să se simtă confortabil în preajma ta. Obișnuiește-ți cățelul să se simtă în siguranță atunci când îl ții în brațe, ceea ce va fi util în multe situații din viața lui. Orice consult veterinar, tăierea unghiilor sau verificarea urechilor va decurge mult mai ușor dacă îți poți ajuta câinele să rămână calm.

Menține casa curată

Unul dintre lucrurile pe care animalul tău de companie ar trebui să le stăpânească este să păstreze casa curată. Puii nu au deocamdată controlul deplin asupra nevoilor lor fiziologice. De obicei, puii vor avea o nevoie fiziologică după ce se trezesc, mănâncă sau se joacă intens. Observându-ți animalul de companie, vei învăța să recunoști semnalele pe care ți le dă. Cățeii se vor plânge și vor rătăci în căutarea unui loc potrivit pentru a avea grijă de nevoile lor fiziologice. De îndată ce observi acest comportament, condu-ți animalul de companie într-un loc potrivit cât mai curând posibil. Dacă el se stabilește în locul pe care îl dorești, răsplătește-l cu o recompensă imediat. Ori de câte ori observi semne că animalul tău de companie trebuie să își facă din nou nevoile, du-l în același loc. Acest lucru îl ajută mai ușor pe cățelul tău să înțeleagă unde se poate duce să își facă nevoile.

Odată ce ai stăpânit această etapă, este timpul să te antrenezi pentru experiențele din exterior. Inițial va trebui să îți scoți câinele afară des, dar cu timpul vei reuși să-ți planifici plimbările la o oră anume și cățelul tău va învăța să facă lucrurile la anumite momente. Amintește-ți să îți recompensezi întotdeauna animalul de companie atunci când acesta are grijă de nevoia lui fiziologică afară. Totusi, daca nu reușește sau face în casă, nu-l certa, ci curăță și dezinfectează bine locul. Când va veni momentul, du-ți animalul de companie într-o altă plimbare stabilită. Cățeii învață, de obicei, să păstreze casa curată între 4 și 6 luni.

Poți începe pur și simplu prin a vorbi cu cățelul tău, iar acesta se va obișnui cu prezența ta.

Învață-l să meargă în lesă

De la bun început, învață-ți câinele să poarte zgardă și lesă. Primul antrenament cu lesă se poate face acasa, unde catelușului tău îi va fi mult mai ușor să se concentreze. La plimbare, pot exista o mulțime de distrageri, iar acesta va dori să adulmece, să atingă sau să exploreze. Ai răbdare și pregătește-te pentru multe pauze când câinele tău merge să verifice ceva interesant. Ia câteva gustări cu tine – snack-urile pot fi folosite pentru a distrage atenția cățelușului sau pentru a-i recompensa comportamentul bun. Amintește-ți că în ciuda faptului ca animalul tău de companie petrece mult timp în grădina sau curtea din spate, nu vei putea sări peste plimbările zilnice. Fiecare câine, indiferent de mare sau mic, are nevoie de trei plimbări pe zi.

Alte produse pentru joaca cu puii de câine:

26,90 RON

9,50 RON

MINGE | Jucărie din cauciuc

Încurajează jocul interactiv

31,50 RON

HUSSE. Tailoring the good life

Lola

Lola are acum 4 ani și jumătate și suntem atât de bucuroși că a descoperit Husse când era doar o cățelușă. După ce a încercat alte câteva mărci premium, a suferit de tulburări de stomac, dar odată ce s-a mutat pe hrana Super Premium Husse, toate simptomele au dispărut.

Wolfie

Wolfie are 7 ani și este cel mai pofticios cățel. El și-a ales hrana favorită și mănâncă acum cu drag Sensitive Digest. Gata cu problemele de burtică!

Suntem apreciați de

Alătură-te Husse!

Obține acum Franciza ta Teritorială HUSSE, exclusivă și protejată, pentru regiunea în care locuiești!

Aplică aici

Husse – Hrană suedeză pentru câini, pisici și cai

Husse este un producător suedez de hrană pentru câini, pisici și cai, cu peste 35 de ani de experiență pe piață în întreaga lume. Obiectivul principal în cadrul Husse este promovarea unui stil de viață sănătos pentru animalele de companie și confort pentru “părinții” lor. Toată mâncarea, recompensele și suplimentele Husse sunt făcute doar din ingrediente de cea mai înaltă calitate, atent selecționate. Toate produsele sunt fabricate după formule elaborate științific și rețete tradiționale scandinave, iar liniile de producție sunt sub control veterinar constant. Lângă calitatea de top a produselor Husse, adăugăm servicii la același nivel. Reprezentanții Husse sunt pregătiți temeinic în nutriția animalelor și te vor ajuta cu plăcere să alegi dieta potrivită pentru câinele, pisica sau calul tău. Produsele Husse nu sunt disponibile în rețelele tradiționale de vânzare (magazine specializate sau nu, website-uri - altele decat site-ul official Husse din fiecare țară). Le livrăm personal direct din fabrică către clienti, astfel încât să oferim produse de cea mai înaltă calitate la prețuri competitive. Comandă mâncarea Husse pe site sau direct la consilierul tău nutrițional Husse și îți va fi livrată la ușă, la ore flexibile.

Tot ce ai nevoie pentru animalul tău de companie, într-un singur loc

La Husse vei găsi tot ce poate avea nevoie animalul tău de companie. Mâncarea uscată Husse pentru câini și pisici este baza excelentă a dietei lor – hrana uscată este formulată ca dietă echilibrată, adaptată nevoilor câinilor și pisicilor de diferite talii și în diferite etape ale vieții, de la puiuți la seniori. Ai un câine sau o pisică cu nevoi nutriționale speciale? Avem grijă de nevoile speciale ale animalelor cu un sistem digestiv sensibil și alergii alimentare, a celor de după sterilizare sau castrare și a animalelor de companie cu tendință de supraponderabilitate. Cauți jucării sau accesorii pentru cățelul sau pisica ta? Jucăriile și accesoriile Husse sunt realizate din materiale de cea mai bună calitate, sunt durabile și îi vor oferi animalului tău de companie ore îndelungate de distracție. Poți diversifica dieta sănătoasă și naturală a câinelui, pisicii sau calului tău cu recompense gustoase. Treats-urile pentru câini, pisici și cai sunt un plus gustos la dieta lor și o recompensă grozavă în timpul dresajului. Ai nevoie de produse de îngrijire pentru animalul tău de companie? Ajungem la șampoane, cosmetice de îngrijire, uleiuri și balsamuri cu care vei avea grijă de aspectul frumos și sănătos al câinelui, pisicii sau calului tău.