Selkirk Rex

Rasă cunoscută ca pisica-oaie

Selkirk Rex este o rasă de pisici cu blana ondulată. Blana creaţă la această rasă este rezultatul unei mutaţii genetice, una complet diferită faţă de pisicile Devon Rex sau Cornish Rex. Buclele tind să se schimbe, în funcţie de sezon şi vârsta pisicii.

iconŢară de origine: SUA
iconTemperament: sociabil, răbdător, încrezător, afectuos, tolerant
iconBlană: păr scurt
iconCuloare: Orice culoare şi model
iconCaracteristici: blană creaţă
iconSperanţa de viaţă: de la 12 la 20 ani

Pisoii de Selkirk Rex

Selkirk Rex este o rasă de pisici inteligente – pisoii îşi dobândesc destul de repede toate abilităţile necesare şi pot înţelege cu uşurinţă toate regulile şi limitele. Aceste pisici sociabile tind să se înţeleagă foarte bine atât cu oamenii, cât şi cu alte animale, dar au nevoie de ceva timp pentru a putea crea o relaţie cu un câine sau cu alte animale de companie. Selkirk Rex pot avea un apetit semnificativ, aşa că asigură-te că măsori cu atenţie hrana pisicii. În primi ani, pisoii cresc foarte repede, astfel încât, o dietă sănătoasă şi echilibrată reprezintă o necesitate. Hrana uscată Kattunge va oferi pisoiului tău toţi nutrienţii necesari de care are nevoie. În primul an de viaţă, pisoii trebuie hrăniţi cu formule speciale pentru pisicuţe.

Nutriţia specifică Selkirk Rex

Selkirk Rex tind să fie atât curioase, cât şi active. Pentru a se menţine în cea mai bună formă posibilă, pisicile au nevoie de o dietă echilibrată, care le va oferi nivelurile adecvate de nutrienţi. Reţine faptul că nevoile individuale ale pisicii tale depind de împrejurimile în care trăieşte. Calculează porţia zilnică de hrană a pisicii tale, în funcţie de greutatea corporală. Supraalimentarea poate duce la supraponderalitate şi obezitate. Hrăneşte-ţi pisica la ore fixe şi încearcă şi incorporezi cât mai multă hrană umedă. Pisicile nu sunt prea interesate să bea apă, iar cea mai mare parte a aportului zilnic de lichide provine din mâncare. Alege mâncarea în funcţie de preferinţele pisicii, alege aroma şi textura potrivită. Pate Adult este o alegere excelentă pentru pisicile care preferă ca hrana lor să fie consistentă. Ce se întâmplă atunci când o pisică preferă hrana umedă? Poţi amesteca oricând hrana uscată cu hrana umedă Tuna Recipe sau Aptit – ca şi gustări delicioase sau ca adaos la masa principală.

Recomandări pentru pisica adultă Selkirk Rex:

EXCLUSIVE LYSTER CARE | Hrană uscată completă Super Premium, pentru pisici adulte active, cu piele sensibilă sau cu probleme dermatologice

Datorită nivelului ridicat de energie conținut, Exclusive Lyster Care este recomandată și pisicilor active care au acces sau trăiesc în exteriorul casei.
healthy_shiny_coat
Piele și blană
energy_plus
Energie+
Proteină: 32.0%
Conţinut de grăsime: 21.0%
Verifică

APTIT TONFISK | Hrană umedă complementară, un aperitiv delicios pentru pisici adulte

Bucăți gustoase de ton proaspăt, asezonate cu sos delicios, fără conservanți sau arome artificiale. Mâncare umedă complementară pentru pisici adulte.
water_intake
Aport de apă
grain_free
Fără cereale
Proteină: 17.3%
Conţinut de grăsime: 0.3%
Verifică

Descrierea detaliată a pisicii Selkirk Rex

Selkirk Rex este o rasă de dimensiuni medii, cu blană moale şi creaţă, datorită căreia această rasă şi-a câştigat porecla. Selkirk Rex este singura rasă de pisici care are mustăţile ondulate.

Origini

Miss DePesto de la NoFace a fost progenitoarea rasei Selkirk Rex. Această pisică a fost născută în Montana în 1987. Era singura pisicuţă care avea blana creaţă. Jeri Newman, care a luat pisica acasă, a încucişat-o mai târziu cu o pisică neagră persană. Jumătate dintre pisoii din aşternut aveau blana creaţă. Mai târziu, pisicile cu blană creaţă au fost încrucişate cu pisici persane şi britanice. Pisica Selkirk Rex seamănă cu forma corpului pisicilor britanice. Mutaţia genetică responsabilă de ondularea blănii este o mutaţie complet diferită de cea care a rezultat la pisicile Cornish Rex şi Devon Rex.

Aparenţe

Datorită încrucişării cu pisicile persane, Selkirk Rex au botul scurt şi pătrat, ochii mari şi rotunzi. Încrucişarea cu pisicile britanice a dat acestei rase structura osoasă puternică şi grea. Atât aspectul cât şi senzaţia blănii au dus la denumirea aceste rase ca pisica-oaie. Chiar şi firele de păr care cresc în interiorul urechilor sunt ondulate. Pisicile din această rasă vin în orice model şi culoare.

Comportament  

Pisicile Selkirk Rex sunt foarte sociabile şi de încredere. Acestea se înţeleg bine cu familiile lor, precum şi cu străinii. Sunt fiinţe foarte răbdătoare, care se înţeleg bine şi cu copiii. Aceste pisici cer atenţie şi pot petrece ore întregi întinse în poala omului. Selkirk Rex este o rasă de pisici foarte activă - se poate bucura aproape de orice fel de activitate fizică.

Cerinţe

Părul crescut în interiorul urechilor acestor pisici, poate cu uşurinţă să le irite urechile şi să ducă la o apariţie de ceară în exces. Este recomandat să controlezi urechile pisicii în mod regulat şi să le cureţi atunci când este necesar. Pentru a curăţa urechile pisicii tale, foloseşte produse special create pentru pisici. Fiind o rasă înrudită cu pisicile Persane, Selkirk Rex pot lăcrima excesiv, ceea ce poate duce la apariţia petelor din zona ochilor. Nu uita să cureţi blana din jurul ochilor. Pisicilor Selkirk Rex le place să se simtă stăpâne pe locul în care stau, astfel încât oferă-le accesul către mobila înaltă sau către un copac de căţărat.

Îngrijire zilnică

Foloseşte o perie concepută special pentru părul creţ. Nu îţi peria pisica prea des, deoarece îşi poate pierde din bucle. Dacă trebuie să îi faci baie piscii tale, foloseşte un şampon special pentru blana creaţă. Taie unghiile pisicii tale în mod regulat - unghiile prea lungi se pot smulge de covoare sau mobilă şi pot provoca dureri.

Produse Perfecte pentru Selkirk Rex:

79,00 RON

136,80 RON

81,50 RON

134,50 RON

Nu ești sigur de ce ai nevoie?

Găsește un fel de mâncare perfect pentru animalul tău de companie sau obține un sfat de la furnizorul local.

Găsește furnizorul local

HUSSE. Tailoring the good life

Lola

Lola are acum 4 ani și jumătate și suntem atât de bucuroși că a descoperit Husse când era doar o cățelușă. După ce a încercat alte câteva mărci premium, a suferit de tulburări de stomac, dar odată ce s-a mutat pe hrana Super Premium Husse, toate simptomele au dispărut.

Wolfie

Wolfie are 7 ani și este cel mai pofticios cățel. El și-a ales hrana favorită și mănâncă acum cu drag Sensitive Digest. Gata cu problemele de burtică!

Suntem apreciați de

Alătură-te Husse!

Obține acum Franciza ta Teritorială HUSSE, exclusivă și protejată, pentru regiunea în care locuiești!

Aplică aici

Husse – Hrană suedeză pentru câini, pisici și cai

Husse este un producător suedez de hrană pentru câini, pisici și cai, cu peste 35 de ani de experiență pe piață în întreaga lume. Obiectivul principal în cadrul Husse este promovarea unui stil de viață sănătos pentru animalele de companie și confort pentru “părinții” lor. Toată mâncarea, recompensele și suplimentele Husse sunt făcute doar din ingrediente de cea mai înaltă calitate, atent selecționate. Toate produsele sunt fabricate după formule elaborate științific și rețete tradiționale scandinave, iar liniile de producție sunt sub control veterinar constant. Lângă calitatea de top a produselor Husse, adăugăm servicii la același nivel. Reprezentanții Husse sunt pregătiți temeinic în nutriția animalelor și te vor ajuta cu plăcere să alegi dieta potrivită pentru câinele, pisica sau calul tău. Produsele Husse nu sunt disponibile în rețelele tradiționale de vânzare (magazine specializate sau nu, website-uri - altele decat site-ul official Husse din fiecare țară). Le livrăm personal direct din fabrică către clienti, astfel încât să oferim produse de cea mai înaltă calitate la prețuri competitive. Comandă mâncarea Husse pe site sau direct la consilierul tău nutrițional Husse și îți va fi livrată la ușă, la ore flexibile.

Tot ce ai nevoie pentru animalul tău de companie, într-un singur loc

La Husse vei găsi tot ce poate avea nevoie animalul tău de companie. Mâncarea uscată Husse pentru câini și pisici este baza excelentă a dietei lor – hrana uscată este formulată ca dietă echilibrată, adaptată nevoilor câinilor și pisicilor de diferite talii și în diferite etape ale vieții, de la puiuți la seniori. Ai un câine sau o pisică cu nevoi nutriționale speciale? Avem grijă de nevoile speciale ale animalelor cu un sistem digestiv sensibil și alergii alimentare, a celor de după sterilizare sau castrare și a animalelor de companie cu tendință de supraponderabilitate. Cauți jucării sau accesorii pentru cățelul sau pisica ta? Jucăriile și accesoriile Husse sunt realizate din materiale de cea mai bună calitate, sunt durabile și îi vor oferi animalului tău de companie ore îndelungate de distracție. Poți diversifica dieta sănătoasă și naturală a câinelui, pisicii sau calului tău cu recompense gustoase. Treats-urile pentru câini, pisici și cai sunt un plus gustos la dieta lor și o recompensă grozavă în timpul dresajului. Ai nevoie de produse de îngrijire pentru animalul tău de companie? Ajungem la șampoane, cosmetice de îngrijire, uleiuri și balsamuri cu care vei avea grijă de aspectul frumos și sănătos al câinelui, pisicii sau calului tău.