Nutriția cățelului – o dietă sănătoasă este o necesitate!

Cățelușii

În primul an de viață cățeii cresc foarte repede. Poți vedea schimbări vizibile în fizicul lor, ei deprind toate abilitățile necesare și își formează personalitățile. Primele luni sunt un moment crucial în viața cățelușului tău, care îi va influența bunăstarea și sănătatea. Dieta sănătoasă care se potrivește nevoilor cățelușului tău este un factor cheie al dezvoltării acestuia.

Cum să hrănești un pui de cățel?

Deși sunt foarte mici, cățeii tind să aibă apetitul generos. Câinii plini de energie pot arde rapid caloriile pe care le-au consumat, dar nu ar trebui să-și consume niciodată aportul zilnic de hrană într-o singură masă. Sistemul digestiv al cățelului nu este încă format complet, iar stomacul este mic și delicat. De aceea, ar trebui să împarți aportul alimentar recomandat pentru acesta în mese mai mici pe parcursul zilei. Începe cu 6 mese pe zi și crește treptat cantitatea de alimente, reducând în același timp numărul de mese. Câinilor adulți trebuie să li se ofere hrana împărțită în două mese. Oferă-i mâncarea animalului tău de companie la ore stabilite și nu lăsa bolul cu mâncare afară prea mult timp (maximum 30 de minute). Dacă acesta nu vrea să mănânce, ia castronul și încearcă mai târziu.

Recomandări pentru o nutriție potrivită cățelușilor:

VALP PLUS (Puppy) | Hrană uscată completă Super Premium, cu psyllium și fibre vegetale pentru o digestie optimă

Valp Plus este o hrană Super Premium fără grâu, recomandată cățelușilor cu sisteme digestive sensibile și/sau intoleranță la gluten. Bogată în fibre vegetale precum celuloza și psyllium pentru a stimula sănătatea și motilitatea intestinală. Conține clinoptilolit, un mineral care susține consistența scaunului și contribuie la o digestie optimă.
flora_stimuli
Digestie / Stimularea florei intestinale
wheat_gluten_free
Fără gluten de grâu
Dimensiunea rasei: Toate mărimile raselor
Proteină: 29.0% (80% Proteină animală din conţinutul total de proteină)
Conţinut de grăsime: 18.0%
Verifică

VALP DIGEST SENSITIVE (Puppy) | Hrană uscată completă Super Premium, hipoalergenică, pentru cățelușii cu sisteme digestive sensibile sau predispuși la alergii

Hrană completă fără gluten, cu carne de miel ca sursă unică de proteină animală și orez, pentru cățelușii cu sisteme digestive sensibile și/sau intoleranță la gluten. Conține clinoptilolit, un mineral care susține consistența scaunului și contribuie la o digestie optimă.
flora_stimuli
Digestie / Stimularea florei intestinale
gluten_free
Fără gluten
Dimensiunea rasei: Toate mărimile raselor
Proteină: 26.0% (75% Proteină animală din conţinutul total de proteină)
Conţinut de grăsime: 15.0%
Verifică

Mâncarea potrivită pentru cățeluși

Hrana bună pentru căței trebuie să le satisfacă nevoile nutriționale specifice, în timpul fazei de creștere și dezvoltare. Aportul corect de proteine, grăsimi și carbohidrați este necesar pentru a susține buna funcționare a organismului, iar adaosul de magneziu și calciu susține creșterea sănătoasă a oaselor și a mușchilor. Tractul digestiv delicat și neformat complet al cățelului tău are nevoie de mai multă îngrijire, iar dieta potrivită ar trebui să fie bogată în prebiotice care susține o floră intestinală benefică. Formulele bogate în calciu și fosfor pentru căței le pot îmbunătăți considerabil starea oaselor și a dinților.

 

O dietă care îndeplinește toate nevoile

Faza de creștere în dezvoltarea cățelului poate varia în funcție de rasă și dimensiunea individuală a fiecăruia. Trebuie să iei în considerare dimensiunea câinelui tău pentru a alege o dietă care i se potrivește cel mai bine. Hrana pentru rase de câini de talie mică este făcută special pentru fălcile mai mici și mai slabe. Dieta pentru câinii de rase mari este îmbogățită cu glucozamină și condroitină, care le va susține articulațiile.

Când este cazul să schimbi o dietă?

Până când ajung la un an, cățeii ar trebui hrăniți cu o formulă făcută special pentru puii de câine. Odată ce animalul tău de companie împlinește un an, poți schimba dieta cu o formulă pentru câini adulți. Acestea fiind spuse, nu ar trebui să schimbi niciodată dieta unui câine brusc. Sistemul lor digestiv necesită o perioadă de tranziție pentru a se obișnui cu noua compoziție. Începe prin a amesteca ¾ din dieta curentă cu ¼ din formula nouă. După două până la trei zile, poți trece la hrănirea câinelui cu jumătate din noua hrană amestecată cu jumătate din cea veche. După încă două zile, îi poți face un amestec care constă din ¼ din hrana actuală și ¾ din noua formulă. Întreaga perioadă de tranziție ar trebui să dureze 6 zile. În a 7-a zi ar trebui să poți oferi câinelui tău doar hrana nouă.

S-ar putea să îți fie util:

12,50 RON

SNACKS | Recompense cu miel, presate la rece, fără gluten de grâu

Îmbogățite cu L-carnitină și taurină

38,00 RON

HUSSE. Tailoring the good life

Lola

Lola are acum 4 ani și jumătate și suntem atât de bucuroși că a descoperit Husse când era doar o cățelușă. După ce a încercat alte câteva mărci premium, a suferit de tulburări de stomac, dar odată ce s-a mutat pe hrana Super Premium Husse, toate simptomele au dispărut.

Wolfie

Wolfie are 7 ani și este cel mai pofticios cățel. El și-a ales hrana favorită și mănâncă acum cu drag Sensitive Digest. Gata cu problemele de burtică!

Suntem apreciați de

Alătură-te Husse!

Obține acum Franciza ta Teritorială HUSSE, exclusivă și protejată, pentru regiunea în care locuiești!

Aplică aici

Husse – Hrană suedeză pentru câini, pisici și cai

Husse este un producător suedez de hrană pentru câini, pisici și cai, cu peste 35 de ani de experiență pe piață în întreaga lume. Obiectivul principal în cadrul Husse este promovarea unui stil de viață sănătos pentru animalele de companie și confort pentru “părinții” lor. Toată mâncarea, recompensele și suplimentele Husse sunt făcute doar din ingrediente de cea mai înaltă calitate, atent selecționate. Toate produsele sunt fabricate după formule elaborate științific și rețete tradiționale scandinave, iar liniile de producție sunt sub control veterinar constant. Lângă calitatea de top a produselor Husse, adăugăm servicii la același nivel. Reprezentanții Husse sunt pregătiți temeinic în nutriția animalelor și te vor ajuta cu plăcere să alegi dieta potrivită pentru câinele, pisica sau calul tău. Produsele Husse nu sunt disponibile în rețelele tradiționale de vânzare (magazine specializate sau nu, website-uri - altele decat site-ul official Husse din fiecare țară). Le livrăm personal direct din fabrică către clienti, astfel încât să oferim produse de cea mai înaltă calitate la prețuri competitive. Comandă mâncarea Husse pe site sau direct la consilierul tău nutrițional Husse și îți va fi livrată la ușă, la ore flexibile.

Tot ce ai nevoie pentru animalul tău de companie, într-un singur loc

La Husse vei găsi tot ce poate avea nevoie animalul tău de companie. Mâncarea uscată Husse pentru câini și pisici este baza excelentă a dietei lor – hrana uscată este formulată ca dietă echilibrată, adaptată nevoilor câinilor și pisicilor de diferite talii și în diferite etape ale vieții, de la puiuți la seniori. Ai un câine sau o pisică cu nevoi nutriționale speciale? Avem grijă de nevoile speciale ale animalelor cu un sistem digestiv sensibil și alergii alimentare, a celor de după sterilizare sau castrare și a animalelor de companie cu tendință de supraponderabilitate. Cauți jucării sau accesorii pentru cățelul sau pisica ta? Jucăriile și accesoriile Husse sunt realizate din materiale de cea mai bună calitate, sunt durabile și îi vor oferi animalului tău de companie ore îndelungate de distracție. Poți diversifica dieta sănătoasă și naturală a câinelui, pisicii sau calului tău cu recompense gustoase. Treats-urile pentru câini, pisici și cai sunt un plus gustos la dieta lor și o recompensă grozavă în timpul dresajului. Ai nevoie de produse de îngrijire pentru animalul tău de companie? Ajungem la șampoane, cosmetice de îngrijire, uleiuri și balsamuri cu care vei avea grijă de aspectul frumos și sănătos al câinelui, pisicii sau calului tău.