Scottish Fold

Rasă de pisici cu urechile îndoite

Scottish fold este o rasă de pisici de dimensiuni medii, cunoscută pentru urechile îndoite.

iconŢară de origine: Scoţia
iconCaracter: Inteligent
iconBlană: Părul scurt
iconCulori: Alb, Albastru, Crem, Roşu, Argint, Maro, Negru
iconCaracteristici distinctive: Urechile îndoite
iconSperanţă de viaţă: de la 9 la 12 ani

Pisoii de Scottish Fold

Scottish fold este o rasă de pisici inteligente şi blânde. Acestea se pot adapta cu uşurinţă la noi circumstanţe şi oameni - pisoii se acomodează în general destul de repede cu noua lor casă. Deşi rasa este cunoscută pentru urechile îndoite, merită remarcat faptul că pisoii se nasc cu urechi asemănătoare cu cele ale altor pisici, iar puiul apare între a 3-a şi a 4-a săptămână de viaţă. La fel ca în cazul oricărui alt pisoi, antrenamentul cu recompense se dovedeşte a fi cea mai eficientă tehnică de predare. Pisicile Scottish Fold au tendinţa de a se lega în mod deosebit de puternic de o singură persoană din gospodărie, dar vor primi cu plăcere afecţiune din partea oricărui membru al familiei. Aflând care membru al familiei este preferatul pisicii tale, poţi obţine rezultate şi mai bune la antrenament, deoarece pisica ta poate fi mult mai cooperantă în prezenţa celei mai de încredere persoane. Amintiţi-vă să aveţi mereu la îndemână gustări sănătoase. Acestea reprezintă o recompensă grozavă pentru o bună purtare sau pentru executarea corectă a trucurilor. Kycklingfile şi Tuna Recipe reprezintă gustări sănătoase, realizate din ingrediente sănătoase, care le vor motiva până şi pe cele mai mofturoase feline. Nu uita că o dietă sănătoasă şi echilibrată susţine creşterea şi dezvoltarea pisicuţei tale, asigurându-i nutrienţii necesari.

Nutriţia pisicii Scottish Fold

Deşi pisicilor Scottish le place să se joace, acestea nu sunt cele mai active pisici. De asemenea, le place să mănânce, aşa că trebuie să îi monitorizezi cu atenţie greutatea şi aportul zilnic de alimente. Hrăneşte-ţi zilnic pisica după un program bine stabilit şi încearcă să eviţi hrănirea ad libidum. Pisicilor nu le place să bea apă, astfel încât vor obţine aportul zilnic de lichide din hrana lor. Mâncarea umedă este foarte importantă pentru pisica ta. Bucăţile în sos de calitate înaltă sau pateurile fără conservanţi artificiali pot face parte dintr-o dietă de întreţinere grozavă şi gustoasă. Dacă pisica ta este obişnuită cu hrana uscată, îi poţi incorpora în mâncare hrană umedă. De fiecare dată când îi schimbi dieta pisicii tale, ai grijă la perioada de tranziţie, astfel încât sistemul digestiv să se poată obişnui cu noua hrană. Pisicile Scottish sunt oarecum predispuse la dureri articulare şi rigiditate - îi poţi îmbunătăţi dieta cu suplimente Artro, care susţin sănătatea articulaţiilor. Pisicile în vârstă pot fi hrănite cu o dietă bogată în glucozamină, cum ar fi Lynx Senior.

Recomandări pentru pisicile adulte Scottish Fold:

OPUS LYNX | Hrană uscată completă Super Premium, hipoalergenică, fără cereale și gluten, pentru pisici adulte cu sisteme digestive sensibile sau predispuse la alergii

Opus Lynx este o hrană completă, fără cereale și gluten, inspirată din dieta râsului sălbatic, bogată în proteine ​​și grăsimi, cu conținut scăzut de carbohidrați, fiind excelentă pentru toate pisicile, în special cele cu sistem digestiv sensibil.
grain_free
Fără Cereale
gluten_free
Fără gluten
Proteină: 40.0% (90% Proteină animală din conţinutul total de proteină)
Conţinut de grăsime: 20.0%
Verifică

EXCLUSIVE DIGEST | Hrană uscată completă Super Premium, fără gluten de grâu, pentru pisici adulte cu sisteme digestive sensibile

Hrană completă Super Premium, FĂRĂ GLUTEN, cu carne de miel și orez, ingrediente ușor digerabile pentru pisicile cu sisteme digestive sensibile și/sau predispuse la alergii.
wheat_gluten_free
Fără gluten de grâu
flora_stimuli
Digestie / Stimularea florei intestinale
Proteină: 33%
Conţinut de grăsime: 19%
Verifică

Descrierea detaliată a rasei

Scottish fold este o rasă de pisici cu urechile îndoite. Această formă devine o trăsătură distinctivă la pisoi, dupa ce împlinesc 3-4 săptămâni.

Geneză

William Ross, care locuia la o fermă în apropiere de Coupar Angus în Scoţia, a vazut în hambar o pisică albă cu o formă ciudată a urechilor. Ross a numit pisica Susie şi a păstrat-o pentru a observa daca şi puii acesteia vor avea aceeaşi formă a urechilor. Fascinat de aspectul pisicii, în 1966, William împreună cu soţia sa Marry, au început să crească pisici cu urechile îndoite, numindu-le rasa scoţiană. Ross a înregistrat rasa la Consiliul guvernatorilor pisicilor şi a lucrat împreuna cu geneticianul Pat Turner la programul de reproducere. În primii 3 ani s-au născut 76 de pisicuţe, dintre care 42 aveau urechile îndoite, iar 34 le aveau drepte. În ciuda farmecului său, rasa Scottish nu a fost acceptată pentru prezentare în Europa. Şi mai rau, în 1971, Consiliul guvernatorilor pisicilor a retras înregistrările rasei din cauza deformării membrelor şi a cozii la unele pisici, precum şi din cauza preocupării legate de dificultăţile genetice şi a problemelor cu urechile. În 1977, Scottish Fold şi-a câştigat statutul de rasă.

Aparenţe

Trăsătura distinctivă a pisicilor Scottish Fold este forma îndoită a urechilor. Deşi merită menţionat faptul că există unele cazuri de pisici Scottish cu urechile drepte. Pisicile Scottish sunt pisici cu dimensiuni medii, cu un corp robust şi un cap rotund. Au ochii mari şi larg deschişi, care în general corespund cu culoarea blănii. Pisicile Scottish Fold au picioare destul de scurte, iar coada este de lungime medie şi groasă la bază. Blana lor este densă şi elastică şi poate veni într-o mare varietate de culori, cu excepţie: lila, ciocolatiu şi punctele de culoare specifice pisicilor siameze.

Caracter

Pisicile Scottish Fold sunt cunoscute pentru tendinţa lor de a se adapta bine la diferite condiţii de viaţă. Se obişnuiesc destul de repede cu situaţii noi şi cu oamenii. Au tendinţa de a se înţelege bine cu alte animale de companie. Scottish Fold sunt pisici inteligente, blânde şi loiale. Adesea formează o legătură destul de puternică cu o singură persoană din gospodăria lor, dar nu vor respinge niciodată atenţia sau afecţiunea venită din partea unui alt membru al familiei. Scottish Fold au o voce minunată şi blândă. Le place să se joace şi au un impuls puternic de pradă, care îi menţine într-o formă fizică bună, pentru mai mult timp.

Cerinţe

Pisicile Scottish Fold sunt cunoscute pentru că au un impuls puternic de pradă şi pot avea nevoie de ceva mai multă activitate fizică decât alte pisici. Pisicile din această rasă sunt cunoscute pentru că rămân în formă pentru mai mult timp, în comparaţie cu alte rase de pisici, aşa că timpul de joacă este deosebit de important pentru această felină. Pliurile scoţiene pot arăta unele semne de rigiditate a articulaţiilor din coadă, aşa că fii foarte blând atunci când atingi coada pisicii.

Îngrijire

Blana deasă a pisicii Scottish Fold necesită o periere regulată, cel puţin o dată pe săptămână. Urechile îndoite trebuie verificate frecvent, deoarece previn apariţia oricăror infecţii sau inflamaţii. Tăierea unghiilor pisicii ajută la menţinerea acestora într-o stare curată.

Produse perfecte pentru Scottish Fold:

25,00 RON

35,50 RON

101,50 RON

81,50 RON

Nu ești sigur de ce ai nevoie?

Găsește un fel de mâncare perfect pentru animalul tău de companie sau obține un sfat de la furnizorul local.

Găsește furnizorul local

HUSSE. Tailoring the good life

Lola

Lola are acum 4 ani și jumătate și suntem atât de bucuroși că a descoperit Husse când era doar o cățelușă. După ce a încercat alte câteva mărci premium, a suferit de tulburări de stomac, dar odată ce s-a mutat pe hrana Super Premium Husse, toate simptomele au dispărut.

Wolfie

Wolfie are 7 ani și este cel mai pofticios cățel. El și-a ales hrana favorită și mănâncă acum cu drag Sensitive Digest. Gata cu problemele de burtică!

Suntem apreciați de

Alătură-te Husse!

Obține acum Franciza ta Teritorială HUSSE, exclusivă și protejată, pentru regiunea în care locuiești!

Aplică aici

Husse – Hrană suedeză pentru câini, pisici și cai

Husse este un producător suedez de hrană pentru câini, pisici și cai, cu peste 35 de ani de experiență pe piață în întreaga lume. Obiectivul principal în cadrul Husse este promovarea unui stil de viață sănătos pentru animalele de companie și confort pentru “părinții” lor. Toată mâncarea, recompensele și suplimentele Husse sunt făcute doar din ingrediente de cea mai înaltă calitate, atent selecționate. Toate produsele sunt fabricate după formule elaborate științific și rețete tradiționale scandinave, iar liniile de producție sunt sub control veterinar constant. Lângă calitatea de top a produselor Husse, adăugăm servicii la același nivel. Reprezentanții Husse sunt pregătiți temeinic în nutriția animalelor și te vor ajuta cu plăcere să alegi dieta potrivită pentru câinele, pisica sau calul tău. Produsele Husse nu sunt disponibile în rețelele tradiționale de vânzare (magazine specializate sau nu, website-uri - altele decat site-ul official Husse din fiecare țară). Le livrăm personal direct din fabrică către clienti, astfel încât să oferim produse de cea mai înaltă calitate la prețuri competitive. Comandă mâncarea Husse pe site sau direct la consilierul tău nutrițional Husse și îți va fi livrată la ușă, la ore flexibile.

Tot ce ai nevoie pentru animalul tău de companie, într-un singur loc

La Husse vei găsi tot ce poate avea nevoie animalul tău de companie. Mâncarea uscată Husse pentru câini și pisici este baza excelentă a dietei lor – hrana uscată este formulată ca dietă echilibrată, adaptată nevoilor câinilor și pisicilor de diferite talii și în diferite etape ale vieții, de la puiuți la seniori. Ai un câine sau o pisică cu nevoi nutriționale speciale? Avem grijă de nevoile speciale ale animalelor cu un sistem digestiv sensibil și alergii alimentare, a celor de după sterilizare sau castrare și a animalelor de companie cu tendință de supraponderabilitate. Cauți jucării sau accesorii pentru cățelul sau pisica ta? Jucăriile și accesoriile Husse sunt realizate din materiale de cea mai bună calitate, sunt durabile și îi vor oferi animalului tău de companie ore îndelungate de distracție. Poți diversifica dieta sănătoasă și naturală a câinelui, pisicii sau calului tău cu recompense gustoase. Treats-urile pentru câini, pisici și cai sunt un plus gustos la dieta lor și o recompensă grozavă în timpul dresajului. Ai nevoie de produse de îngrijire pentru animalul tău de companie? Ajungem la șampoane, cosmetice de îngrijire, uleiuri și balsamuri cu care vei avea grijă de aspectul frumos și sănătos al câinelui, pisicii sau calului tău.