Turkish Van

Fan al apei şi al înotului

Turkish Van este una dintre puţinele rase de pisici care a crescut în imediata apropiere a apei, ceea ce a ajutat aceste pisici să dezvolte abilităţi excelente de înot. Această rasă este excelent echipată pentru înot -  blana acestora nu are substraturi, astfel încât se usucă rapid, iar excesul de piele dintre gheare le permite să înoate mai repede.

iconŢara de origine: Turcia
iconTemperament: inteligent, jucăuş, energic, curios, curajos
iconBlană: păr lung
iconCuloare: alb cu semne colorate care nu acoperă mai mult de 20% din suprafaţa corpului
iconCaracteristici: blana albă, ochii albaştri sau chihlimbar
iconSperanţă de viaţă: de la 14 la 19 ani

Pisoii Turkish Van

Se spune că pisicile turceşti sunt una dintre cele mai inteligente rase de pisici din lume. Poţi învăţa cu uşurinţă pisoii multe trucuri. Nu uita că antrenamentele la care foloseşti recompense, au cele mai bune rezultate. Ai răbdare cu pisicuţa şi nu uita să o recompensezi atunci când execută corect o comandă. Deşi pisicile turceşti sunt considerate a fi curajoase, pisoii pot să fie timizi şi precauţi în legătura cu străinii şi cu alte animale. Socializarea timpurie a pisicilor turceşti va îmbunătăţi cu siguranţă comportamentul pisicii adulte, în jurul oamenilor şi a altor animale. În primul an de viaţă, pisicile trec printr-o creştere rapidă, astfel încât o dietă echilibrată va susţine dezvoltarea pisicuţei. Kattunge este o hrană uscată, creată special pentru nevoile pisicuţelor. Calculează aportul zilnic de hrană al pisicuţei, în funcţie de greutatea acesteia şi nu o supraalimenta.

Nutriţia pisicilor turceşti

Turkish Van este o rasă de pisici rezistente şi sănătoase în general. Pisicile turceşti sunt active din punct de vedere fizic, astfel încât au nevoie de mai multe calorii în dieta lor. Pisicile sunt carnivore prin natura lor, drept urmare au nevoie de un aport semnificativ de proteină animală. Nu uita că pisicile nu au fost obişnuite să consume apă şi îşi iau aportul de lichide din hrana lor. Hrana umedă le ajută la creşterea aportului de lichide în dieta pisicii. O dietă bine echilibrată va oferi pisicii tale toţi nutrienţii esenţiali şi nu va necesita suplimente, cu excepţia cazurilor în care medicul veterinar îţi recomandă acest lucru.

Recomandări pentru pisica turcească adultă:

GOURMET, PÂTÉ CU VÂNAT | Pate gustos pentru pisici

Gourmet este o mâncare umedă savuroasă preparată din pate delicios din carne de vânat, fiind alegerea ideală pentru o masă specială.
immune_system
Suport imunitar
balanced_nutrition
Nutriție echilibrată
Proteină: 9.0%
Conţinut de grăsime: 4.3%
Verifică

EXCLUSIVE DIGEST | Hrană uscată completă Super Premium, fără gluten de grâu, pentru pisici adulte cu sisteme digestive sensibile

Hrană completă Super Premium, FĂRĂ GLUTEN, cu carne de miel și orez, ingrediente ușor digerabile pentru pisicile cu sisteme digestive sensibile și/sau predispuse la alergii.
wheat_gluten_free
Fără gluten de grâu
flora_stimuli
Digestie / Stimularea florei intestinale
Proteină: 33%
Conţinut de grăsime: 19%
Verifică

Descrierea detaliată a pisicii Turkish Van

Turkish Van este o rasă de pisici de dimensiuni medii, care la prima vedere seamănă cu Turkish Angora. Deşi ambele rase provin din aceeaşi ţară, acestea diferă foarte mult.

Origini

Istoria acestei rase începe în Turcia, unde de ani de zile pisicile au fost modelate de condiţiile naturale ale mediului. Trăind în imediata apropiere a lacului Wan, pisicile au fost nevoite să pescuiască pentru a-şi obţine hrana, ceea ce a dus la o puternică fascinaţie pentru apă. În 1950, rasa a venit în Europa, mai exact în Marea Britanie, unde au început primele programe de reproducere din istorie. Întrucât încrucişarea pisicilor turceşti a fost interzisă, pisicile turceşti moderne sunt conectate direct cu strămoşii lor. Această rasă este protejată în momentul de faţă în Turcia, iar programul de reproducere este riguros. În 1969, rasa a fost recunoscută oficial de FIFe.

Aparenţe

La prima vedere, această pisică se aseamănă cu Angora Turcească. Pisicile turceşti sunt de dimensiuni medii. Capul este în formă triunghiulară, iar urechile sunt late şi uşor rotunjite la vârf. Blana acestor pisici este de lungime medie, mătăsoasă. În timpul iernii, pentru a oferi pisicii mai multă protecţie împotriva frigului, blana devine mai groasă şi mai pufoasă. Una dintre cele mai distinctive caracteristici ale acestei rase este cu siguranţă culoarea blănii. Pisicile turceşti au blana albă, cu semne colorate pe cap şi coadă. Blana colorată nu poate acoperi mai mult de 20% din suprafaţa corpului.

Comportament

Turkish Van este o rasă de pisici inteligente, pe care le poţi învăţa multe trucuri. Pisicile din această rasă sunt destul de vioaie, cu un instinct de vânătoare foarte puternic. Pisicile din această rasă tind să rămână active pentru o perioadă mai lungă de timp, faţă de celelalte rase. Acestea adoră să se joace şi să exploreze împrejurimile. În general, nu le este frică de străini, însă tind să păstreze distanţa. Tind să lege o relaţie strânsă cu un singur membru al familiei. Pisicile turceşti sunt destul de vorbăreţe – au o colecţie vastă de sunete în vocabularul lor, pentru a atrage atenţia stăpânilor.

Cerinţe

Pe perioada toamnei şi a iernii, blana lor devine mai pufoasă, astfel încât este recomandat să o periezi zilnic. Acest lucru va reduce semnificativ riscul apariţiei de ghemuri de blană în sistemul digestiv. Un instinct puternic de vânătoare necesită o stimulare adecvată – acestea vânează cu plăcere afară. Dacă nu ai acces la o grădină sau la un balcon, poţi folosi jucării şi te poţi juca cu pisica ta. Pisicile Turkish Van iubesc apa – fii mereu cu ochii pe pisica ta atunci când se joacă în proximitatea apei.

Îngrijire zilnică

Pisicile turceşti nu necesită un regim special de îngrijire. Pe timpul primăverii şi a verii, poţi renunţa la periatul zilnic. Nu uita de coadă - coada lungă şi stufoasă trebuie periată din când în când. Pisicile turceşti au blana groasă între degete - curăţă cu atenţie lăbuţele pisicii pentru a scăpa de excesul de murdărie. Nu uita să îi tai unghiile pisici, pentru a preveni ca acestea să se agaţe de covoare sau de mobilier.

Produse Perfecte pentru Turkish Van:

61,00 RON

135,00 RON

134,50 RON

40,40 RON

Nu ești sigur de ce ai nevoie?

Găsește un fel de mâncare perfect pentru animalul tău de companie sau obține un sfat de la furnizorul local.

Găsește furnizorul local

HUSSE. Tailoring the good life

Lola

Lola are acum 4 ani și jumătate și suntem atât de bucuroși că a descoperit Husse când era doar o cățelușă. După ce a încercat alte câteva mărci premium, a suferit de tulburări de stomac, dar odată ce s-a mutat pe hrana Super Premium Husse, toate simptomele au dispărut.

Wolfie

Wolfie are 7 ani și este cel mai pofticios cățel. El și-a ales hrana favorită și mănâncă acum cu drag Sensitive Digest. Gata cu problemele de burtică!

Suntem apreciați de

Alătură-te Husse!

Obține acum Franciza ta Teritorială HUSSE, exclusivă și protejată, pentru regiunea în care locuiești!

Aplică aici

Husse – Hrană suedeză pentru câini, pisici și cai

Husse este un producător suedez de hrană pentru câini, pisici și cai, cu peste 35 de ani de experiență pe piață în întreaga lume. Obiectivul principal în cadrul Husse este promovarea unui stil de viață sănătos pentru animalele de companie și confort pentru “părinții” lor. Toată mâncarea, recompensele și suplimentele Husse sunt făcute doar din ingrediente de cea mai înaltă calitate, atent selecționate. Toate produsele sunt fabricate după formule elaborate științific și rețete tradiționale scandinave, iar liniile de producție sunt sub control veterinar constant. Lângă calitatea de top a produselor Husse, adăugăm servicii la același nivel. Reprezentanții Husse sunt pregătiți temeinic în nutriția animalelor și te vor ajuta cu plăcere să alegi dieta potrivită pentru câinele, pisica sau calul tău. Produsele Husse nu sunt disponibile în rețelele tradiționale de vânzare (magazine specializate sau nu, website-uri - altele decat site-ul official Husse din fiecare țară). Le livrăm personal direct din fabrică către clienti, astfel încât să oferim produse de cea mai înaltă calitate la prețuri competitive. Comandă mâncarea Husse pe site sau direct la consilierul tău nutrițional Husse și îți va fi livrată la ușă, la ore flexibile.

Tot ce ai nevoie pentru animalul tău de companie, într-un singur loc

La Husse vei găsi tot ce poate avea nevoie animalul tău de companie. Mâncarea uscată Husse pentru câini și pisici este baza excelentă a dietei lor – hrana uscată este formulată ca dietă echilibrată, adaptată nevoilor câinilor și pisicilor de diferite talii și în diferite etape ale vieții, de la puiuți la seniori. Ai un câine sau o pisică cu nevoi nutriționale speciale? Avem grijă de nevoile speciale ale animalelor cu un sistem digestiv sensibil și alergii alimentare, a celor de după sterilizare sau castrare și a animalelor de companie cu tendință de supraponderabilitate. Cauți jucării sau accesorii pentru cățelul sau pisica ta? Jucăriile și accesoriile Husse sunt realizate din materiale de cea mai bună calitate, sunt durabile și îi vor oferi animalului tău de companie ore îndelungate de distracție. Poți diversifica dieta sănătoasă și naturală a câinelui, pisicii sau calului tău cu recompense gustoase. Treats-urile pentru câini, pisici și cai sunt un plus gustos la dieta lor și o recompensă grozavă în timpul dresajului. Ai nevoie de produse de îngrijire pentru animalul tău de companie? Ajungem la șampoane, cosmetice de îngrijire, uleiuri și balsamuri cu care vei avea grijă de aspectul frumos și sănătos al câinelui, pisicii sau calului tău.