Pisica Persană

Una dintre cele mai renumite rase de pisici, recunoscute pentru botul lor scurt şi plat

Pisica Persană este o rasă de pisici cu părul lung, care este cel mai bine cunoscută pentru botul său scurt. Pisicile Persane sunt considerate una dintre cele mai vechi rase de pisici.

iconŢara de origine: Iran
iconPersonalitate: : Blând, Afectuos, Inteligent, Calm
iconBlana: Păr lung
iconCulori: Alb, Roşu, Negru, Albastru, Crem, Tabby
iconCaracteristici: Bot scurt
iconSperanţa de viaţă: de la 10 la 17 ani

Pisoii de pisică Persană

Pisoii de pisică Persană sunt nişte creaturi blânde. Atunci când aduci pisoiul acasă, asigură-te că poţi să îi oferi un spaţiu sigur, în care pisica ta să se poată simţi în siguranţă. Nu îţi lăsa pisica nesupravegheată atunci când explorează noua locuinţă. Pisicile Persane se ataşează foarte tare de familia lor şi de oameni, astfel încât este important să îi acorzi timpul necesar pentru a crea o legătură cu tine. Pe măsură ce aceste pisici trec printr-o perioadă de creştere rapidă în primul an de viaţă, este important să îi oferi o dietă sănătoasă şi echilibrată. Kattunge din gama Husse este o hrană uscată bogată în proteine, care conţine toţi nutrienţii esenţiali de care are nevoie o pisică pentru a creşte.

Nutriţia pisicilor Persane

Alegerea unei diete sănătoase pentru pisica ta Persană poate să fie destul de provocatoare. Pisicile din această rasă sunt predispuse la probleme digestive, astfel încât este recomandat să îi oferi o hrană uscată, concepută special pentru felinele cu sistem digestiv sensibil. Exclusive Digest din gama Husse este o hrană uscată pe bază de miel şi orez şi poate să fie folosită şi pentru pisicile care au alergii, avand o unică sursă de proteină. Datorită botului lor plat şi a maxilarului scurt, pisicile Persane pot întâmpina unele dificultăţi în a mânca hrana uscată. Poţi adăuga uleiul de somon Laxolja peste hrana uscată a pisicii tale, pentru a putea să o mestece mai bine, de asemenea, în acest fel îi suplimentezi dieta pisicii cu acizi graşi Omega-3 şi Omega-6, care ajută la sănătatea blănii. Monitorizează felul în care pisica ta mănâncă, iar dacă dă semne că are dificultăţi în a mânca, încercaţi să treceţi la o dietă echilibrată cu hrană umedă. Pate Adult din gama Husse poate să fie o bază excelentă pentru hrana umedă a pisicii tale.

Recomandări pentru pisicile Persane adulte:

EXCLUSIVE DIGEST | Hrană uscată completă Super Premium, fără gluten de grâu, pentru pisici adulte cu sisteme digestive sensibile

Hrană completă Super Premium, FĂRĂ GLUTEN, cu carne de miel și orez, ingrediente ușor digerabile pentru pisicile cu sisteme digestive sensibile și/sau predispuse la alergii.
wheat_gluten_free
Fără gluten de grâu
flora_stimuli
Digestie / Stimularea florei intestinale
Proteină: 33%
Conţinut de grăsime: 19%
Verifică

OPUS LYNX | Hrană uscată completă Super Premium, hipoalergenică, fără cereale și gluten, pentru pisici adulte cu sisteme digestive sensibile sau predispuse la alergii

Opus Lynx este o hrană completă, fără cereale și gluten, inspirată din dieta râsului sălbatic, bogată în proteine ​​și grăsimi, cu conținut scăzut de carbohidrați, fiind excelentă pentru toate pisicile, în special cele cu sistem digestiv sensibil.
grain_free
Fără Cereale
gluten_free
Fără gluten
Proteină: 40.0% (90% Proteină animală din conţinutul total de proteină)
Conţinut de grăsime: 20.0%
Verifică

Descrierea detaliată a pisicii Persane

Pisicile Persane sunt o rasă de pisici de dimensuni medii spre mari, cu blana lungă şi mătăsoasă. Această rasă de pisici nu poate să fie confundată cu altă rasă, acestea au botul scurt, cu ochii mari şi rotunzi.

Geneză

Deşi originile exacte ale pisicilor cu părul lung nu sunt exacte, pisica Persană este considerată una dintre cele mai vechi rase de pisici din lume. Originară din leagănul civilizaţiei, Mesopotamia, această pisică a fost cel mai probabil rezultatul unei mutaţii naturale. Se crede că pisicile Persane trăiesc alături de oameni de aproape 500 de ani. Primele înregistrări despre pisicile cu păr lung din Europa datează din 1620, când călătorul Pietro Della Valle a adus o pisică cu blana lungă şi mătăsoasă, cenuşie. Acestea se pot găsi astăzi în peste 110 variante de culori.

Aparenţe

Pisicile persane sunt recunoscute pentru botul lor scurt, ceea ce le poate face să pară că au faţa plată. Această rasă de pisici are ochi rotunzi, largi, care corespund cu culoarea blanii, urechi mici, rotunjite la vârf. Pisicile Persane au picioare scurte, groase şi puternice, cu labe mari şi ferme. Această rasă are o coadă scurtă şi pufoasă, care se rotunjeşte la vârf. Pisicile Persane pot avea o varietate de culori, nuanţe şi modele.

Comportament

Aceste pisici sunt extrem de blânde, calme şi afectuase. Sunt extrem de inteligente, docile şi sunt animale de companie extrem de calme. Acestei pisici nu îi place să iasă prea mult afară, de aceea preferă să stea în casă şi să lenevească pe canapea. Pisicile Persane sunt foarte comode, acestea se obişnuiesc cu programul tău şi preferă să nu apara prea multe schimbări în decursul zilei. În ciuda naturii lor afectuase, pisicile Persane sunt foarte pretenţioase în ceea ce priveşte alegerea persoanei pe care să o iubească. Această rasă este recunoscută pentru faptul că îşi rezervă toată atenţia pentru membrii familiei lor şi pentru câteva persoane din afara familiei, pe care le văd mai des.

Cerinţe

Fiind una dintre cele mai domesticite rase de pisici, pisicile Persane se simt cel mai bine atunci când sunt ţinute doar în interior. Blana lor lungă şi mătăsoasă nu se descurcă bine cu murdăria şi se poate încurca. Pisicile persane nu sunt prea pasionate de cățărare, aşa că nu sunt necesari copaci înalţi. Nisipul din litieră se poate prinde cu uşurinţă de blana pisicii - curăţă zilnic litiera a felinei, altfel pisica ta ar putea înceta să o mai folosească.

Îngrijire zilnică

Pisicile Persane necesită o îngrijire zilnică a blănii. Acestea trebuie periate în fiecare zi, deoarece se pot murdări şi încurca cu uşurinţă. Băile lunare pentru pisica ta o vor ajuta să-şi menţină blana în cea mai bună formă. De la pisicile Persane te poţi aştepta la lacrimarea excesivă - şterge zona de sub ochi zilnic pentru a preveni formarea petelor de lacrimi. Această rasă are labe mari, cu smocuri de păr care le cresc între labe. Verifică zilnic pernuţele pisicii tale pentru a elimina nisipul şi murdăria.

Produsele perfecte pentru pisica Persană:

79,00 RON

65,50 RON

57,50 RON

267,00 RON

Nu ești sigur de ce ai nevoie?

Găsește un fel de mâncare perfect pentru animalul tău de companie sau obține un sfat de la furnizorul local.

Găsește furnizorul local

HUSSE. Tailoring the good life

Lola

Lola are acum 4 ani și jumătate și suntem atât de bucuroși că a descoperit Husse când era doar o cățelușă. După ce a încercat alte câteva mărci premium, a suferit de tulburări de stomac, dar odată ce s-a mutat pe hrana Super Premium Husse, toate simptomele au dispărut.

Wolfie

Wolfie are 7 ani și este cel mai pofticios cățel. El și-a ales hrana favorită și mănâncă acum cu drag Sensitive Digest. Gata cu problemele de burtică!

Suntem apreciați de

Alătură-te Husse!

Obține acum Franciza ta Teritorială HUSSE, exclusivă și protejată, pentru regiunea în care locuiești!

Aplică aici

Husse – Hrană suedeză pentru câini, pisici și cai

Husse este un producător suedez de hrană pentru câini, pisici și cai, cu peste 35 de ani de experiență pe piață în întreaga lume. Obiectivul principal în cadrul Husse este promovarea unui stil de viață sănătos pentru animalele de companie și confort pentru “părinții” lor. Toată mâncarea, recompensele și suplimentele Husse sunt făcute doar din ingrediente de cea mai înaltă calitate, atent selecționate. Toate produsele sunt fabricate după formule elaborate științific și rețete tradiționale scandinave, iar liniile de producție sunt sub control veterinar constant. Lângă calitatea de top a produselor Husse, adăugăm servicii la același nivel. Reprezentanții Husse sunt pregătiți temeinic în nutriția animalelor și te vor ajuta cu plăcere să alegi dieta potrivită pentru câinele, pisica sau calul tău. Produsele Husse nu sunt disponibile în rețelele tradiționale de vânzare (magazine specializate sau nu, website-uri - altele decat site-ul official Husse din fiecare țară). Le livrăm personal direct din fabrică către clienti, astfel încât să oferim produse de cea mai înaltă calitate la prețuri competitive. Comandă mâncarea Husse pe site sau direct la consilierul tău nutrițional Husse și îți va fi livrată la ușă, la ore flexibile.

Tot ce ai nevoie pentru animalul tău de companie, într-un singur loc

La Husse vei găsi tot ce poate avea nevoie animalul tău de companie. Mâncarea uscată Husse pentru câini și pisici este baza excelentă a dietei lor – hrana uscată este formulată ca dietă echilibrată, adaptată nevoilor câinilor și pisicilor de diferite talii și în diferite etape ale vieții, de la puiuți la seniori. Ai un câine sau o pisică cu nevoi nutriționale speciale? Avem grijă de nevoile speciale ale animalelor cu un sistem digestiv sensibil și alergii alimentare, a celor de după sterilizare sau castrare și a animalelor de companie cu tendință de supraponderabilitate. Cauți jucării sau accesorii pentru cățelul sau pisica ta? Jucăriile și accesoriile Husse sunt realizate din materiale de cea mai bună calitate, sunt durabile și îi vor oferi animalului tău de companie ore îndelungate de distracție. Poți diversifica dieta sănătoasă și naturală a câinelui, pisicii sau calului tău cu recompense gustoase. Treats-urile pentru câini, pisici și cai sunt un plus gustos la dieta lor și o recompensă grozavă în timpul dresajului. Ai nevoie de produse de îngrijire pentru animalul tău de companie? Ajungem la șampoane, cosmetice de îngrijire, uleiuri și balsamuri cu care vei avea grijă de aspectul frumos și sănătos al câinelui, pisicii sau calului tău.