Pudel

Mândri și grozavi animatori, cu o blană abundentă

Pudelii vin în trei variante. Există un Pudel standard, un Pudel miniatural și un Pudel „de jucărie” care variază doar în mărime. Pudelul standard este cel mai vechi dintre toate cele trei tipuri. În loc de blana tipică, Pudelii au păr lung, mereu în creștere, care nu cade, motiv pentru care au fost clasificați drept hipoalergenici.

icon Țara de origine : Germania, Franța
iconClasificare FCI: Grupa 9, Secțiunea 2 Pudel #172
iconTemperament: Inteligent, Alert, Activ, Fidel, Instinctual, Dresabil
iconCulori: negru, Alb, Crem, Negru, Alb-Negru, Albastru, Gri, Argintiu, Maro, Roșu, Portocaliu-Caisa
iconGreutate: Femele: 18–23 kg, Masculi: 23–25 kg
iconÎnălțime: Pudel de „jucărie”: 24 – 28 cm, Pudel miniatural: 28 – 35 cm, Pudel standard: 45 – 60 cm
iconSperanța de viață: de la 12 la 15 ani

Puii de Pudel

Pudelii sunt considerați a fi una dintre cele mai inteligente rase de câini. Datorită inteligenței lor superioare, Pudelii răspund de obicei bine la dresaj. Acești câini cu energie multă ar trebui să primească un exercițiu fizic înainte de orice antrenament, astfel încât să fie pe deplin concentrați pe învățarea de noi abilități. Ei îndeplinesc sarcini și trucuri grozave, dacă sunt dresați bine în această direcție. În ciuda faptului că sunt o rasă destul de inteligentă, Pudelii pot întâmpina dificultăți în socializare. Socializarea câinelui tău la o vârstă fragedă, atât cu alți câini, animale și oameni, poate îmbunătăți mult comportamentul său la vârsta adultă. Deoarece părul Pudelilor crește constant, aceștia necesită îngrijire și tratament regulat. Cățeii de Pudel ar trebui să urmeze un dresaj de îngrijire, pentru a-i obișnui să le le fie atinse labele și tuns părul. Ar trebui să-i alegi dieta în funcție de mărimea sa. Pentru cățeii „de jucărie” și Pudel miniatural cel mai bine este să alegi o dietă care vizează în mod special câinii de talie mică, cum ar fi Valp Mini. Pentru un cățeluș Pudel standard, Valp din gama Husse va fi o alegere excelentă.

Nutriția Pudelilor

Pudelii pot avea sensibilități incredibile, de intensități diferite, inclusiv la alimente. Este vital să alegi întotdeauna o dietă de înaltă calitate, făcută din ingrediente naturale. Pudelii pot da semne de intoleranță sau sensibilitate alimentară, în special pentru formulele care conțin gluten. Trecerea la diete fără gluten care vizează sistemele digestive sensibile, se poate dovedi o alegere benefică pentru sănătatea generală a Pudelului tău. Optimal Sensitive cu orez și pui este o alegere excelentă dacă dorești să schimbi dieta câinelui tău. Ține minte întotdeauna să introduci noua mâncare treptat, amestecând-o cu dieta veche. Ori de câte ori câinele tău prezintă semne de intoleranță sau sensibilitate alimentară chiar și după trecerea la o formulă fără gluten, ar trebui introdusă o dietă de eliminare. Ar trebui să îți hrănești câinele cu o nouă sursă alimentară de proteine și carbohidrați timp de 12 săptămâni, pentru a vedea dacă simptomele se diminuează sau dacă dispar. Digest din gama Husse, este o formula cu miel și orez, este o bază excelentă pentru o dietă de eliminare. Pudelii sunt predispuși la dilatare gastrică-volvulus, care apare atunci când răsucirea stomacului determină acumularea de gaze în exces sau este declanșată de o astfel de apariție. Riscul de GDV este crescut cu mâncatul rapid, sau cu castronul câinelui ridicat de la sol. Utilizarea unui bol cu hrănire lentă, cum ar fi Skal din gama Husse, poate scădea șansele de apariție a GDV.


Recomandări pentru Pudelii adulți:

OPTIMAL SENSITIVE | Hrană uscată completă Super Premium, fără gluten, concepută pentru câinii cu nevoi crescute de energie

Sensitive Optimal este un produs fără gluten potrivit pentru câinii care au sensibilități digestive. O formulă cu conținut energetic mai mare, potrivită pentru câinii cu cerințe energetice mai mari și normale, îmbogățită cu glucozamină și condroitină pentru a susține sănătatea articulațiilor.
gluten_free
Fără Gluten
energy_plus
Energie+
Dimensiunea rasei: Toate mărimile raselor
Proteină: 26.0% (82% Proteină animală din conţinutul total de proteină)
Conţinut de grăsime: 16.0%
Verifică

DIGEST SENSITIVE | Hrană uscată completă Super Premium, fără gluten, pentru câini cu sensibilități digestive sau predispuși la alergii

Sensitive Digest este o hrană Super Premium, fără gluten, cu surse limitate de proteine ​​animale, potrivită pentru câinii predispuși la alergii și/sau care au sisteme digestive sensibile. Proteina de miel, cunoscută că declanșează mai puține alergii, este singura sursă de proteină animală din formulă.
gluten_free
Fără Gluten
hypo_allergenic
Hipoalergenic
Dimensiunea rasei: Rase de talie mică , rase de talie medie
Proteină: 23.0% (72.5% Proteină animală din conţinutul total de proteină)
Conţinut de grăsime: 14.0%
Verifică

Descrierea detaliată a Pudelilor

Pudelii vin în trei variante de dimensiuni, aferente dimensiunilor mici și medii ale raselor de câini. Aceștia au o blană lungă, care crește constant și năpârlesc foarte rar. Pudelul a devenit câinele național al Franței.

Geneza

Deși Pudelul a fost revendicat de către Franța drept câine național, această rasă a luat naștere în Germania, ca un câine de vânătoare de rațe. Această rasă de câini are blana creață, care îi protejează de condiții meteorologice variate. Și datorită inteligenței lor remarcabile, ani de zile, Pudelii au fost considerați câini de vânătoare excepționali. Pe atunci, chiar și modelele caracteristice de ras aveau motivații practice. Deoarece vânătorii aveau nevoie de câini abili, chiar și atunci când înotau, raderea picioarelor, gâtului și cozii a asigurat o libertate completă de mișcare în apă. Smocuri rotunjite de blană lăsate pe șolduri, piept și articulații au servit drept protecție împotriva frigului în zonele vitale ale corpului. Cu aspectul lor original, Pudelii au fost o alegere interesantă de câine de companie pentru mulți nobili din Franța și mai târziu din toată Europa. Atât aspectul neconvențional al rasei, cât și capacitatea ridicată de răspundere la dresaj au făcut-o un mare animator, ceea ce a condus la asocierea îndelungată a Pudelilor cu circul european.

Aspectul

Pudelii au o construcție dreaptă și sunt bine proporționați. Blana lor are un singur strat de bucle dense care năpârlește minimal. Părul scurt ar trebui să formeze bucle strânse, aproape de corp. Pudelii pot veni într-o mare varietate de culori, atâta timp cât toată blana este de o singură culoare. Această rasă de câini are un cap destul de lung și îngust, cu botul delicat, ochi de formă ovală și urechi care se pliază aproape de cap. Pudelii sunt împerecheați într-o varietate de tipuri, care se disting prin înălțimea adultului la greabăn. Dimensiunea ar trebui să fie singura diferență între Pudelii standard, miniaturali și „de jucărie”.

Comportamentul

Pudelii sunt câini foarte inteligenți și ușor de dresat. Sunt destul de agili, energici, inteligenți și recunoscători. Această rasă este foarte sociabilă și orientată spre oameni, iar dacă un Pudel vede dresajul ca fiind distractiv și pozitiv, acest câine va fi fericit să facă pe placul proprietarului. Pudelii sunt atletici și nerăbdători, sunt câini sportivi uimitori, învață rapid trucuri și sunt animatori care fac cu ușurință pe plac. Acești câini excelează într-o varietate de sporturi canine, cum ar fi Agilitatea, Urmărirea sau Ascultarea. Pudelii tipici ar trebui să fie rezervați cu străinii, la început, dar cu timpul ar trebui să devină prietenoși, dacă persoana nouă nu reprezintă un pericol. Pudelii nu sunt teritoriali sau în mod deosebit agresivi, însă câinii bine îngrijiți si iubiți vor da dovadă de devotament și loialitate – oricând își vor vedea stăpânul în pericol, vor deveni protectori. În general, Pudelii sunt liniștiți, calmi și iubitori.

Cerințe

Ca niște câini inteligenți și energici, Pudelii au nevoie atât de exerciții fizice, cât și mentale, pentru a se menține sănătoși, într-o formă bună. Acești câini adoră să fie ocupați și sunt dornici de orice formă de exerciții. Le place în special înotul, cu istoria lor de a recupera rațe din apă. Crescuți ca și câini de vânătoare, ei vor fi mai mult decât fericiți să se joace „Aport” cu orice jucărie, bastoane sau mingii, deoarece este o modalitate excelentă de a-i exercita atât fizic, cât și mental.

Îngrijire zilnică

Cu părul lor lung și în continuă creștere, Pudelii au nevoie de periaj zilnic pentru a preveni mătuirea blănii. Este necesar să periezi blana bine, până la rădăcini, altfel părul se poate încurca la bază și va trebui să fie ras aproape de piele. În afară de periajul obișnuit, blana care este în creștere continuă necesită tundere și spălare la fiecare 4-6 săptămâni. Timpul estimat petrecut pentru îngrijirea unui Pudel standard ajunge la 10 ore pe săptămână.

Produsele perfefcte pentru Pudeli:

57,50 RON

56,50 RON

FRISBEE | Jucăria perfectă pentru câini

Încurajează jocul intercativ

23,00 RON

Nu ești sigur de ce ai nevoie?

Găsește un fel de mâncare perfect pentru animalul tău de companie sau obține un sfat de la furnizorul local.

Găsește furnizorul local

HUSSE. Tailoring the good life

Lola

Lola are acum 4 ani și jumătate și suntem atât de bucuroși că a descoperit Husse când era doar o cățelușă. După ce a încercat alte câteva mărci premium, a suferit de tulburări de stomac, dar odată ce s-a mutat pe hrana Super Premium Husse, toate simptomele au dispărut.

Wolfie

Wolfie are 7 ani și este cel mai pofticios cățel. El și-a ales hrana favorită și mănâncă acum cu drag Sensitive Digest. Gata cu problemele de burtică!

Suntem apreciați de

Alătură-te Husse!

Obține acum Franciza ta Teritorială HUSSE, exclusivă și protejată, pentru regiunea în care locuiești!

Aplică aici

Husse – Hrană suedeză pentru câini, pisici și cai

Husse este un producător suedez de hrană pentru câini, pisici și cai, cu peste 35 de ani de experiență pe piață în întreaga lume. Obiectivul principal în cadrul Husse este promovarea unui stil de viață sănătos pentru animalele de companie și confort pentru “părinții” lor. Toată mâncarea, recompensele și suplimentele Husse sunt făcute doar din ingrediente de cea mai înaltă calitate, atent selecționate. Toate produsele sunt fabricate după formule elaborate științific și rețete tradiționale scandinave, iar liniile de producție sunt sub control veterinar constant. Lângă calitatea de top a produselor Husse, adăugăm servicii la același nivel. Reprezentanții Husse sunt pregătiți temeinic în nutriția animalelor și te vor ajuta cu plăcere să alegi dieta potrivită pentru câinele, pisica sau calul tău. Produsele Husse nu sunt disponibile în rețelele tradiționale de vânzare (magazine specializate sau nu, website-uri - altele decat site-ul official Husse din fiecare țară). Le livrăm personal direct din fabrică către clienti, astfel încât să oferim produse de cea mai înaltă calitate la prețuri competitive. Comandă mâncarea Husse pe site sau direct la consilierul tău nutrițional Husse și îți va fi livrată la ușă, la ore flexibile.

Tot ce ai nevoie pentru animalul tău de companie, într-un singur loc

La Husse vei găsi tot ce poate avea nevoie animalul tău de companie. Mâncarea uscată Husse pentru câini și pisici este baza excelentă a dietei lor – hrana uscată este formulată ca dietă echilibrată, adaptată nevoilor câinilor și pisicilor de diferite talii și în diferite etape ale vieții, de la puiuți la seniori. Ai un câine sau o pisică cu nevoi nutriționale speciale? Avem grijă de nevoile speciale ale animalelor cu un sistem digestiv sensibil și alergii alimentare, a celor de după sterilizare sau castrare și a animalelor de companie cu tendință de supraponderabilitate. Cauți jucării sau accesorii pentru cățelul sau pisica ta? Jucăriile și accesoriile Husse sunt realizate din materiale de cea mai bună calitate, sunt durabile și îi vor oferi animalului tău de companie ore îndelungate de distracție. Poți diversifica dieta sănătoasă și naturală a câinelui, pisicii sau calului tău cu recompense gustoase. Treats-urile pentru câini, pisici și cai sunt un plus gustos la dieta lor și o recompensă grozavă în timpul dresajului. Ai nevoie de produse de îngrijire pentru animalul tău de companie? Ajungem la șampoane, cosmetice de îngrijire, uleiuri și balsamuri cu care vei avea grijă de aspectul frumos și sănătos al câinelui, pisicii sau calului tău.