Trucuri simple pentru a-ţi dresa pisica

PisicăDistracţie

Se spune că pisicile nu sunt acele animale de companie care pot fi învăţate orice. Deşi dresarea unei pisici este mult mai provocatoare şi necesită mai multă răbdare, prin utilizarea unor tehnici potrivite şi a unor trucuri uşoare, cu siguranţă pisica vă va impresiona prietenii şi familia.

Cum să pregăteşti pisica pentru antrenament

Pisicile îşi pot menţine atenţia asupra unui lucru pentru o perioadă scurtă de timp, acestea îşi pot pierde rapid interesul pe durata unei sesiuni de antrenament. Este de preferat să planifici sesiuni de antrenament mai scurte, dar mai frecvente şi să oferi întotdeauna o recompensă gustoasă pentru orice progres realizat. Gustările vor face ca antrenamentele să decurgă mult mai uşor. Pocnitul din degete poate reprezenta semnalizarea unui comportament corect. Nu uita să îţi recompensezi pisica cu gustări, pocnitul din degete reprezintă doar un semnal, nu şi o recompensă. Sunetul pocnitului din degete poate să fie puţin puternic şi poate speria pisicile mai timide. Ţine pumnul închis pentru a opri sunetul. Fiecare truc ar trebui să aibă o comandă vocală unică, cum ar fi ,,şezi”, ,,laba”, ,,preluare”. Ai răbdare şi nu renunţa atunci când nu vezi rezultate imediate. Pisicile mai tinere vor învăţa mai rapid trucuri decât cele adulte sau în vârstă, dar asta nu înseamnă că nu poţi învăţa o pisică adultă lucruri.

Pocnitul din degete şi recompensele gustoase vor face antrenamenele mai uşoare

Lăbuţele

Probabil cel mai uşor truc pe care îl poate învăţa pisica ta este un truc cu lăbuţele. ,,Dă lăbuţa” este o modalitate excelentă de a-ţi face pisica confortabilă să se joace cu tine – poate fi util în timpul tăierii unghiilor sau la controalele veterinare. Pentru învăţarea acestui truc, te poţi folosi de pocnitul din degete sau de recompense. De asemenea, te poti folosi doar de snacksuri. Dă o comandă, de exemplu ,,Lăbuţa!” sau ,, Dă lăbuţa!” şi la început ridică uşor lăbuţa pisicii. Pocneşte din degete, oferă o recompensă, apoi pune lăbuţa pisicii la loc pe pământ. Laudă-ţi pisica. Repetă acest lucru până când pisica ta execută singură.

Produse recomandate pentru antrenamentul pisicii tale:

TREATS | Gustări moi și delicioase cu pui și merisoare, pentru pisici

Recompense moi și gustoase cu pui și merișoare. Gustări savuroase formulate pentru susținerea sistemului urinar.
chicken
Carne de pui
cranberry
Merișoare
Proteină: 19%
Conţinut de grăsime: 5%
Verifică

KYCKLINGFILÉ | File de pui delicios, gătit la cuptor, pentru pisici

File de pui, o recompensă sănătoasă, gătită la cuptor. Gustări delicioase, bogate în proteine, ideale pentru pisicile pretențioase.
high_quality_protein
Conținut ridicat de proteine
grain_free
Fără cereale
Proteină: 48.0%
Conţinut de grăsime: 2.0%
Verifică

Şezi

Pentru a învăţa acest truc, ai nevoie de gustările preferate ale pisicii tale. Arată-i pisicii tale o recompensă pe care să o aduci cât mai aproape de capul acesteia, apoi rosteşte comanda ,,Şezi!”. Pentru a-şi putea menţine atenţia către gustare, pisica ta va trebui să ridice capul, ceea ce va schimba centrul de greutate al corpului său. Pentru a putea observa mai uşor gustarea, pisica va fi nevoită să se aşeze. Dacă aceasta se aşează, semnalează cu pocnitul din degete şi oferă-i recompense.

Dacă pisica ta se aşează, semnalează cu pocnitul din degete şi recompenseaz-o cu gustări.

Aport

Predarea unei comenzi precum ,,Aport” poate ajuta la creşterea nivelului de activitate în rutina zilnică a pisicii. Pentru acest truc, alege o jucărie pe care pisica ta o poate prelua uşor cu dinţii. La început, aruncă jucăria mai aproape de tine, în timp ce dai comanda ,,Aport!”. Deşi pisicile adoră să urmărească jucăriile pe care le arunci, nu sunt prea înclinate să le şi aducă înapoi. Răbdarea şi încurajările pot face minuni.

Aminteşte-ţi să ai mereu răbdare, în special atunci când lucrezi cu o pisică adultă sau cu una senioară. Întotdeana recompensează-ţi felina atunci când execută corect o comandă, însă nu uita de surplusul de calorii pe care îl aduce gustarea. Nu îi oferii pisicii prea multe gustări într-o zi, surplusul de energie poate duce la creşterea în greutate.

Alte produse pentru distracţia cu pisicile:

35,50 RON

20,50 RON

25,00 RON

97,00 RON

Află mai multe despre un stil de viaţă sănătos

HUSSE. Tailoring the good life

Lola

Lola are acum 4 ani și jumătate și suntem atât de bucuroși că a descoperit Husse când era doar o cățelușă. După ce a încercat alte câteva mărci premium, a suferit de tulburări de stomac, dar odată ce s-a mutat pe hrana Super Premium Husse, toate simptomele au dispărut.

Wolfie

Wolfie are 7 ani și este cel mai pofticios cățel. El și-a ales hrana favorită și mănâncă acum cu drag Sensitive Digest. Gata cu problemele de burtică!

Suntem apreciați de

Alătură-te Husse!

Obține acum Franciza ta Teritorială HUSSE, exclusivă și protejată, pentru regiunea în care locuiești!

Aplică aici

Husse – Hrană suedeză pentru câini, pisici și cai

Husse este un producător suedez de hrană pentru câini, pisici și cai, cu peste 35 de ani de experiență pe piață în întreaga lume. Obiectivul principal în cadrul Husse este promovarea unui stil de viață sănătos pentru animalele de companie și confort pentru “părinții” lor. Toată mâncarea, recompensele și suplimentele Husse sunt făcute doar din ingrediente de cea mai înaltă calitate, atent selecționate. Toate produsele sunt fabricate după formule elaborate științific și rețete tradiționale scandinave, iar liniile de producție sunt sub control veterinar constant. Lângă calitatea de top a produselor Husse, adăugăm servicii la același nivel. Reprezentanții Husse sunt pregătiți temeinic în nutriția animalelor și te vor ajuta cu plăcere să alegi dieta potrivită pentru câinele, pisica sau calul tău. Produsele Husse nu sunt disponibile în rețelele tradiționale de vânzare (magazine specializate sau nu, website-uri - altele decat site-ul official Husse din fiecare țară). Le livrăm personal direct din fabrică către clienti, astfel încât să oferim produse de cea mai înaltă calitate la prețuri competitive. Comandă mâncarea Husse pe site sau direct la consilierul tău nutrițional Husse și îți va fi livrată la ușă, la ore flexibile.

Tot ce ai nevoie pentru animalul tău de companie, într-un singur loc

La Husse vei găsi tot ce poate avea nevoie animalul tău de companie. Mâncarea uscată Husse pentru câini și pisici este baza excelentă a dietei lor – hrana uscată este formulată ca dietă echilibrată, adaptată nevoilor câinilor și pisicilor de diferite talii și în diferite etape ale vieții, de la puiuți la seniori. Ai un câine sau o pisică cu nevoi nutriționale speciale? Avem grijă de nevoile speciale ale animalelor cu un sistem digestiv sensibil și alergii alimentare, a celor de după sterilizare sau castrare și a animalelor de companie cu tendință de supraponderabilitate. Cauți jucării sau accesorii pentru cățelul sau pisica ta? Jucăriile și accesoriile Husse sunt realizate din materiale de cea mai bună calitate, sunt durabile și îi vor oferi animalului tău de companie ore îndelungate de distracție. Poți diversifica dieta sănătoasă și naturală a câinelui, pisicii sau calului tău cu recompense gustoase. Treats-urile pentru câini, pisici și cai sunt un plus gustos la dieta lor și o recompensă grozavă în timpul dresajului. Ai nevoie de produse de îngrijire pentru animalul tău de companie? Ajungem la șampoane, cosmetice de îngrijire, uleiuri și balsamuri cu care vei avea grijă de aspectul frumos și sănătos al câinelui, pisicii sau calului tău.