De ce pisicile sterilizate cresc în greutate? Care este cea mai bună dietă pentru pisicile sterilizate?

SterilizateSupraponderale

Sterilizarea și castrarea pisicilor poate provoca un dezechilibru hormonal. Se spune că pisicile sterilizare au şanse de 3-4 ori mai mari să crească în greutate, decât pisicile cu sistem reproductiv activ. Modificările în ceea ce priveşte echilibrul hormonal nu sunt singurul motiv pentru care pisicile sterilizate devin supraponderale sau obeze.

De ce se îngrasă pisicile sterilizate şi castrate?

Necesarul de energie pentru pisici după procedura de sterilizare sau castrare poate scădea semnificativ. Consumul caloric pentru pisicile sterilizate trebuie să scadă în jur de 30% faţă de dieta anterioară. Alegerea unei diete potrivite poate ajuta la monitorizarea greutăţii pisicii. Între femele şi masculi, se consideră că masculii castraţi sunt mai predispuşi la îngrăşare. Apetitul felinelor poate fi influenţat de mulţi factori, cum ar fi relaţia dintre pisică şi proprietar. Se spune că pisicile care au o relaţie mult mai apropiată de proprietar, au mai multe şanse să crească în greutate.

Schimbaţi obiceiurile alimentare

Nu mai hrăni pisica ad libitum. Este mult mai greu să controlezi aportul de hrană, atunci când pisica ta are acces nelimitat la hrană. Începe să îţi hrăneşti pisica după un program. Ai grijă la câte gustări îi oferi pisicii pe parcursul zilei. Gustările şi recompensele trebuie incluse în dieta pisicii de zi cu zi, pentru a asigura aportul zilnic de energie. Astfel, vei putea controla cu uşurinţă greutatea animalului tău de companie. Gustările nu trebuie să depăşească niciodată mai mult de 20% din energia suplimentară oferită pe parcursul zilei.

Alege dieta potrivită

Nu doar controlul porţiilor, ci şi hrănirea regulată reprezintă un element important pentru a ajuta pisica castrată sau sterilizată să se menţină într-o formă fizică bună. Alegerea unei diete potrivite este la fel de importantă precum oferirea unei cantităţi corecte de hrană. Cele mai bune formule pentru pisicile sterilizate ar trebui să aibă un conţinut scăzut de grăsimi şi un conţinut ridicat de fibre, care să menţină senzaţia de saţietate pentru cât mai mult timp. Formulele cu conţinut de L-carnitină pot ajuta la accelerarea procesului de ardere a grăsimilor. Nu uita să verifici ingredientele de pe ambalajul gustărilor. Alege gustări cu ingrediente naturale şi simple, de preferat cu un conţinut scăzut de grăsimi.

Recomandări pentru pisicile sterilizate:

EXCLUSIVE STERILISED | Hrană uscată completă Super Premium, pentru pisicile adulte sterilizate

Hrană uscată completă, special formulată pentru pisicile sterilizate sau mai puțin active. Exclusive Sterilised are un conținut energetic scăzut și un aport de minerale atent controlat pentru a reduce formarea pietrelor în sistemul urinar.
energy_control
Controlul energiei
ph_low
Nivel scăzut de pH
Proteină: 29.5%
Conţinut de grăsime: 9.5%
Verifică

EXCLUSIVE LIGHT | Hrană uscată completă Super Premium, pentru pisici în vârstă, mai puțin active sau supraponderale

Exclusive Light a fost dezvoltată pentru pisicile supraponderale, mai puțin active sau în vârstă, având un conținut scăzut de grăsimi pentru un control mai bun asupra greutății.
energy_control
Controlul energiei
l_carnitine
L-Carnitină
Proteină: 29%
Conţinut de grăsime: 10.5%
Verifică

Nu uitaţi de activitatea fizică

Activitatea fizică poate să fie de mare ajutor pentru a vă menţine pisica într-o formă bună. Petrece în fiecare zi puţin timp pentru a te juca cu pisica ta, ceea ce poate accelera procesul de ardere a grăsimilor. Pisicile adulte au nevoie de cel puţin 20 de minute de joacă în timpul zilei. Dacă pisicii tale nu îi place să de joace sau îşi pierde rapid interesul, poţi să împarţi acel timp în sesiuni scurte.

Alte produse pentru pisicile sterilizate:

BESTSELLER

83,49 RON

40,40 RON

35,50 RON

HUSSE. Tailoring the good life

Lola

Lola are acum 4 ani și jumătate și suntem atât de bucuroși că a descoperit Husse când era doar o cățelușă. După ce a încercat alte câteva mărci premium, a suferit de tulburări de stomac, dar odată ce s-a mutat pe hrana Super Premium Husse, toate simptomele au dispărut.

Wolfie

Wolfie are 7 ani și este cel mai pofticios cățel. El și-a ales hrana favorită și mănâncă acum cu drag Sensitive Digest. Gata cu problemele de burtică!

Suntem apreciați de

Alătură-te Husse!

Obține acum Franciza ta Teritorială HUSSE, exclusivă și protejată, pentru regiunea în care locuiești!

Aplică aici

Husse – Hrană suedeză pentru câini, pisici și cai

Husse este un producător suedez de hrană pentru câini, pisici și cai, cu peste 35 de ani de experiență pe piață în întreaga lume. Obiectivul principal în cadrul Husse este promovarea unui stil de viață sănătos pentru animalele de companie și confort pentru “părinții” lor. Toată mâncarea, recompensele și suplimentele Husse sunt făcute doar din ingrediente de cea mai înaltă calitate, atent selecționate. Toate produsele sunt fabricate după formule elaborate științific și rețete tradiționale scandinave, iar liniile de producție sunt sub control veterinar constant. Lângă calitatea de top a produselor Husse, adăugăm servicii la același nivel. Reprezentanții Husse sunt pregătiți temeinic în nutriția animalelor și te vor ajuta cu plăcere să alegi dieta potrivită pentru câinele, pisica sau calul tău. Produsele Husse nu sunt disponibile în rețelele tradiționale de vânzare (magazine specializate sau nu, website-uri - altele decat site-ul official Husse din fiecare țară). Le livrăm personal direct din fabrică către clienti, astfel încât să oferim produse de cea mai înaltă calitate la prețuri competitive. Comandă mâncarea Husse pe site sau direct la consilierul tău nutrițional Husse și îți va fi livrată la ușă, la ore flexibile.

Tot ce ai nevoie pentru animalul tău de companie, într-un singur loc

La Husse vei găsi tot ce poate avea nevoie animalul tău de companie. Mâncarea uscată Husse pentru câini și pisici este baza excelentă a dietei lor – hrana uscată este formulată ca dietă echilibrată, adaptată nevoilor câinilor și pisicilor de diferite talii și în diferite etape ale vieții, de la puiuți la seniori. Ai un câine sau o pisică cu nevoi nutriționale speciale? Avem grijă de nevoile speciale ale animalelor cu un sistem digestiv sensibil și alergii alimentare, a celor de după sterilizare sau castrare și a animalelor de companie cu tendință de supraponderabilitate. Cauți jucării sau accesorii pentru cățelul sau pisica ta? Jucăriile și accesoriile Husse sunt realizate din materiale de cea mai bună calitate, sunt durabile și îi vor oferi animalului tău de companie ore îndelungate de distracție. Poți diversifica dieta sănătoasă și naturală a câinelui, pisicii sau calului tău cu recompense gustoase. Treats-urile pentru câini, pisici și cai sunt un plus gustos la dieta lor și o recompensă grozavă în timpul dresajului. Ai nevoie de produse de îngrijire pentru animalul tău de companie? Ajungem la șampoane, cosmetice de îngrijire, uleiuri și balsamuri cu care vei avea grijă de aspectul frumos și sănătos al câinelui, pisicii sau calului tău.