Labrador Retriever

Curios si blând, cu un mare apetit

Labradorul Retriever este o rasă de câini de talie medie și mare, care este considerată una dintre cele mai populare rase la nivel internațional. În multe țări, Labradorul (numit și Lab) este  rasa de câini preferată pentru asistența persoanelor cu dizabilități.

iconȚara de origine: Marea Britanie și Canada
iconClasificare FCI: Grupa 8, Secțiunea 1 Retrievers #122
iconTemperament: Inteligent, Amabil, Agil, Temperat, Plimbăreț, De încredere, Blând
iconCulori: Negru, Ciocolatiu, Galben
iconGreutate: Masculi: 29–36 kg, Femele: 25–32 kg
iconÎnălțime: Masculi: 57–62 cm, Femele: 55–60 cm
iconSperanța de viață: de la 10 la 14 ani

Puii Labradorului Retriever

Chiar dacă un Labrador Retriever este cunoscut pentru felul său bun de a fi, este important să ajuți puii să socializeze corespunzător cu alți căței, pentru ca aceștia să crească prietenoși cu oamenii, precum și cu alte animale. Ca rasă, Labradorii Retriever sunt curioși și exploratori. Le place să urmărească oameni, animale sau mirosuri care le par a fi interesante. Se pot rătăci cu ușurință în absența companiei stăpânului, așa că se recomandă să-i supraveghezi cu atenție, mai ales în timp ce explorează împrejurimile. Labradorii sunt foarte entuziaști și energici, iar din această cauză ar trebui obișnuiți în lesă cât mai curând posibil pentru a preveni tragerea de lesă la maturitate. Există șansa ca Labradorii Retriever adulți să sufere de displazie de șold și de cot, deși nu cu aceeași frecvență ca la alte rase. Labradorii sunt, de asemenea, predispuși să aibă probleme la genunchi. O dietă sănătoasă, care să aibă de preferință un conținut adecvat de glucozamină și condroitină poate fi benefică (Valp Maxi din gama Husse poate fi perfectă pentru hrănirea cățeilor de Labrador Retriever). Deoarece Labradorilor Retriever le place să mănânce, ar trebui să facă o mulțime de exerciții pentru a preveni obezitatea.

Nutriția Labrador Retrieverilor

Labradorii Retriever au un apetit dezvoltat, ceea ce îi face să fie o rasă de câini pentru care să existe o probabilitate mare să sufere de obezitate. O cantitate adecvată de exerciții fizice combinată cu o dietă bine echilibrată ar trebui să scadă semnificativ șansele ca animalul tău de companie să devină obez. Labradorii, mai ales când sunt mai în vârstă, pot deveni ușor sedentari, lucru care se întâmplă în urma mișcării insuficiente. Se recomandă o dietă săracă în energie (de preferință sub 10% din grăsime) și bogată în fibre. Labradorii Retriever mai în vârstă și supraponderali suferă de obicei de osteoartrită. Optimal Light din gama Husse este o alegere perfectă în acest caz. Adăugarea de glucozamină și condroitină în hrana uscată asigură o condiție bună a articulațiilor.

Recomandări pentru câinii adulți din rasa Labrador Retriever:

OPTIMAL LIGHT | Hrană uscată completă Super Premium, pentru câinii adulți mai puțin activi, supraponderali sau cu tendință de îngrășare

Optimal Light conține doar 9% grăsimi și are un conținut energetic scăzut pentru controlul greutății, fiind potrivită pentru câinii mai puțin activi, supraponderali sau cu tendință de îngrășare.
l_carnitine
L-Carnitină
mobility
Mobilitate
Dimensiunea rasei: Toate mărimile raselor
Proteină: 21.0% (60% Proteină animală din conţinutul total de proteină)
Conţinut de grăsime: 9.0%
Verifică

PRIMA PLUS | Hrană uscată completă Super Premium, pentru câinii adulți cu nevoi energetice normale sau scăzute

Prima Plus este potrivită pentru câinii cu cerințe energetice normale sau scăzute. Îmbogățită cu vitamina C, cu un conținut moderat de grăsimi și calorii, aceasta va menține câinele în formă optimă prevenind astfel obezitatea.
l_carnitine
L-Carnitină
mobility
Mobilitate
Dimensiunea rasei: Toate mărimile raselor
Proteină: 22.5% (60% Proteină animală din conţinutul total de proteină)
Conţinut de grăsime: 10.0%
Verifică

Descriere detaliată a Labradorilor Retriever

Labradorii Retriever sunt considerați o rasă de câini de talie medie-mare. Deoarece aceștia fac parte din cea mai predispusă rasă de câini către obezitate, greutatea tipică pentru masculi ar trebui să fie de aproximativ 29-36 kg, iar pentru femele 25-32 kg. Acești câini au un simț puternic al mirosului, ceea ce îi face câinii perfecți pentru a detecta sau urmări.

Geneza

Prima mențiune a Labradorilor Retriever datează din anii 1830, când au fost aduși în Marea Britanie pe o navă comercială din Canada. În primii ani, mulți au confundat Labradorul cu Newfoundlandul, dar din 1870 numele de Labrador Retriever a devenit deja cunoscut în Anglia. Primul caz înregistrat de naștere de Labrador auriu datează din 1899. În 1938, Labradorul negru a devenit primul câine din istorie care a apărut pe coperta revistei Life Magazine.

Aspectul

Deși există o mare varietate când vine vorba de Labradori, rasa are unele caracteristici tipice. Labradorii Retriever sunt construiți bine proporțional și trebuie să fie la fel de lungi de la greabăn până la baza cozii, cât sunt de la podea până la greabăn. Blana Labradorului este densă, scurtă și rezistentă la apă, ceea ce permite înotul chiar și în apa rece. Culorile caracteristice pentru această rasă sunt auriul, ciocolatiul și negrul. Urechile trebuie să atârne aproape de cap, iar sprâncenele trebuie să fie ușor pronunțate. Corpul unui Labrador Retriever ar trebui să aibă o construcție musculară.

Comportament

Labradorii Retriever sunt descriși ca fiind prietenoși, extrovertiți și plăcuți. Deoarece au un temperament foarte echilibrat, sunt niște câini de companie și de familie minunați. Această rasă se comportă bine atât în jurul copiilor, cât și al altor animale. Labradorii sunt foarte entuziaști și plini de energie. Ca rasă, sunt foarte curioși și pasionați de explorare, le place să urmărească mirosuri, oameni sau animale și se pot îndepărta cu ușurință de stăpâni în timp ce fac acest lucru. Labradorul Retrieve este considerat unul dintre cei mai brilianți câini - inteligența lor necesită o stimulare adecvată, pentru că în caz contrar se plictisesc. Această rasă de câini face o treabă minunată când vine vorba de vânătoare, terapie sau asistență.

Cerințe

Labradorii Retriever iubesc mâncarea și ar trebui să li se ofere o dietă sănătoasă, împreună cu o doză bună de exerciții fizice pentru a își putea menține greutatea adecvată. Această rasă este oarecum predispusă la displazie de cot și de șold, dar nu la fel de mult ca alte rase. Suplimentele pentru articulații (Husse Artro Plus) sau alimentele care conțin condroitină și glucozamină sunt recomandate pentru a menține o stare bună de sănătate.

Îngrijirea zilnică

O dietă sănătoasă, bine echilibrată și exercițiile fizice adecvate reprezintă modalitatea prin care această rasă poate preveni obezitatea. Labradorii Retriever nu necesită un periaj intens. În timpul sezonului de năpârlire se recomandă îngrijirea blănii prin îndepărtarea surplusului. Labradorii au o blană naturală uleioasă, care îi ajută să rămână încălziți în timpul iernii sau să înoate în apă rece. Câinii din această rasă nu ar trebui să fie îmbăiați prea des - numai dacă sunt deosebit de murdari sau, în medie, nu mai mult de 3 până la 4 ori pe an. Urechile Labradorului care atârnă pot reține prea multă umiditate, ceea ce poate duce la infecții. Sunt recomandate controalele frecvente ale urechii (mai ales după sesiunile de înot).

Produse perfecte pentru Labradorii Retriever:

67,99 RON

246,00 RON

81,50 RON

26,90 RON

Nu ești sigur de ce ai nevoie?

Găsește un fel de mâncare perfect pentru animalul tău de companie sau obține un sfat de la furnizorul local.

Găsește furnizorul local

HUSSE. Tailoring the good life

Lola

Lola are acum 4 ani și jumătate și suntem atât de bucuroși că a descoperit Husse când era doar o cățelușă. După ce a încercat alte câteva mărci premium, a suferit de tulburări de stomac, dar odată ce s-a mutat pe hrana Super Premium Husse, toate simptomele au dispărut.

Wolfie

Wolfie are 7 ani și este cel mai pofticios cățel. El și-a ales hrana favorită și mănâncă acum cu drag Sensitive Digest. Gata cu problemele de burtică!

Suntem apreciați de

Alătură-te Husse!

Obține acum Franciza ta Teritorială HUSSE, exclusivă și protejată, pentru regiunea în care locuiești!

Aplică aici

Husse – Hrană suedeză pentru câini, pisici și cai

Husse este un producător suedez de hrană pentru câini, pisici și cai, cu peste 35 de ani de experiență pe piață în întreaga lume. Obiectivul principal în cadrul Husse este promovarea unui stil de viață sănătos pentru animalele de companie și confort pentru “părinții” lor. Toată mâncarea, recompensele și suplimentele Husse sunt făcute doar din ingrediente de cea mai înaltă calitate, atent selecționate. Toate produsele sunt fabricate după formule elaborate științific și rețete tradiționale scandinave, iar liniile de producție sunt sub control veterinar constant. Lângă calitatea de top a produselor Husse, adăugăm servicii la același nivel. Reprezentanții Husse sunt pregătiți temeinic în nutriția animalelor și te vor ajuta cu plăcere să alegi dieta potrivită pentru câinele, pisica sau calul tău. Produsele Husse nu sunt disponibile în rețelele tradiționale de vânzare (magazine specializate sau nu, website-uri - altele decat site-ul official Husse din fiecare țară). Le livrăm personal direct din fabrică către clienti, astfel încât să oferim produse de cea mai înaltă calitate la prețuri competitive. Comandă mâncarea Husse pe site sau direct la consilierul tău nutrițional Husse și îți va fi livrată la ușă, la ore flexibile.

Tot ce ai nevoie pentru animalul tău de companie, într-un singur loc

La Husse vei găsi tot ce poate avea nevoie animalul tău de companie. Mâncarea uscată Husse pentru câini și pisici este baza excelentă a dietei lor – hrana uscată este formulată ca dietă echilibrată, adaptată nevoilor câinilor și pisicilor de diferite talii și în diferite etape ale vieții, de la puiuți la seniori. Ai un câine sau o pisică cu nevoi nutriționale speciale? Avem grijă de nevoile speciale ale animalelor cu un sistem digestiv sensibil și alergii alimentare, a celor de după sterilizare sau castrare și a animalelor de companie cu tendință de supraponderabilitate. Cauți jucării sau accesorii pentru cățelul sau pisica ta? Jucăriile și accesoriile Husse sunt realizate din materiale de cea mai bună calitate, sunt durabile și îi vor oferi animalului tău de companie ore îndelungate de distracție. Poți diversifica dieta sănătoasă și naturală a câinelui, pisicii sau calului tău cu recompense gustoase. Treats-urile pentru câini, pisici și cai sunt un plus gustos la dieta lor și o recompensă grozavă în timpul dresajului. Ai nevoie de produse de îngrijire pentru animalul tău de companie? Ajungem la șampoane, cosmetice de îngrijire, uleiuri și balsamuri cu care vei avea grijă de aspectul frumos și sănătos al câinelui, pisicii sau calului tău.