Dezvoltarea cățelușilor
Cățeluși Dezvoltare
Atât dezvoltarea mentală, cât și dezvoltarea fizică a cățeilor reprezintă un proces dinamic. Antrenamentul adecvat și metodele de învățare vor contribui la întărirea legăturii dintre tine și animalul tău de companie, dându-i acestuia sentimentul de stabilitate. Dresându-ți cățelul din primele zile vei obține cele mai bune reultate, în ceea ce privește rapiditatea cu care cățelul tău deprinde comenzile de bază și învață cum să păstreze casa curată și cum să se comporte în jurul altor animale sau altor oameni.
Păstrarea casei curate
Cățeii nu au încă un control al vezicii lor urinare. De obicei puii de câine vor avea nevoi fiziolgice după ce s-au trezit, după ce au mâncat sau după o sesiune intensă de joacă. Vor începe să plângă și să meargă în cercuri, căutând pentru un loc în care să își facă nevoile. De îndată cum observi aceste semnale, condu-ți puiul către locul potrivit. Daca acesta va urina unde trebuie, laudă-l pentru asta și oferă-i o recompensă. Odată ce a deprins acest lucru, poți începe să îl înveți să își facă nevoie fiziologice afară. Pregătește-te pentru plimbări dese, iar cu timpul cățelușul se va obișnui cu ieșiri stabilite. Amintește-ți să îl lauzi de fiecare dată când face afară. De regulă câinii învață să păstreze casa curată undeva între a 4-a și a 6-a lună.
Înțelegerea limbajului câinelui
Modalitatea de comunicare de bază a cățelușului tău este definită de limbajul trupului său. Pentru a-și arăta emoțiile, câinii își folosesc aproape întreg corpul, dar se focusează mai mult pe urechile și cozile lor. Observând comportamentul câinelui tău, îți poți da seama imediat de ceea ce îl face fericit și de cum acesta se comportă dacă ceva îl face să se simtă inconfortabil. În acest fel vei fi întotdeauna capabil să îți dai seama de cum se simte câinele tău în anumite situații. În acest timp nu doar tu esti cel care învață – câțelul tău este atent la fiecare mișcare pe care tu o faci, la ce ton al vocii folosești și la gesturile tale. Cu trecerea timpului cățelul va înțelege când vrei să îl scoți la o plimbare sau atunci când este timpul să îi dai să mănânce. Atunci când îl înveți comenzi, este foarte important să legi tonul vocii de un anume comportament sau de un gest unic, pe care câinele tău îi va fi mult mai ușor să îl înțeleagă și amintească.
JUNIOR PÂTÉ | Pate gustos cu carne de vițel și ginseng, pentru cățeluși
VALP DIGEST SENSITIVE (Puppy) | Hrană uscată completă Super Premium, hipoalergenică, pentru cățelușii cu sisteme digestive sensibile sau predispuși la alergii
Cățelul singur acasă
Câinii adoră să se simtă integrați „în haită”, pentru că sunt prin natura lor creaturi sociabile. Le place să își petreacă timpul în compania celor în care au încredere. Le place în mod special atunci când toată grija și atenția sunt îndreptate asupra lor. După ce puii au fost luați de lânga mama și rudele lor, vor începe să îl vadă pe cel care are grijă de ei ca pe o nouă familie. Chiar dacă animalului tău de companie i-ar plăcea să petreacă fiecare moment în compania ta, tu trebuie să îl înveți să stea acasă de fiecare dată când ești nevoit să pleci. Nu vei putea să îl iei mereu cu tine, așa că poți începe prin a pleca pentru perioade scurte de timp, fără să te duci prea departe – poți doar să părăsești camera în care puiul se află. Nu face o mare scenă din asta, nu îți lua la revedere, ci doar pleacă. Încearcă să extinzi gradual perioadele de timp în care nu ești în compania lui, pentru a putea deveni confortabil stând acasă singur atunci când trebuie să te duci la serviciu sau la cumpărături.
Reține că este posibil ca unor câini să nu le placă atunci când sunt lăsați singuri pentru perioade lungi de timp. Când vine vorba de anumite rase, absențele frecvente îi pot provoca anxietate de separare.