Pisica bengaleză

Activ şi energic, pasionat de înalţimi şi apă

Pisica bengaleză este o rasă de pisici domestice cu aspectul unei feline sălbatice. Cu pete pe blană, pisica bengaleză seamănă cu pisicile leopard care trăiesc în sălbăticie.

iconŢara de origine: SUA
iconPersonalitate: Activ, Agil, Atent
iconBlană: Păr scurt
iconCulori: galben-maro cu pete negre
iconCaracteristici: blană cu pete, construcţie slabă.
iconSperanţa de viaţă: de la 12 la 16 ani

Pisoii de Bengal

Pentru pisicile bengaleze, acomodarea cu noile împrejurimi poate dura mai mult. Încearcă să ai răbdare cu pisoii şi să le oferi toată atenţia de care au nevoie, pentru a se simţi confortabil în noul cadru. Odată ce se acomodează, devine foarte energic şi pasionat de joacă. Pisicile Bengaleze sunt foarte inteligente, astfel încât antrenamentul nu ar trebui să fie prea dificil. Lauda şi recompensele funcţionează cel mai bine cu pisoii, aşa că asigură-te că oferi bunătăţi ori de câte ori pisicuţa are o realizare. Atât fileurile de pui Kyclingfile cât şi gustarea Tuna Recipe de la Husse reprezintă recompense ideale pentru pisicuţa ta Bengaleză. Pisicuţele cresc repede începând cu a 2-a lună de viaţă până în a 6-a lună, astfel încât au nevoie de o dietă sănătoasă şi echilibrată care sa ajute la o bună dezvoltare. Oferă-i pisoiului tău hrană specială pentru pisicuţe, precum Kattunge din gama Husse. Odată ce pisica ta ajunge la vârsta de un an, schimbă hrana cu una potrivită pentru adulţi, dar nu uita de perioada de tranziţie, pentru ca pisica ta să se obişnuiască cu noua formulă.

Nutriţia pisicii Bengaleze

Pisicile Bengaleze sunt probabil una dintre cele mai active rase de pisici. Sunt agile si active, drept urmare au nevoie de o dietă care să se potrivească nevoilor lor. Este de remarcat faptul că, din moment ce strămoşii pisicilor bengaleze erau obişnuiţi să consume numai carne, formulele care sunt bogate în gluten şi cereale pot duce la probleme digestive. O formulă fără cereale şi fără gluten, bogată în proteine poate să fie cea mai bună alegere. Opus Lynx din linia Husse are o formulă pe bază de cartofi şi pui, bogată în grăsimi, proteine şi un nivel scăzut de carbohidraţi - inspirată din dieta pisicilor sălbatice.

Recomandări pentru pisica Bengaleză adultă:

OPUS LYNX | Hrană uscată completă Super Premium, hipoalergenică, fără cereale și gluten, pentru pisici adulte cu sisteme digestive sensibile sau predispuse la alergii

Opus Lynx este o hrană completă, fără cereale și gluten, inspirată din dieta râsului sălbatic, bogată în proteine ​​și grăsimi, cu conținut scăzut de carbohidrați, fiind excelentă pentru toate pisicile, în special cele cu sistem digestiv sensibil.
grain_free
Fără Cereale
gluten_free
Fără gluten
Proteină: 40.0% (90% Proteină animală din conţinutul total de proteină)
Conţinut de grăsime: 20.0%
Verifică

EXCLUSIVE LYSTER CARE | Hrană uscată completă Super Premium, pentru pisici adulte active, cu piele sensibilă sau cu probleme dermatologice

Datorită nivelului ridicat de energie conținut, Exclusive Lyster Care este recomandată și pisicilor active care au acces sau trăiesc în exteriorul casei.
healthy_shiny_coat
Piele și blană
energy_plus
Energie+
Proteină: 32.0%
Conţinut de grăsime: 21.0%
Verifică

Descrierea detaliată a pisicii Bengaleze

Pisica Bengaleză este o rasă de pisici medii până la mare, care seamănă cu verii săi sălbatici. Pisicile bengale sunt slabe, musculoase, puternice şi pot fi distinse cu uşurinţă prin blana lor acoperită cu pete.

Geneză

Pisicile Bengaleze au fost numite după numele ştiinţific al pisicii Asiatice leopard, de care au fost crescute iniţial. Prima încercare de încrucişare a pisicii sălbatice Asiatice cu una domestică a fost făcută în Belgia, însă nu s-a concretizat nimic deoarece crescătorii se opreau după prima sau a doua generaţie. Ani mai tarziu, Jean Mill, un crescător din Arizona a vrut să obţină un model de blană tipic pentru pisicile sălbatice, pentru o rasă domestică. După multe încercări, Mill şi-a atins scopul: o pisică cu blană pătată, cu expresia facială a unei pisici sălbatice şi cu un caracter blând.

Pentru a putea fi considerată o pisică domestică de căre registrul major al pisicilor, pisica Bengaleză trebuie să supravieţuiască până la patru generaţii departe de pisica asiatică leopard.

Aspect

Această rasă de pisici este considerată o rasă de pisici medii spre mari, masculii ajungând până la 8kg. Pisicile Bengaleze sunt musculoase, cu picioare puternice de mărime medie. Pisica Bengal are un cap lat, cu urechi mijlocii. Ochii sunt mari şi aproape rotunzi. Această rasă este recunoscută pentru blana sa. Blana lor are lungime medie, delicată şi mătăsoasă. În lumina soarelui, blana pisicii Bengaleze poate să strălucească atât de tare, încât să pară că a fost împrăştiat praf de sclipici auriu peste ea. Această rasă poate avea o mare varitate de forme, diferenţiindu-se prin petele de pe blană.

Comportament

Având în vedere că au ca strămoşi pisicile sălbatice, Bengalii reprezintă o rasă de pisici foarte active, agile şi energice, care se pot dovedi provocatoare. Au nevoie de o mulţime de activităţi fizice, ceea ce include joaca, căţăratul către orice loc accesibil, chiar şi înotul. Aceste pisici pot dezvolta obiceiuri nocive sau chiar distructive. Având labele foarte agile, pot dărâma multe lucruri de pe dulapuri, rafturi sau mese. Pisicile Bengaleze sunt foarte atrase de apă, aşa că ai grijă să nu laşi niciun acces la orice acvariu, deoarece se va bucura de această oportunitate de a pescui orice creatură vie. Te poţi aştepta ca pisica bengaleză să ţi se alăture cu drag în timp ce faci baie sau duş.

Cerinţe

Pisicile Bengaleze sunt foarte active şi inteligente şi vor avea nevoie de multă stimulare fizică şi mentală pentru a se menţine în cea mai bună formă posibilă. Aceste pisici sunt pasionate de căţărat, astfel încât este recomandat să îi oferi pisicii tale cel puţin un arbore de căţărat. Se vor bucura nespus de orice jucărie puzzle care le va provoca să gândească şi să-şi exercite mintea.

Îngrijire zilnică

Cu blana lor scurtă până la medie, pisicile Bengaleze nu necesită îngrijire specială. Periatul o dată pe săptămână te va ajuta să scapi de părul mort şi să minimizezi riscul de apariţie a bilelor de păr din sistemul digestiv al pisicii.

Produse ideale pentru pisica Bengaleză:

79,00 RON

25,00 RON

40,40 RON

69,00 RON

Nu ești sigur de ce ai nevoie?

Găsește un fel de mâncare perfect pentru animalul tău de companie sau obține un sfat de la furnizorul local.

Găsește furnizorul local

HUSSE. Tailoring the good life

Lola

Lola are acum 4 ani și jumătate și suntem atât de bucuroși că a descoperit Husse când era doar o cățelușă. După ce a încercat alte câteva mărci premium, a suferit de tulburări de stomac, dar odată ce s-a mutat pe hrana Super Premium Husse, toate simptomele au dispărut.

Wolfie

Wolfie are 7 ani și este cel mai pofticios cățel. El și-a ales hrana favorită și mănâncă acum cu drag Sensitive Digest. Gata cu problemele de burtică!

Suntem apreciați de

Alătură-te Husse!

Obține acum Franciza ta Teritorială HUSSE, exclusivă și protejată, pentru regiunea în care locuiești!

Aplică aici

Husse – Hrană suedeză pentru câini, pisici și cai

Husse este un producător suedez de hrană pentru câini, pisici și cai, cu peste 35 de ani de experiență pe piață în întreaga lume. Obiectivul principal în cadrul Husse este promovarea unui stil de viață sănătos pentru animalele de companie și confort pentru “părinții” lor. Toată mâncarea, recompensele și suplimentele Husse sunt făcute doar din ingrediente de cea mai înaltă calitate, atent selecționate. Toate produsele sunt fabricate după formule elaborate științific și rețete tradiționale scandinave, iar liniile de producție sunt sub control veterinar constant. Lângă calitatea de top a produselor Husse, adăugăm servicii la același nivel. Reprezentanții Husse sunt pregătiți temeinic în nutriția animalelor și te vor ajuta cu plăcere să alegi dieta potrivită pentru câinele, pisica sau calul tău. Produsele Husse nu sunt disponibile în rețelele tradiționale de vânzare (magazine specializate sau nu, website-uri - altele decat site-ul official Husse din fiecare țară). Le livrăm personal direct din fabrică către clienti, astfel încât să oferim produse de cea mai înaltă calitate la prețuri competitive. Comandă mâncarea Husse pe site sau direct la consilierul tău nutrițional Husse și îți va fi livrată la ușă, la ore flexibile.

Tot ce ai nevoie pentru animalul tău de companie, într-un singur loc

La Husse vei găsi tot ce poate avea nevoie animalul tău de companie. Mâncarea uscată Husse pentru câini și pisici este baza excelentă a dietei lor – hrana uscată este formulată ca dietă echilibrată, adaptată nevoilor câinilor și pisicilor de diferite talii și în diferite etape ale vieții, de la puiuți la seniori. Ai un câine sau o pisică cu nevoi nutriționale speciale? Avem grijă de nevoile speciale ale animalelor cu un sistem digestiv sensibil și alergii alimentare, a celor de după sterilizare sau castrare și a animalelor de companie cu tendință de supraponderabilitate. Cauți jucării sau accesorii pentru cățelul sau pisica ta? Jucăriile și accesoriile Husse sunt realizate din materiale de cea mai bună calitate, sunt durabile și îi vor oferi animalului tău de companie ore îndelungate de distracție. Poți diversifica dieta sănătoasă și naturală a câinelui, pisicii sau calului tău cu recompense gustoase. Treats-urile pentru câini, pisici și cai sunt un plus gustos la dieta lor și o recompensă grozavă în timpul dresajului. Ai nevoie de produse de îngrijire pentru animalul tău de companie? Ajungem la șampoane, cosmetice de îngrijire, uleiuri și balsamuri cu care vei avea grijă de aspectul frumos și sănătos al câinelui, pisicii sau calului tău.