Chihuahua

Cea mai mică rasă de câini

Chihuahua este cea mai mică rasă de câini şi simbolul naţional a Mexicului. Aceşti câini au fost numiţi după statul mexican Chihuahua şi se numără printre cele mai vechi rase din America.

iconŢara de origine:

Mexic

iconClasificare FCI:

Grupa 9 Câini de companie şi câini de jucărie, Secţiunea 6

iconTemperament:

Vioi, Devotat, Alert, Curajos, Iute

iconCulori:

Posibilă variaţie de culori

iconGreutate:

1.8–2.7 kg

iconÎntălţime:

15–25 cm

iconSperanţa de viaţă:

de la 12 la 20 ani

Căţeluşii Chihuahua

Cățelușii Chihuahua participă în sporturi competitive, spectacole şi în filme, ceea ce demonstrează că pot fi antrenaţi la niveluri avansate. Dar, pe de altă parte, există mulţi proprietari şi dresori, care se confruntă cu problemele de comportament ale acestor câini. În ciuda faptului că sunt foarte mici, Chihuahuah-ul are reputaţia de a fi zgomotos şi greu de antrenat. Aceşti câini pot diferi foarte mult faţă de rasă. Din fericire, adoră să îi fie pe plac stăpânului şi răspunde bine la antrenamente. Este recomandat să ai mereu câteva recompense la tine – gustările Husse Bravo pot fi rupte în bucăţele mici. Pentru a susţine buna dezvoltare a căţeluşului tău Chihuahua, dieta acestuia trebuie să fie potriviă pentru câinii de talie mică – Husse Valp Mini este o mâncare uscată, creată special pentru căţeluşii din rasele de talie mică.

Nutriţia unui Chihuahua

Fiind una dintre cele mai mici rase de câini, Chihuahuas necesită o dietă creată special pentru câinii de talie mică. Această rasă este predispusă la îngrăşare, astfel încât este recomandat să îi monitorizezi greutatea şi caloriile pe care le consumă. Dimensiunea maxilarului la această rasă, face ca dinţii să fie mai sensibili, astfel încât o hrană uscată cu bobiţe de dimensiuni mici este alegerea ideală pentru câinele tău. Optimal Mini din gama Husse este o dietă bine echilibrată, bazată pe ingrediente naturale şi atent selecţionate. Pe lângă hrana uscată pentru câini, poţi adăuga la dieta câinelui tău şi batoane dentare, care ajută la susţinerea sănătăţii dentare şi previne acumularea de placă şi tartru, pentru a evita consecinţele bolii parodontale severe. Recompensele dentare din gama Husse sunt formule fără cereale, disponibile şi în dimensiuni mici, potrivite pentru câinii Chihuahua.


Recomandări pentru câinii Chihuahua adulţi:

OPTIMAL MINI | Hrană uscată completă Super Premium, fără gluten, pentru câinii adulți de talie mică cu nevoi energetice ridicate

Optimal Mini conține un nivel ridicat de proteine animale pentru a asigura necesarul suplimentar de energie al câinilor de talie mică. Mărimea bobițelor este adaptată pentru fălcile raselor mici pentru a sprijini curățarea mecanică dinților.
energy_plus
Energie+
immune_system
Sistem imunitar
Dimensiunea rasei: Rase de talie mică
Proteină: 29.0% (80% Proteină animală din conţinutul total de proteină)
Conţinut de grăsime: 18.0%
Verifică

OCEAN CARE SENSITIVE MINI | Hrană uscată completă Super Premium, fără gluten, cu o singură sursă de proteină ​​animală

Ocean Care Mini este un produs fără gluten, potrivit pentru câinii de talie mică cu sistem digestiv sensibil și/sau predispuși la alergii. Cu somon ca singura sursă de proteină animală din formulă și dimensiunea bobițelor adaptată pentru masticația optimă, hrana conține numai ingrediente de cea mai bună calitate, fără adaos de conservanți și coloranți artificiali.
gluten_free
Fără Gluten
mono_protein
Surse restrânse de proteină animală
Dimensiunea rasei: Rase de talie mică
Proteină: 24.0% (75% Proteină animală din conţinutul total de proteină)
Conţinut de grăsime: 14.0%
Verifică

Descrierea detaliată a rasei Chihuahua

Chihuahua este una dintre cele mai mici rase de câini, adulţii atingând înălţimea maximă de 25 cm şi greutatea maximă de 3kg. Blana acestora poate avea multe culori şi poate să fie lungă sau scurtă.

Geneză

Imagini asemănătoare cu Chihuahuas au fost găsite pe artefactele multor civilizaţii din toată lumea. Deşi originea exactă a rasei rămâne secretul preistoriei, atât dovezile arheologice, cât şi folclorice, arată că această rasă îşi are originea în Mexic. Se crede că Chihuahua din zilele noastre este descendentul rasei Techihi - aceştia erau câini de companie ai civilizaţiei toltece din Mexic, care erau mai mari şi mai grei decât Chihuahua pe care îi ştim astăzi. Mulţi istorici cred că, după ce aztecii i-au cucerit pe totelci în secolul al XII -lea, Techichi au devenit mult mai mici şi mai uşori. După căderea culturii aztece în anii 1500, rasa Techihi a fost declarată pierdută, fiind considerată parte integrată a culturii Aztece. Dar la mijlocul anilor 1800, au fost găsite multe exemplare în statul Chihuahua, iar rasa şi-a primit apoi acest nume.

Aparenţe

Fiind cea mai mică rasă de câini recunoscută de crescătoriile de câini, adulţii Chihuahua nu cresc mai mult de 25cm. Chihuahua sunt descrişi ca având conformaţia capului în formă de măr. Aceştia au ochii mari şi rotunzi. La această rasă, partea în care botul se întâlneşte cu craniul formează un unghi perfect de 90 de grade. Datorită dimensiunilor atât de mici ale acestei rase, Chihuahua pot părea foarte fragili. Chihuahua pot apărea în diferite culori şi combinaţii de culori, astfel încât exită un mare grad de variaţie în ceea ce priveşte aspectul unui Chihuahua.

Comportament

Datorită dimensiunii lor mici, câinii Chihuahua se pot răni foarte uşor, ceea ce îi poate provoca să atace. Această rasă nu este cea mai bună alegere pentru familiile cu copii mici sau cu orice animal de talie mare, având în vedere că sunt foarte sensibili. Chihuahua sunt cunoscuţi pentru că se ataşează foarte tare de un singur membru al familiei. Comportamentul acestora depinde în mare masură de temperamentul genetic al părinţilor şi al bunicilor, aşa că este recomandat să întrebi crescătorul despre comportamentul lor, pentru a ştii la ce să te aştepţi de la câinele tău. Ca orice altă rasă, Chihuahua are nevoie de socializare timpurie şi răspunde bine la antrenamentele pe bază de recompense.

Cerinţe

Datorită maxilarului lor de dimensiuni mici, Chihuahua au în general dinţii sensibili şi necesită o bună igienă dentară. Dietele dentare, precum şi batoanele dentare pot ajuta la prevenirea acumulării de placă şi tartru. Punctul moale de pe capul unui Chihuahua se umple în general după primele 6 luni de viaţă, iar în acel timp este recomandat să previi orice i-ar putea face rău. Chihuahua au ochii mari şi proeminenţi, ceea ce îi predispune la infecţii oculare şi la o varietate de răni. Câinii din această rasă se pot îmbolnăvi cu uşurinţă, astfel încât este recomandat să îi oferi paltoane sau pături, pe parcursul lunilor lungi de iarnă.

Îngrijirea zilnică

Un Chihuahua cu părul scurt este considerat uşor de întreţinut. Aceştia au nevoie de periere săptămânală şi de o baie la fiecare 3 sau 4 săptămâni. Având în vedere că aceşti câini răcesc destul de repede, este important să îţi înfăşori câinele într-un prosop, după ce i-ai făcut baie. Chihuahua pot lăcrima excesiv, astfel încât este recomandat să cureţi ochii acestora, pentru a preveni apariţia petelor. Dinţii acestora necesită o atenţie suplimentară - cel mai bine este să îi speli dinţii zilnic şi să îi oferi batoane de mestecat, pentru a susţine curăţarea mecanică a dinţilor.

Produse perfecte pentru Chihuahua:

79,49 RON

77,00 RON

65,50 RON

9,50 RON

Nu ești sigur de ce ai nevoie?

Găsește un fel de mâncare perfect pentru animalul tău de companie sau obține un sfat de la furnizorul local.

Găsește furnizorul local

HUSSE. Tailoring the good life

Lola

Lola are acum 4 ani și jumătate și suntem atât de bucuroși că a descoperit Husse când era doar o cățelușă. După ce a încercat alte câteva mărci premium, a suferit de tulburări de stomac, dar odată ce s-a mutat pe hrana Super Premium Husse, toate simptomele au dispărut.

Wolfie

Wolfie are 7 ani și este cel mai pofticios cățel. El și-a ales hrana favorită și mănâncă acum cu drag Sensitive Digest. Gata cu problemele de burtică!

Suntem apreciați de

Alătură-te Husse!

Obține acum Franciza ta Teritorială HUSSE, exclusivă și protejată, pentru regiunea în care locuiești!

Aplică aici

Husse – Hrană suedeză pentru câini, pisici și cai

Husse este un producător suedez de hrană pentru câini, pisici și cai, cu peste 35 de ani de experiență pe piață în întreaga lume. Obiectivul principal în cadrul Husse este promovarea unui stil de viață sănătos pentru animalele de companie și confort pentru “părinții” lor. Toată mâncarea, recompensele și suplimentele Husse sunt făcute doar din ingrediente de cea mai înaltă calitate, atent selecționate. Toate produsele sunt fabricate după formule elaborate științific și rețete tradiționale scandinave, iar liniile de producție sunt sub control veterinar constant. Lângă calitatea de top a produselor Husse, adăugăm servicii la același nivel. Reprezentanții Husse sunt pregătiți temeinic în nutriția animalelor și te vor ajuta cu plăcere să alegi dieta potrivită pentru câinele, pisica sau calul tău. Produsele Husse nu sunt disponibile în rețelele tradiționale de vânzare (magazine specializate sau nu, website-uri - altele decat site-ul official Husse din fiecare țară). Le livrăm personal direct din fabrică către clienti, astfel încât să oferim produse de cea mai înaltă calitate la prețuri competitive. Comandă mâncarea Husse pe site sau direct la consilierul tău nutrițional Husse și îți va fi livrată la ușă, la ore flexibile.

Tot ce ai nevoie pentru animalul tău de companie, într-un singur loc

La Husse vei găsi tot ce poate avea nevoie animalul tău de companie. Mâncarea uscată Husse pentru câini și pisici este baza excelentă a dietei lor – hrana uscată este formulată ca dietă echilibrată, adaptată nevoilor câinilor și pisicilor de diferite talii și în diferite etape ale vieții, de la puiuți la seniori. Ai un câine sau o pisică cu nevoi nutriționale speciale? Avem grijă de nevoile speciale ale animalelor cu un sistem digestiv sensibil și alergii alimentare, a celor de după sterilizare sau castrare și a animalelor de companie cu tendință de supraponderabilitate. Cauți jucării sau accesorii pentru cățelul sau pisica ta? Jucăriile și accesoriile Husse sunt realizate din materiale de cea mai bună calitate, sunt durabile și îi vor oferi animalului tău de companie ore îndelungate de distracție. Poți diversifica dieta sănătoasă și naturală a câinelui, pisicii sau calului tău cu recompense gustoase. Treats-urile pentru câini, pisici și cai sunt un plus gustos la dieta lor și o recompensă grozavă în timpul dresajului. Ai nevoie de produse de îngrijire pentru animalul tău de companie? Ajungem la șampoane, cosmetice de îngrijire, uleiuri și balsamuri cu care vei avea grijă de aspectul frumos și sănătos al câinelui, pisicii sau calului tău.