Border Collie

Câine foarte inteligent, care necesită activitate fizică

Border Collies este o rasă de câini de talie medie, crescuţi speciali pentru a păzi turmele. Aceşti câini sunt extrem de inteligenţi, foarte energici, atletici şi foarte muncitori.

iconŢară de origine: Marea Britanie
iconClasificare FCI: Grupa 1, Secţiunea 1, Câini Ciobăneşti
iconTemperament: Inteligent, Energic, Pasionat, Receptiv, Tenace
iconCulori: Negru, Alb, Albastru, Ciocolatiu, Auriu, Roşcat
iconGreutate: Mascul: 14–20 kg, Femelă: 12–19 kg
iconÎnălţime: Mascul: 48–56 cm, Femelă: 46–53 cm
iconSperanţa de viaţă: de la 10 până la 17 ani

Căţeluşii Border Collie

Având în vedere că Border Collie au fost crescuţi în mod special datorită inteligenţei lor, aceştia excelează la antrenamente. Considerată a fi cea mai inteligentă rasă de câini, Border Collies necesită stimulare mentală încă din primele zile de viaţă. Antrenamentul reprezintă cea mai bună modalitate de a face acest lucru. Încâ de când sunt căţeluşi, aceştia trebuie supuşi socializării atât cu oamenii, cât şi cu alte animale. Mulţumită faptului că Border Collies învaţă rapid, atunci când îi antrenezi de mici, îşi vor aminti tot ce i-ai învăţat pe tot parcursul vieţii. Pe măsură ce Border Collies devine un câine activ, o dietă care să le satisfacă toate nevoile alimentare este absolut necesară. Valp Plus din gama Husse se potriveşte perfect căţeluşilor activi de talie medie, din rasa Border Collie.

Nutriţia rasei Border Collie

Nevoia de exerciţii fizice a rasei Border Collie este considerabil mai mare decât a câinilor din alte rase. Având în vedere că pot arde cu uşurinţă calorii şi consumă mai multă energie decât alţi câini, este recomandat să îţi hrăneşti câinele cu o dietă ce conţine un nivel adecvat de proteine, grăsimi şi carbohidraţi. Hrana uscată Optimal din gama Super Premium de la Husse poate reprezenta o hrană excelentă de menţinere. Dacă optezi pentru o formulă fără cereale, Opus Ocean sau Opus Farm reprezintă doua variante potrivite pentru rasa Border Collie. Nu uita că nu toţi câinii sunt la fel. Atunci când îi alegi dieta câinelui, ia in considerare nivelul lui de activitate, precum şi greutatea curentă a acestuia. Monitorizează greutatea câinelui şi fă modificări în dietă, dacă este necesar. Nu uita de perioada de tranziţie, de fiecare dată când îi schimbi hrana animalului de companie, pentru a preveni orice probleme legate de sistemul digestiv.

Recomandări pentru câinii adulţi din rasa Border Collie:

OPTIMAL | Hrană uscată completă Super Premium, pentru câinii adulți cu nevoi energetice ridicate

Bazată pe pui și orez, Optimal este o hrană completă dezvoltată pentru câinii activi cu nevoi energetice ridicate. Textura bobițelor a fost optimizată pentru a sprijini curățarea mecanică a dinților.
energy_plus
Energie+
immune_system
Sistem imunitar
Dimensiunea rasei: Rase de talie medie
Proteină: 26.0% (71% Proteină animală din conţinutul total de proteină)
Conţinut de grăsime: 16.0%
Verifică

OPUS OCEAN | Hrană uscată completă Super Premium, fără cereale, pentru câinii activi cu sisteme digestive sensibile

Opus Ocean este un produs fără cereale și gluten potrivit pentru câinii activi care sunt predispuși la alergii și/sau care au sisteme digestive sensibile. O formulă bogată în proteine ​​și grăsimi, cu conținut scăzut de carbohidrați.
grain_free
Fără Cereale
mono_protein
Surse restrânse de proteină animală
Dimensiunea rasei: Toate mărimile raselor
Proteină: 38.0% (82% Proteină animală din conţinutul total de proteină)
Conţinut de grăsime: 18.0%
Verifică

Descrierea detaliată a rasei Border Collie

Border Collie este o rasă de câini de tale medie, care au un aport moderat de blană pe corp, iar in cele mai multe cazuri aceasta este colorată în alb şi negru. Aceştia au o conformaţie bine echilibrată, cu un corp musculos şi un aspect atletic.

Geneză

În timpul gloriei Imperiului Roman, împăraţii şi-au făcut planuri pentru a cuceri Marea Britanie. Ocupaţia romană a influenţat aproape fiecare aspect al vieţii britanice, inclusiv creşterea câinilor. Pe măsură ce ocupanţii de la acea vreme şi-au adus toate animalele cu ei, împreună cu acele animale au venit şi câinii. Căderea Imperiului Roman a dus la apariţia unui alt invadator - Vikingii. Aceştia şi-au adus cu ei câini pe care îi aveau. Vikingii au început să-şi împerecheze câinii cu vechii câini romani, ceea ce mai târziu a dus la crearea rasei pe care astăzi o ştim cu denumirea de Border Collie. Odată ce Border Collie a dominat testele competitive de câini ciobăneşti în Insulele Britanice pentru mai bine de o sută de ani, a fost considerată cea mai bună rasă de păstori din lume.

Aparenţe

Border Collies sunt câini de talie medie, acoperiţi cu un strat dublu de blană, variind de la aspru la neted, ocazional ondulat. Deşi există unele combinaţii de culori, această rasă poate avea culori variate. Unele dintre cele mai frecvent întâlnite culori sunt alb cu negru, negru cu alb şi cafeniu. Unii pot avea o singură culoare. Aceşti câini au ochii în formă de migdală, cu o expresie deosebit de inteligentă. Nu există o culoare specifică a ochilor pentru Border Collies - pot varia de la maro la albastru. Chiar şi urechile lor pot varia ca formă.

Comportament

Câinii din această rasă sunt foarte inteligenţi şi activi. Fiind o rasă energică şi jucăuşă, Border Collie nu pot sta prea mult timp într-un singur loc - te poţi aştepta la lătrat, muşcături şi alte probleme comportamentale. Această rasă este considerată hiperactivă şi întotdeauna simte nevoia de a face ceva. Border Collie necesită atât activitate fizică, cât şi mentală, altfel pot deveni frustraţi şi iritabili. Aceştia preferă rutina şi orice modificare a acesteia conduce la un comportament neplăcut.

Cerinţe

Border Collie necesită atât activitate fizică, cât şi mentală. Aceştia excelează atunci când vine vorba de muncă şi adoră să aibe suficient spaţiu pentru a alerga. În ciuda unor boli genetice, precum anomalia ochilor şi epilepsia, Border Collie este o rasă destul de sănătoasă şi foarte rezistentă.

Îngrijire zilnică

Border Collies au două tipuri de blană. Unii au o blană aspră, de lungime medie, iar alţii au o blană netedă, dar mai scurtă. Ambele sunt rezistente la apă şi dense. De asemenea, ambele necesită perierea o dată sau de două ori pe săptămână. Taie unghiile câinelui atunci când este necesar. Este recomandat să i se facă baie destul de rar, în mod special atunci când sunt foarte murdari. Băile frecvente pot afecta uleiurile naturale din blană, ceea ce duce la pierderea proprietăţilor sale hidrofuge.

Produse perfecte pentru Border Collie:

410,99 RON

FRISBEE | Jucăria perfectă pentru câini

Încurajează jocul intercativ

23,00 RON

77,60 RON

SNACKS | Recompense cu miel, presate la rece, fără gluten de grâu

Îmbogățite cu L-carnitină și taurină

38,00 RON

Nu ești sigur de ce ai nevoie?

Găsește un fel de mâncare perfect pentru animalul tău de companie sau obține un sfat de la furnizorul local.

Găsește furnizorul local

HUSSE. Tailoring the good life

Lola

Lola are acum 4 ani și jumătate și suntem atât de bucuroși că a descoperit Husse când era doar o cățelușă. După ce a încercat alte câteva mărci premium, a suferit de tulburări de stomac, dar odată ce s-a mutat pe hrana Super Premium Husse, toate simptomele au dispărut.

Wolfie

Wolfie are 7 ani și este cel mai pofticios cățel. El și-a ales hrana favorită și mănâncă acum cu drag Sensitive Digest. Gata cu problemele de burtică!

Suntem apreciați de

Alătură-te Husse!

Obține acum Franciza ta Teritorială HUSSE, exclusivă și protejată, pentru regiunea în care locuiești!

Aplică aici

Husse – Hrană suedeză pentru câini, pisici și cai

Husse este un producător suedez de hrană pentru câini, pisici și cai, cu peste 35 de ani de experiență pe piață în întreaga lume. Obiectivul principal în cadrul Husse este promovarea unui stil de viață sănătos pentru animalele de companie și confort pentru “părinții” lor. Toată mâncarea, recompensele și suplimentele Husse sunt făcute doar din ingrediente de cea mai înaltă calitate, atent selecționate. Toate produsele sunt fabricate după formule elaborate științific și rețete tradiționale scandinave, iar liniile de producție sunt sub control veterinar constant. Lângă calitatea de top a produselor Husse, adăugăm servicii la același nivel. Reprezentanții Husse sunt pregătiți temeinic în nutriția animalelor și te vor ajuta cu plăcere să alegi dieta potrivită pentru câinele, pisica sau calul tău. Produsele Husse nu sunt disponibile în rețelele tradiționale de vânzare (magazine specializate sau nu, website-uri - altele decat site-ul official Husse din fiecare țară). Le livrăm personal direct din fabrică către clienti, astfel încât să oferim produse de cea mai înaltă calitate la prețuri competitive. Comandă mâncarea Husse pe site sau direct la consilierul tău nutrițional Husse și îți va fi livrată la ușă, la ore flexibile.

Tot ce ai nevoie pentru animalul tău de companie, într-un singur loc

La Husse vei găsi tot ce poate avea nevoie animalul tău de companie. Mâncarea uscată Husse pentru câini și pisici este baza excelentă a dietei lor – hrana uscată este formulată ca dietă echilibrată, adaptată nevoilor câinilor și pisicilor de diferite talii și în diferite etape ale vieții, de la puiuți la seniori. Ai un câine sau o pisică cu nevoi nutriționale speciale? Avem grijă de nevoile speciale ale animalelor cu un sistem digestiv sensibil și alergii alimentare, a celor de după sterilizare sau castrare și a animalelor de companie cu tendință de supraponderabilitate. Cauți jucării sau accesorii pentru cățelul sau pisica ta? Jucăriile și accesoriile Husse sunt realizate din materiale de cea mai bună calitate, sunt durabile și îi vor oferi animalului tău de companie ore îndelungate de distracție. Poți diversifica dieta sănătoasă și naturală a câinelui, pisicii sau calului tău cu recompense gustoase. Treats-urile pentru câini, pisici și cai sunt un plus gustos la dieta lor și o recompensă grozavă în timpul dresajului. Ai nevoie de produse de îngrijire pentru animalul tău de companie? Ajungem la șampoane, cosmetice de îngrijire, uleiuri și balsamuri cu care vei avea grijă de aspectul frumos și sănătos al câinelui, pisicii sau calului tău.